De voordelen en overwegingen van B2B Leadgeneratie header image

De voordelen en overwegingen van B2B Leadgeneratie

maandag 2 november 2020 ·Leestijd: 3 minuten
contacteer auteur:

Kwalitatieve leads kunnen jouw bedrijf suvccesvol maken, vaak leiden nieuwe leads tenslotte tot meer omzet. Helaas komt een lijst met kwalitatieve leads niet vanzelf aanwaaien. Je zult dus zelf op zoek moeten gaan naar deze potentiële klanten. In deze blog worden de voordelen van B2B Leadgeneratie beschreven. Daarnaast worden een aantal overwegingen benoemd waar je rekening mee moet houden bij het (zelf) starten van een leadgeneratie traject.

De voordelen van B2B Leadgeneratie

1. Kies je eigen doelgroep

Bepaal je eigen doelgroep en doe onderzoek! Door zelf onderzoek te doen naar jouw doelgroep, ontdek je op welke manier je je doelgroep het beste kunt bereiken. Is jouw doelgroep actief op social media, of wordt jouw website goed bezocht? Speel hierop in door actief te zijn op / via de juiste kanalen en door de middelen die je tot je beschikking hebt effectief in te zetten.

2. Leadgeneratie levert voordelen op voor zowel koper als verkoper

Als verkoper wil jij de juiste personen bereiken en uiteraard zoveel mogelijk verkopen. Dat is logisch. Een juiste leadgeneratie strategie biedt tevens voordelen voor de kopende partij. Als jij de juiste doelgroep hebt samengesteld, krijgt deze doelgroep alleen maar advertenties, banners, e-books en content waar ze naar op zoek zijn voorgeschoteld. Dit biedt potentiële kopers relevante informatie en maakt de kans dat er iets bij jouw organisatie wordt gekocht veel groter!

3. Vergroot het aantal verkopen en winstmarge

Met een goede leadgeneratie strategie bereik je de juiste doelgroep met de juiste content. Door een op jouw doelgroep afgestemde campagne hoef je geen gebruik meer te maken van bijvoorbeeld dure en langlopende advertentiecampagnes. Dit maakt het gemakkelijker om meer verkopen te realiseren tegen een hogere winstmarge, ten opzichte van een traditionele advertentiestrategie.

4. Met leadgeneratie verzamel jij waardevolle informatie van prospects

Leadgeneratie draagt niet alleen bij aan meer verkoop. Het levert organisaties ook meer informatie op. Zo kun je inzicht krijgen in waar leads vandaan komen en welke content mensen verleid heeft om hun gegevens achter te laten. Hier kun je met je toekomstige marketing inspanningen op inspelen. De focus kan gelegd worden op kanalen en content die succesvol zijn gebleken. Op deze manier draagt de kennis die leadgeneratie oplevert bij aan effectieve inzet van de beschikbare marketing middelen. 

De overwegingen van B2B Leadgeneratie

1. Leadgeneratie vergt aandacht en expertise

Leadgeneratie is niet iets waar je direct mee kan beginnen. Realiseer je dat het een proces betreft wat verankerd moet worden in je bedrijfsvoering. Je zult daarnaast onderzoek moeten doen en kennis nodig hebben om effectief te werk te kunnen gaan. Lees je dan ook goed in of laat je informeren voordat je aan de slag gaat!

2. Zonder leadgeneratie laat je kansen onbenut

Nieuwe, kwalitatieve leads zijn ontzettend belangrijk voor elk bedrijf, zowel B2C als B2B. Zonder nieuwe klanten blijf je immers alleen maar verkopen aan bestaande klanten, en is slechts een beperkte mate van groei mogelijk. Zorg dus altijd voor een steady flow aan nieuwe leads, zodat je kan groeien in omzet.

3. Niet alle prospects worden uiteindelijk klant

Niet alle inspanningen op het gebied van leadgeneratie zullen worden beloond. Ook externe factoren in de markt kunnen hierin een rol spelen. Laat je hier niet door tegen houden. Een goede leadgeneratie strategie vormt de basis voor groei. Zo lang je blijft meten blijf je daarnaast inzichten verzamlen die je organisatie vooruit kunnen helpen. 

4. Leadgeneratie kost tijd

De hele strategie achter leadgeneratie vergt veel aandacht en onderzoek. Zorg ervoor dat je tijd vrij maakt om onderzoek te doen, een goede strategie op te zetten, te meten en te blijven optimaliseren. Maak er echt tijd voor vrij, en zorg ervoor dat je het goed doet!

Meer weten over B2B Leadgeneratie?

Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden voor jouw bedrijf!


Andere blogartikelen

Stappenplan voor een succesvolle B2B marketing
Geschreven door
op dinsdag 21 juni 2022
De waarde van B2B marketing strategieën ligt hem juist in de volgordelijkheid. Het helpt u bij het inzetten van de juiste middelen op het juiste moment. Alleen zo groeit u stap voor stap naar een professionele B2B marketing strategie.
6 redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Geschreven door
op dinsdag 14 juni 2022
Een van de grondbeginselen van zakendoen in 2022 is dat uw website uw prospects ontmoet, voordat u dat doet. Het investeren in een nieuwe B2B website kan enorme positieve invloed hebben op het succes van uw B2B bedrijf. Onderstaand benoemen wij de redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Wat is de impact van een B2B Portal op uw bedrijf?
Geschreven door
op vrijdag 3 juni 2022
Bedrijven over de hele wereld merken dat B2B Portals hun dagelijkse activiteiten sneller en soepeler laten verlopen dan ooit tevoren. Naarmate de verwachtingen van klanten toenemen, moeten ondernemers in staat zijn om aan die eisen te voldoen, en een B2B Portal is een uitstekend hulpmiddel om de klus te klaren.
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º