Behaal meer succes uit uw B2B2C keten met behulp van een Online Partner Platform header image

Behaal meer succes uit uw B2B2C keten met behulp van een Online Partner Platform

vrijdag 5 november 2021 ·Leestijd: 3 minuten
contacteer auteur:

Als u actief bent in een hoog concurrerende B2B2C markt, is het essentieel dat u zichzelf onderscheidt ten opzichte van uw concurrenten. Tegelijkertijd wilt u dat al uw partners aan dezelfde Corporate Identity voldoen. Daarom is uniformiteit bij uw partners onmisbaar. Dit geldt zowel voor uitstraling als algehele kwaliteitsstandaard. De oplossing hiervoor is een Online Partner Platform. Wij leggen hieronder uit hoe u met behulp van een Online Partner Platform het maximale resultaat kunt behalen uit uw B2B2C keten.

Wat is een Online Partner Platform?

Een Online Partner Platform is een online platform dat door u vanuit een centraal punt kan worden beheerd, en tegelijkertijd uw aangesloten partners de vrijheid geeft om hun eigen omgeving te beheren binnen de kaders die vanuit het centrale beheer worden gesteld.  Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een gedeeld assortiment op iedere aangesloten website te publiceren, terwijl er tegelijkertijd per partner unieke acties kunnen worden ingezet.

Dezelfde uitstraling voor al uw partners

Omdat uw partners uw bedrijf (direct of indirect) representeren, wilt u dat er altijd wordt voldaan aan de Corporate Identity (CI). Door van te voren af te stemmen aan welke eisen moet worden voldaan en duidelijke kaders te stellen, heeft u op ieder moment zekerheid dat uw partners voldoen aan de CI.

Gemakkelijk nieuwe partners aansluiten en snel opschalen

Met een Online Partner Platform is het mogelijk om gemakkelijk en ongelimiteerd nieuwe partners aan te sluiten. Daarnaast is uw platform uiteraard overzichtelijk ingericht, waardoor u gemakkelijk inzicht verkrijgt en behoudt in uw partners. Hierdoor kunt u uw platform snel opschalen.

Hoe werkt het beheer van een Online Partner Platform?

Binnen een Online Partner Platform kunnen we verschillende rollen toekennen aan verschillende typen gebruikers. Zo blijft de toegang van uw partners beperkt tot hun eigen omgeving, terwijl u als eigenaar van het platform ook toegang heeft tot de omgevingen van uw partners. Zo kunt u gemakkelijk met uw partners meekijken als dit nodig is.

Kan mijn CRM- of ERP systeem worden gekoppeld aan het platform?

Het is zeker mogelijk om koppelingen te realiseren tussen uw Online Partner Platform en uw CRM-  of ERP systeem.  Wij denken graag met u mee om uw relevante bedrijfsprocessen in kaart te brengen en de best passende oplossing te realiseren.

En wat is er mogelijk qua online marketingactiviteiten?

Neemt u de marketingactiviteiten van het gehele platform in beheer? Wilt u al uw partners de mogelijkheid geven om hun eigen marketing te regelen? Een combinatie van beiden? Of wilt u uw hele marketingstrategie uitbesteden? Alles is mogelijk! Wij gaan graag met u in gesprek om alle mogelijkheden door te nemen en met u mee te denken. Ons doel is om u zo succesvol mogelijk te maken!

Wij zijn Sigma Solutions: uw Online Business Partner

Wij helpen u uw producten, diensten en kennis digitaal te ontsluiten. Zo wordt u gevonden door nieuwe klanten, kunnen uw medewerkers zich weer richten op hun kerntaken en blijft uw bedrijf continu groeien.

Ontketen ook uniformiteit in uw keten. Laten we eens praten!

Samen zorgen we ervoor dat zowel u als uw ketenpartners boven de massa uit te stijgen, waardoor u beiden uw groeidoelstellingen kunt bewerkstelligen. Bent u benieuwd hoe u dit kunt realiseren? Bekijk de succesverhalen van onze klanten of neem contact met ons op.


Andere blogartikelen

Hoe kan ik een effectieve B2B Sales strategie ontwikkelen?
Hoe kan ik een effectieve B2B Sales strategie ontwikkelen?

26 mei 2023

B2B SEA als onderdeel van B2B Marketing
B2B SEA als onderdeel van B2B Marketing

24 mei 2023

De ROI meten van uw B2B Marketing inspanningen
De ROI meten van uw B2B Marketing inspanningen

24 mei 2023

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º