Haal maximaal rendement uit uw bestaande content in uw B2B Content Marketing header image

Haal maximaal rendement uit uw bestaande content in uw B2B Content Marketing

woensdag 20 april 2016 ·Leestijd: 2 minuten
contacteer auteur:

rendement-hergebruik-content.jpg

Welke content heeft u al op de plank liggen?

Onze klanten hebben een legio aan papieren en digitale content. Denk bijvoorbeeld aan: productsheets, brochures, PDF's, veiligheidsinformatie, papieren catalogi, technische handboeken, gebruikershandleidingen... noem maar op. 

Deze content is ooit gecreëerd met een bepaald doel; veelal het informeren van de klant over de producten en hun toepassingen. Wij vinden deze content waardevol. Reden genoeg om hier optimaal gebruik van te maken bij de B2B Content Marketing.

Voordelen van content hergebruik

Door content op een slimme manier her te gebruiken zorgt u voor extra zoekvolume op uw website of webshop én biedt u iedere bezoeker een optimale gebruikerservaring. 

Kostenbesparing

U hoeft niet altijd het wiel opnieuw uit te vinden, wanneer u een website of een webshop inricht of laat inrichten. Door de content die u al in huis hebt her te gebruiken, bespaart u de kosten voor contentproductie. Gebruik wat er al is als basis voor uw website of webshop en creëer alleen nieuwe content voor verdieping en verbreding. 

Snelheid 

Omdat er niet opnieuw allerlei content gecreëerd hoeft te worden, kan de website direct gevuld worden. De website kan dan ook veel sneller opgeleverd worden. 

Optimale gebruikerservaring

Net als u hebben ook uw klanten allemaal een bepaalde voorkeur van het opnemen van informatie. Wat vindt u zelf prettig: een instructievideo of een handig stappenplan voor het installeren van een product? 

Verdubbeld zoekvolume

Door verschillende categorieën toe te voegen aan de navigatie (menu) creëert u de mogelijkheid om bestaande content op verschillende plaatsen terug te laten komen. In onze nieuwsbrief vertellen wij u hier meer over. Nog geen abonnee? Schrijf u nu in. 

Slimme manieren voor hergebruik van content

1. Van print naar online

Een veelgebruikte manier om bestaande content her te gebruiken is het digitaliseren van papieren content. Let wel op dat de gebruikerservaring op een computer, tablet of mobiel heel anders is dan op papier. U kunt de informatie dan ook beter niet één-op-één overzetten. Wij zien regelmatig dat bedrijven een document inscannen en direct als PDF online plaatsen, zonder hierbij rekening te houden met de gebruikerservaring. 

2. Bestaande content in een andere vorm

Een slimme manier van content hergebruik is dan ook door het in een andere vorm te gieten. Van een papieren of digitale gebruikershandleiding kunt u bijvoorbeeld een hele handige video maken. Dezelfde inhoud...maar een heel andere gebruikerservaring!

Moeite met het bepalen van uw B2B Content Strategie?

Wij denken graag met u mee en helpen u graag bij uw B2B Content Marketing. Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier aan de zijkant van de pagina, mail met info@sigmasolutions.nl of bel met 072-5345888.


Andere blogartikelen

Stappenplan voor een succesvolle B2B marketing
Geschreven door
op dinsdag 21 juni 2022
De waarde van B2B marketing strategieën ligt hem juist in de volgordelijkheid. Het helpt u bij het inzetten van de juiste middelen op het juiste moment. Alleen zo groeit u stap voor stap naar een professionele B2B marketing strategie.
6 redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Geschreven door
op dinsdag 14 juni 2022
Een van de grondbeginselen van zakendoen in 2022 is dat uw website uw prospects ontmoet, voordat u dat doet. Het investeren in een nieuwe B2B website kan enorme positieve invloed hebben op het succes van uw B2B bedrijf. Onderstaand benoemen wij de redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Wat is de impact van een B2B Portal op uw bedrijf?
Geschreven door
op vrijdag 3 juni 2022
Bedrijven over de hele wereld merken dat B2B Portals hun dagelijkse activiteiten sneller en soepeler laten verlopen dan ooit tevoren. Naarmate de verwachtingen van klanten toenemen, moeten ondernemers in staat zijn om aan die eisen te voldoen, en een B2B Portal is een uitstekend hulpmiddel om de klus te klaren.
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º