6 Tools om je Website Snelheid te Meten (en te Verbeteren)

Geschreven door: op maandag 4 mei 2015

Leestijd: 2 minuten

Over het belang van een snelle website hebben we al eerder geschreven. Maar hoe bepaal je nu hoe snel je website eigenlijk is? En wat is een goede website snelheid? Met de hieronder de volgende tools meet je de snelheid van je website. Elk van de tools geeft je ook tips om de snelheid van je website te verbeteren.

1. GT MetrixGT_Matrix

Mijn persoonlijke favoriet: GT Metrix. Deze tool werkt snel en combineert het oordeel en de verbetertips van Google en Yahoo. Voer het adres van een webpagina in, wacht even en krijg een rating van F tot A (en 0% tot 100%) met daarbij concrete verbetertips. Tip: ga voor een score van minimaal 90%, maar denk goed na over je ROI voordat je naar een 100% score gaat. De terugverdientijd van die investering is namelijk meestal te lang en daarom niet acceptabel in een online omgeving.

http://gtmetrix.com

 

2. Google PageSpeed InsightsGoogle_PageSPeed

Google PageSpeed Insights geeft je, net als GT Metrix, per pagina een score. Het voordeel van deze tool is dat je direct een oordeel krijgt over de werking van je webpagina op een smartphone. Na de update van 21 april 2015 een erg belangrijke waardering. De werking? Voer een pagina-URL in, wacht even en krijg je rating op een schaal van 0 tot 100.

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

 

3. WebpageTest

WebPagetest

De WebpageTest is al wat ouder, maar biedt voor veel website nog meer dan   voldoende inzicht in snelheid en mogelijke verbeterpunten. Voer een webpagina-adres in selecteer een locatie waarvandaan je website beoordeeld moet worden en bekijk je resultaten. Tip: let bij het selecteren van de locatie waarvandaan je website beoordeeld moet worden op de geografische doelgroep van je website. Het heeft weinig zin om een Amerikaanse locatie te selecteren voor een website die gericht is op Nederland.

http://www.webpagetest.org/

 

4. PingDomPingdom

De PingDom Website Speed Test geeft je inzicht in laadtijd en technische verbeterpunten van je website. PingDom richt zich vooral op de totale laadtijd van je webpagina en geeft daarover concrete tips. Erg handig voor de meer technisch onderlegden of om voor te leggen aan je hostingclub of webbouwer.

http://tools.pingdom.com/fpt/

 

 

5. Google Chrome PageSpeed browser Plugin Google Chrome PageSpeed

Google heeft van zijn PageSpeed tool een plugin voor Chrome gemaakt. Een must-have voor elke ontwikkelaar (zowel front-end als backend).

https://chrome.google.com/webstore/detail/google-pagespeed-insights/edbkhhpodjkbgenodomhfoldapghpddk?utm_campaign=en&utm_source=en-et-na-us-oc-webstrapp&utm_medium=et

 

 

6. Firefox YSlow browser Plugin

YSlow Yahoo heeft van de YSlow tool een plugin voor Firefox gemaakt. Nat als de Google PageSpeed Plugin een must-have, vooral voor ontwikkelaars die zich richten op het maken van websites met een internationale doelgroep.

http://yslow.org/

 

Veel Online Succes Gewenst!


Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º