Webshop zoekfunctie

Webshop zoekfunctie

Optimaal filteren, sorteren en weergeven

Uw prospects en klanten willen maar één ding; vinden wat ze nodig hebben. Zoekfuncties zijn daarom een must voor uw webshop.

Vele wegen leiden naar Rome

Er zijn meerdere manieren om te zoeken op een webshop. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende menu's, het zoekveld en de filterfuncties. Bij het ontwerpen van een webshop houden wij er rekening mee dat een bezoeker vaak nog niet precies weet welk product hij zoekt. Wij delen de menu's en de filters dan ook zo in dat hij via verschillende wegen naar het juiste product geleid wordt. Zo kan hij bijvoorbeeld zoeken op de toepassing van het product, het merk, de kleur, de productgroep en het producttype.

De bezoeker leiden naar het juiste product

Om de webshopbezoeker optimaal te bedienen en snel resultaten te tonen, die naadloos aansluiten bij wat hij zoekt, is informatie nodig. Daarom zijn er bij een zoekfunctie uitgebreide filtermogelijkheden die de bezoeker kan selecteren. Deze filters beantwoorden vragen die normaal door een verkoopmedewerker gesteld zouden worden om het juiste product te adviseren.

Bezoekers faciliteren en verrassen

Het kan voorkomen dat de bezoeker denkt een bepaald product nodig te hebben, maar dat er een ander product is dat (nóg) beter aansluit bij zijn wens. Dankzij de filterfunctie kunt u de bezoeker een gericht productaanbod laten zien en hem zelfs verrassen met een alternatief product.

Resultaat op maat

De zoekresultaten kunnen op verschillende manieren weergegeven worden: visueel, als tekst of als combinatie van die twee. Samen beslissen we welke manier het best past bij uw aanbod.

Het kan natuurlijk voorkomen dat de wens van de bezoeker zo specifiek is dat er geen resultaten weergegeven worden. Of dat hij de parameters niet correct ingevuld heeft. Wij meten welke zoekopdrachten geen resultaten opleveren en waarom. In zo'n geval zorgen wij er ook voor dat er een contactformulier verschijnt. Op die manier worden uw bezoekers altijd bediend.

  • Filteren op basis van alle mogelijke kenmerken
  • Input afhankelijke filterfuncties
  • Gebruikmakend van moderne technologie (SOLR / Apache Lucene)
  • Mogelijkheid tot zoeken op artikelnummer en SKU
  • Gekoppeld aan één of meerdere webshops
  • Integreerbaar binnen elke website en iedere webshop

 

ONLINE SUCCES IS…
…HET JUISTE ZOEKRESULTAAT

Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek!
Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
AOC is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten

E-book

Zo wordt uw website een lead generator:
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book »

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›