Wat is een PIM systeem? header image

Wat is een PIM systeem?

maandag 28 februari 2022 ·Leestijd: 2 minuten
contacteer auteur:

Een PIM systeem is een softwareoplossing die detailhandelaars, groothandelaars en fabrikanten helpt om hun producten op een centrale plaats te controleren. Het biedt één centraal punt van de data van het product (en al zijn gegevens). Het is de plaats om gegevens over de productinhoud te verzamelen, te optimaliseren en te verspreiden. Het is in zekere zin het centrale instrument voor Product Data Management, maar het biedt nog veel meer.

Binnen een PIM systeem is het mogelijk om complexe producten op een efficiënte manier te beheren. Bedrijven introduceren producten die bestaan uit een groot aantal combinaties (zoals een outfit bestaande uit een broek, shirt en schoenen) of variatiemogelijkheden (zoals een T-shirt in verschillende kleuren en maten). De uitdaging is om deze middelen efficiënt te beheren en vervolgens te kunnen communiceren naar verschillende outputkanalen. Een PIM systeem laat u toe dit op een eenvoudige en eenduidige manier te doen, waardoor uw PIM een bron van "Master Data" wordt.

Wie werkt binnen een bedrijf met een PIM systeem?

Er zijn 3 afdelingen binnen een bedrijf die vooral baat zullen hebben bij het invoeren van een PIM systeem.

1. Marketing

Marketing moet snel kunnen manoeuvreren en creatieve oplossingen kunnen leveren, maar dat is moeilijk als het lang duurt om productinformatie te vinden, valideren en bewerken in verschillende systemen. Daarom zal de marketing veel tijd en geld kunnen besparen en hun energie beter kunnen gebruiken met een PIM systeem.

2. Productmanagement

Voor de productmanager en anderen die met de reis van het product door het bedrijf te maken hebben, zal een PIM systeem een belangrijke tool zijn. Het doel voor hen zal zijn om processen te stroomlijnen en het aantal fouten te reduceren die ontstaan tijdens het handmatig verwerken van zaken.

3. IT

Voor de IT-afdeling zal een PIM systeem de IT-infrastructuur vereenvoudigen, omdat het mogelijk wordt om een reeks gedecentraliseerde systemen uit te zetten die tot nu toe zijn gebruikt om productgegevens in op te slaan. Daarnaast lost het PIM systeem een belangrijk probleem op met betrekking tot de schaalbaarheid van het bedrijf, wat moeilijk te beheren zou zijn met gefragmenteerde systemen.


Bent u klaar voor de volgende stap? Onze Sigma Solutions experts staan klaar om al uw vragen over onze producten te beantwoorden en u te helpen om verder te komen op uw reis naar online succes. Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op.  


Andere blogartikelen

Stappenplan voor een succesvolle B2B marketing
Geschreven door
op dinsdag 21 juni 2022
De waarde van B2B marketing strategieën ligt hem juist in de volgordelijkheid. Het helpt u bij het inzetten van de juiste middelen op het juiste moment. Alleen zo groeit u stap voor stap naar een professionele B2B marketing strategie.
6 redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Geschreven door
op dinsdag 14 juni 2022
Een van de grondbeginselen van zakendoen in 2022 is dat uw website uw prospects ontmoet, voordat u dat doet. Het investeren in een nieuwe B2B website kan enorme positieve invloed hebben op het succes van uw B2B bedrijf. Onderstaand benoemen wij de redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Wat is de impact van een B2B Portal op uw bedrijf?
Geschreven door
op vrijdag 3 juni 2022
Bedrijven over de hele wereld merken dat B2B Portals hun dagelijkse activiteiten sneller en soepeler laten verlopen dan ooit tevoren. Naarmate de verwachtingen van klanten toenemen, moeten ondernemers in staat zijn om aan die eisen te voldoen, en een B2B Portal is een uitstekend hulpmiddel om de klus te klaren.
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º