Uw reviewsysteem koppelen

Uw reviewsysteem koppelen

Een automatische feedbackuitnodiging naar uw klanten

Met de digitalisering van de maatschappij zijn reviews niet meer tegen te houden. De vraag die hierdoor overblijft is: gaat u er zelf om vragen of wacht u totdat klanten iets over uw bedrijf op internet plaatsen? Door de regie in handen te houden, is de kans op positieve reviews vele malen groter. Met als resultaat dat prospects een positief beeld vormen over uw bedrijf, diensten en/of producten.

Een automatische feedbackuitnodiging

Alleen: hoe houdt u de regie in handen? U heeft wellicht een account op een reviewplatform waar klanten hun beoordeling over uw product of service kunnen geven. Maar om nu telkens handmatig een kaartje te geven aan uw klanten of een link van een andere website te mailen, ziet er niet professioneel uit. Daarbij is dit ook een tijdrovend proces. U moet immers dagelijks een lijst met alle klanten uitdraaien en deze mensen mailen. Door uw reviewsysteem nu te koppelen aan uw website of webshop of ander transactioneel systeem lost u dit op. Klanten krijgen dan op het door u aangewezen moment een geautomatiseerde e-mail met een feedbackuitnodiging. Hun feedback kan dan gewoon in de e-mail gegeven worden. Wel zo gemakkelijk.

Kies het perfecte moment om te vragen om een review

Let wel op: de toon van uw reviews wordt gezet door het moment waarop u vraagt om een review. Uiteraard zijn negatieve reviews niet slecht, maar dan moeten ze wel aan u gericht zijn. Stel: u vraagt de klant kort na de levering van het product om een review. Het transportbedrijf die deze producten levert, loopt wat vertraging op of gaat niet netjes om met het product. Hoe zal dan de toon van de review zijn? En is deze review dan wel aan u gericht of is deze eigenlijk voor het transportbedrijf? Daarom moet u altijd kritisch naar de klantreis - wij noemen dit ook wel de buyer journey - kijken. Hierin denken wij graag met u mee. Zodat u reviews krijgt die daadwerkelijk uw service en product beoordelen.

Een extern reviewsysteem of er zelf één ontwikkelen?

Uiteraard hoeft u niet voor een extern reviewsysteem, zoals Trustpilot, te kiezen om uw website mee te koppelen. U kunt er zelf ook één op zetten. Toch is een extern reviewsysteem wel vele malen goedkoper (u hoeft er immers niet één te laten bouwen) en betrouwbaarder. Uw bedrijf wordt namelijk - in de ogen van (potentiële) klanten - gekeurd door een onafhankelijke partij.

De reviewsystemen die wij oa met websites of webshops hebben gekoppeld:

  • De Feedback company. De Feedback Company staat voor transparantie tussen bedrijven en consumenten. De tools die zij hiervoor gebruiken zijn gebruiksvriendelijk en laagdrempelig.
  • Opiness. Opiness (voorheen Wugly) richt zich voornamelijk op de reviews van dienstverleners. Naast de reviews van klanten versterkt Opiness haar informatie via marktonderzoek- en klantfeedback bureaus. Momenteel zijn er ruim 3,4 miljoen reviews van klanten op het platform terug te vinden.
  • Consumer Affair. Consumer Affair is een Amerikaanse partij. Dit beoordelingsplatform is speciaal voor de grotere aankopen, zoals meubilair, gehoorapparaten of autoverzekeringen. Via onderzoeken, experts en de kopers beoordelen zij de waarde van producten/diensten en service van bedrijven.
  • TrustPilot. Dit is één van de grootste online beoordelingscommunities ter wereld. Per dag plaatsen hier vele consumenten in totaal 20.000 verschillende reviews.
  • KlantenVertellen.nl. Dit platform wordt momenteel door 13.000 verschillende bedrijven gehanteerd. Een compleet reviewsysteem, waarmee u het vertrouwen van uw klanten kunt winnen.
  • Maatwerk reviewsysteem. Geniet uw bedrijf van een reviewsysteem die volledig op maat gemaakt is? Wij helpen u graag met de koppeling tussen dit reviewsysteem en uw ERP-systeem.

 

ONLINE SUCCES IS…
…WETEN WAT UW KLANTEN OVER U ZEGGEN

Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten

E-book

Zo wordt uw website een lead generator:
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book »

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›