De kracht van Bimodal IT

Geschreven door: op woensdag 20 april 2016

Leestijd: 2 minuten

microsoft-power-bi.jpg

In het huidige digitale landschap kunt u als bedrijf niet overleven als u niet innoveert. Hoe zorgt u ervoor dat bestaande IT-systemen optimaal blijven functioneren, maar u toch mee kunt bewegen met de business? Door de juiste mensen, met het juiste DNA, op de juiste plaats in te zetten. 

De klassieke systeembeheerder

We kennen allemaal de klassieke systeembeheerder. Het is zijn taak om te zorgen dat de IT-systemen non-stop in de lucht blijven. Want als een onderdeel van het systeem niet functioneert, is de impact op de business groot. 

Tijden veranderen

De business stelt hoge eisen aan innovatie en de time-to-market. Maar de kerntaak van de systeembeheerder is nog altijd hetzelfde: de boel draaiende houden. Dat is lang niet zo gemakkelijk in het huidige IT landschap. 

De developers

Het is de taak van het bedrijf om de business te blijven verrassen met vernieuwende services. Om dit te faciliteren zijn de developers continue nieuwe services aan het ontwikkelen.

De IT-manager

Leuk, denkt de IT-manager, maar als er iets kapot gaat...ben ik verantwoordelijk. Dan raakt mijn servicedesk overbelast, draaien de machines niet en kan er 400 man niet aan het werk. En juist die 400 man moet samen een miljoenenomzet realiseren. Kortom: een grote uitdaging voor iedere organisatie die kampt met deze problemen. 

Bimodal IT

Analistenbureau Gartner kwam in 2014 met dé oplossing: Bimodal IT. Dit is een managementraamwerk waarmee de gevestigde Enterprise IT naast hun vertrouwde (en vaak traditionele) IT-ondersteuning, doelgericht een agile werkwijze kan hanteren.

DEVOPS

Bimodal IT gaat uit van twee type medewerkers:

 1. De traditionele beheerder (OPS): gericht op stabiliteit, continuïteit (uptime) en efficiëntie. Verantwoordelijk voor systeemtransacties.
 2. De ondernemende ontwikkelaar (DEV): experimenteel, agile, gericht op de time-to-market en snel ontwikkelen. Verantwoordelijk voor front-end applicaties die worden gebruikt door de business.

Samenwerken is key

Een voorbeeld: een applicatie voegt pas echt waarde toe wanneer deze communiceert met de transactiesystemen, vindt type 2. Hij wil immers niet gewoon een applicatie waarmee hij kan communiceren met de bank, hij wil het ook gebruiken om documenten in te dienen, de prestaties en de vooruitgang van zijn lening te volgen en nieuwe leningen af te sluiten. Dat betekent dat hij samen moet werken met type 1 medewerkers om zijn applicatie te laten integreren met een type 1 (back-office) applicatie. 

Hoe passen wij in het Bimodal IT framework? 

Wij zijn type 2; de ondernemende ontwikkelaars. Wij helpen onze klanten continu vernieuwen en groeien. Dat zit in ons DNA. Wij kunnen snel bewegen en nieuwe dingen ontwikkelen. Het 24/7 beheer (managed services) hebben wij belegd bij een partij die daar goed in is: Cyso (ISO-7001 gecertificeerd). Vanuit deze rol gaan wij samenwerking aan met de systeembeheerders van onze klanten. We doen allebei waar we zelf echt goed in zijn en respecteren elkaars werk. Dat is de kracht van Bimodal IT.   


Andere blogartikelen

 • Overeenkomsten tussen Growth Hacking en UX design

  Geschreven door: op zondag 13 september 2020

  Laten we beginnen met wat Growth hacking is, Growth hacking zijn experimenten voor oplossingen die groeiproblemen moeten oplossen. Dit is een nieuwe marketing aanpak die met name wordt gedreven door d ...

  Bekijk het artikel »
 • B2B SEO en Geoptimaliseerde Afbeeldingen

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  In een tijd waarin 27% van het koopproces van B2B kopers met eigen online research wordt doorgebracht is het essentieel om een goed vindbare website te hebben. Afbeeldingen kunnen, indien geoptimalise ...

  Bekijk het artikel »
 • Prospects zoeken B2B

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  Het zoeken van B2B prospects is een uitdaging voor elk bedrijf. Met name kwalitatieve B2B prospects.Door vooraf onderzoek te doen naar bedrijven die voldoen aan je criteria en je marketing hierop aan ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
AOC is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten