U doet al lang aan B2B Content Marketing! header image

U doet al lang aan B2B Content Marketing!

donderdag 10 maart 2016 ·Leestijd: 2 minuten
contacteer auteur:

sigma-u-doet-aan-contentmanagement-600.png

Waar denkt u aan bij het woord content? Websites, teksten, blogs of good old brochures? Iets wat u uitbesteedt wellicht? U ontwikkelt meer content dan u op dit moment denkt. Ja echt! 

Content, wat is dat nou eigenlijk?

Alle informatie die een doel dient is content. Deze informatie zorgt ervoor dat de lezer in actie komt, een antwoord geeft, een conversatie start, antwoord op een vraag krijgt of een klant wordt. En nog honderden acties meer. Informatie is inhoud. Zonder inhoud is er niets. Een website zonder vulling is een lege huls. Een boek zonder letters is als een kladblok. Een brochure zonder tekst is een leeg vel papier.

Concreet: denk kleiner voor grote contentresultaten

Content zorgt ervoor dat uw bedrijf gevonden wordt. Denk in eerste instantie aan content op uw website, actiepagina's, social updates, filmpjes en foto's. Maar er is meer content dan u denkt:

 • brochures
 • jaarverslagen
 • boeken
 • flyers
 • white papers
 • presentaties

Wanneer u nog dieper in uw communicatie-uitingen duikt zult u zich realiseren dat er nóg meer contentvormen bestaan. Denk aan:

 • visitekaartjes
 • e-mails
 • klantreferenties
 • catalogi
 • tutorials
 • productverpakkingen
 • bedrijfsnaam(ontwikkeling) 

Wij durven te wedden dat u dagelijks dus heel wat content creëert en uitwisselt. Al deze vormen van content creëren de gewenste aandacht, dialogen en trouwe klanten.

Woord en beeld is krachtiger dan u denkt

Door het toepassen van de juiste B2B Content Strategie kunt u enorm veel bereiken. Woorden, afbeeldingen, onderschriften, tekst op knoppen, e-mails en andere content dragen bij aan de ervaring die uw klant heeft met uw bedrijf. Ga eens bij uzelf na hoe vaak u 'iets voor u ziet', welke woorden u associeert met bepaalde items en hoe een andere toon de betekenis kan veranderen. Beeld en geschreven woord zijn belangrijk in al onze sociale relaties. U kunt er een marketingcampagne op loslaten voor een promotie, maar de basis begint bij de juiste content.

Nu u weet hoe breed contentcreatie kan gaan is het tijd om uw klanten te inspireren, motiveren en contacteren.

Mogen wij met u content uitwisselen?

Neem dan contact met ons op via het formulier aan de zijkant van de pagina, mail met info@sigmasolutions.nl of bel met 072-5345888.


Andere blogartikelen

Integraties met API's van verschillende partijen
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
Bij Sigma Solutions maken wij integraties met verschillende partijen, die ervoor zorgen dat jouw bedrijfsproces geautomatiseerd en gedigitaliseerd kan worden. We zijn constant op zoek naar passende oplossingen voor onze klanten.
Wat is B2B Online Advertising?
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
B2B Online Advertising is een marketingstrategie die bedoeld is om een zakelijke boodschap over te brengen aan andere bedrijven door middel van advertenties.
Als traditioneel bedrijf succesvol blijven in een tijdperk van digitalisering
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
Wil je als traditioneel bedrijf succesvol blijven in een tijdperk van 'digital natives'? Lees dan deze blogpost!
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º