De kracht van Bimodal IT

Geschreven door: op woensdag 20 april 2016

Leestijd: 2 minuten

microsoft-power-bi.jpg

In het huidige digitale landschap kunt u als bedrijf niet overleven als u niet innoveert. Hoe zorgt u ervoor dat bestaande IT-systemen optimaal blijven functioneren, maar u toch mee kunt bewegen met de business? Door de juiste mensen, met het juiste DNA, op de juiste plaats in te zetten. 

De klassieke systeembeheerder

We kennen allemaal de klassieke systeembeheerder. Het is zijn taak om te zorgen dat de IT-systemen non-stop in de lucht blijven. Want als een onderdeel van het systeem niet functioneert, is de impact op de business groot. 

Tijden veranderen

De business stelt hoge eisen aan innovatie en de time-to-market. Maar de kerntaak van de systeembeheerder is nog altijd hetzelfde: de boel draaiende houden. Dat is lang niet zo gemakkelijk in het huidige IT landschap. 

De developers

Het is de taak van het bedrijf om de business te blijven verrassen met vernieuwende services. Om dit te faciliteren zijn de developers continue nieuwe services aan het ontwikkelen.

De IT-manager

Leuk, denkt de IT-manager, maar als er iets kapot gaat...ben ik verantwoordelijk. Dan raakt mijn servicedesk overbelast, draaien de machines niet en kan er 400 man niet aan het werk. En juist die 400 man moet samen een miljoenenomzet realiseren. Kortom: een grote uitdaging voor iedere organisatie die kampt met deze problemen. 

Bimodal IT

Analistenbureau Gartner kwam in 2014 met dé oplossing: Bimodal IT. Dit is een managementraamwerk waarmee de gevestigde Enterprise IT naast hun vertrouwde (en vaak traditionele) IT-ondersteuning, doelgericht een agile werkwijze kan hanteren.

DEVOPS

Bimodal IT gaat uit van twee type medewerkers:

  1. De traditionele beheerder (OPS): gericht op stabiliteit, continuïteit (uptime) en efficiëntie. Verantwoordelijk voor systeemtransacties.
  2. De ondernemende ontwikkelaar (DEV): experimenteel, agile, gericht op de time-to-market en snel ontwikkelen. Verantwoordelijk voor front-end applicaties die worden gebruikt door de business.

Samenwerken is key

Een voorbeeld: een applicatie voegt pas echt waarde toe wanneer deze communiceert met de transactiesystemen, vindt type 2. Hij wil immers niet gewoon een applicatie waarmee hij kan communiceren met de bank, hij wil het ook gebruiken om documenten in te dienen, de prestaties en de vooruitgang van zijn lening te volgen en nieuwe leningen af te sluiten. Dat betekent dat hij samen moet werken met type 1 medewerkers om zijn applicatie te laten integreren met een type 1 (back-office) applicatie. 

Hoe passen wij in het Bimodal IT framework? 

Wij zijn type 2; de ondernemende ontwikkelaars. Wij helpen onze klanten continu vernieuwen en groeien. Dat zit in ons DNA. Wij kunnen snel bewegen en nieuwe dingen ontwikkelen. Het 24/7 beheer (managed services) hebben wij belegd bij een partij die daar goed in is: Cyso (ISO-7001 gecertificeerd). Vanuit deze rol gaan wij samenwerking aan met de systeembeheerders van onze klanten. We doen allebei waar we zelf echt goed in zijn en respecteren elkaars werk. Dat is de kracht van Bimodal IT.   


Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º