Haal maximaal rendement uit uw bestaande content

Geschreven door: op woensdag 20 april 2016

Leestijd: 2 minuten

rendement-hergebruik-content.jpg

Welke content heeft u al op de plank liggen?

Onze klanten hebben een legio aan papieren en digitale content. Denk bijvoorbeeld aan: productsheets, brochures, PDF's, veiligheidsinformatie, papieren catalogi, technische handboeken, gebruikershandleidingen... noem maar op. 

Deze content is ooit gecreëerd met een bepaald doel; veelal het informeren van de klant over de producten en hun toepassingen. Wij vinden deze content waardevol. Reden genoeg om hier optimaal gebruik van te maken.

Voordelen van content hergebruik

Door content op een slimme manier her te gebruiken zorgt u voor extra zoekvolume op uw website of webshop én biedt u iedere bezoeker een optimale gebruikerservaring. 

Kostenbesparing

U hoeft niet altijd het wiel opnieuw uit te vinden, wanneer u een website of een webshop inricht of laat inrichten. Door de content die u al in huis hebt her te gebruiken, bespaart u de kosten voor contentproductie. Gebruik wat er al is als basis voor uw website of webshop en creëer alleen nieuwe content voor verdieping en verbreding. 

Snelheid 

Omdat er niet opnieuw allerlei content gecreëerd hoeft te worden, kan de website direct gevuld worden. De website kan dan ook veel sneller opgeleverd worden. 

Optimale gebruikerservaring

Net als u hebben ook uw klanten allemaal een bepaalde voorkeur van het opnemen van informatie. Wat vindt u zelf prettig: een instructievideo of een handig stappenplan voor het installeren van een product? 

Verdubbeld zoekvolume

Door verschillende categorieën toe te voegen aan de navigatie (menu) creëert u de mogelijkheid om bestaande content op verschillende plaatsen terug te laten komen. In onze nieuwsbrief van mei 2016 vertellen wij u hier meer over. Nog geen abonnee? Schrijf u nu in. 

Slimme manieren voor hergebruik van content

1. Van print naar online

Een veelgebruikte manier om bestaande content her te gebruiken is het digitaliseren van papieren content. Let wel op dat de gebruikerservaring op een computer, tablet of mobiel heel anders is dan op papier. U kunt de informatie dan ook beter niet één-op-één overzetten. Wij zien regelmatig dat bedrijven een document inscannen en direct als PDF online plaatsen, zonder hierbij rekening te houden met de gebruikerservaring. 

2. Bestaande content in een andere vorm

Een slimme manier van content hergebruik is dan ook door het in een andere vorm te gieten. Van een papieren of digitale gebruikershandleiding kunt u bijvoorbeeld een hele handige video maken. Dezelfde inhoud...maar een heel andere gebruikerservaring!

Moeite met bepalen welke content geschikt is voor hergebruik?

Wij denken graag met u mee. Neem dan contact met ons op via het formulier aan de zijkant van de pagina, mail met info@sigmasolutions.nl of bel met 072-5345888.


Andere blogartikelen

 • Overeenkomsten tussen Growth Hacking en UX design

  Geschreven door: op zondag 13 september 2020

  Laten we beginnen met wat Growth hacking is, Growth hacking zijn experimenten voor oplossingen die groeiproblemen moeten oplossen. Dit is een nieuwe marketing aanpak die met name wordt gedreven door d ...

  Bekijk het artikel »
 • B2B SEO en Geoptimaliseerde Afbeeldingen

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  In een tijd waarin 27% van het koopproces van B2B kopers met eigen online research wordt doorgebracht is het essentieel om een goed vindbare website te hebben. Afbeeldingen kunnen, indien geoptimalise ...

  Bekijk het artikel »
 • Prospects zoeken B2B

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  Het zoeken van B2B prospects is een uitdaging voor elk bedrijf. Met name kwalitatieve B2B prospects.Door vooraf onderzoek te doen naar bedrijven die voldoen aan je criteria en je marketing hierop aan ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
AOC is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten