• B2B Apps

B2B Apps

Elk bedrijf heeft processen die haar uniek maken. Wanneer u als bedrijf uw processen efficiënter invult en uitvoert dan de andere spelers in uw business, levert dat een flink concurrentievoordeel op! Digitaliseren is dé manier om efficiënte processen te realiseren of zelfs aan te vullen met nieuwe winstgevende processen. Echter, in veel bedrijfskolommen wordt dit nog onvoldoende toegepast en worden inefficiënte manieren van het uitvoeren van processen tot in lengte van dagen gehanteerd. Zonde! Want hierdoor laat u kansen liggen om tijd te winnen en fouten te verminderen. Door het inzetten van B2B Apps, zowel Gesloten Business Apps als Open Business Apps kunt u deze processen digitaliseren en uw efficiency halen!

In deze blog leest u hoe u Meer klantzicht kunt krijgen en hoe B2B Apps daarbij ook kunnen helpen.

Inzetten van Gesloten Business Apps om effiency te realiseren

Sigma Solutions heeft geruime ervaring met realisatie van Gesloten Business Apps voor handelende en producerende bedrijven. Als handelend of producerend bedrijf heeft u niet alleen te maken met vragen van klanten over uw producten, maar zijn er tal van bedrijfsprocessen te bedenken waar uw medewerkers zijn aan kwijt zijn en waar winst valt te behalen door inzet van B2B Apps. Er kan namelijk niet alleen tijd worden bespaard, maar ook reductie van fouten worden gerealiseerd. Door processen te digitaliseren wordt er namelijk een werkwijze afgedwongen welke ervoor zorgt dat de foutmarge verkleind wordt. In onze blog over Dé 3 kansen om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren vertellen wij over een aantal kansen rondom digitalisering van deze klantgerichte processen.

Zo hebben wij voor ERIKS uit Alkmaar het Slang Registratie Systeem (SRS) gerealiseerd. Het SRS zorgt ervoor dat, nadat deze klanten door ERIKS zijn aangemaakt, de mogelijkheid ontstaat om de slangen welke door ERIKS geleverd en gekeurd worden te registeren. Hierdoor weten de klanten van ERIKS niet alleen exact welke slangen worden onderhouden en wat de status is, maar ook wanneer de certificering verloopt en herkeur nodig is. Het digitaliseren van dit klantgerichte proces zorgt niet alleen voor borging van de kennis rondom deze slangen, maar ook voor efficiency in registratie en kwaliteitsborging. Er hoeven nu geen documenten meer te worden bijgehouden, maar alles staat geregistreerd in een centraal systeem.

Open Business Apps voor tijdsbesparing en meer klantzicht

Gesloten Business Apps kunnen ook als Open Business Apps worden gezet. Dit houdt in dat uw (potentiele) klanten hier te allen tijde gebruik van kunnen maken of ze nu wel of niet ingelogd zijn. De mogelijkheden voor dit soort B2B Apps zijn eindeloos. Het gaat namelijk om het digitaliseren van uw product- en oplossingskennis in applicaties waar uw klant gebruik van kan maken. Door standaard, te digitaliseren, kennis online te ontsluiten kunnen simpele én complexe vragstukken worden weggehaald bij uw medewerkers, waardoor zij meer tijd kunnen besteden aan andere zaken en waardoor uw klanten beter geinformeerd en tevredener zijn. Zo hebben wij voor ERIKS de Chemical Resistance Guide gerealiseerd, waarmee de chemische compatibiliteit vandiverse stoffen en materialen kunnen worden vergeleken.

Ook het simplificeren van productselectie kan plaatsvinden via Open Business Apps. Realisatie van een Productselector zoals die van DM Wheel Systems of Heinen & Hopman helpt (potentiële) klanten bij het verder specificeren van hun wensen en mogelijke oplossing, zodat zij beter geinformeerd aanvragen kunnen doen. Tegelijktijd krijgt u meer inzicht in waar uw (potentiële) klanten naar op zoek zijn, want u kunt zien hoe zij tot hun keuze komen. Is er om tot een specifieke oplossing te komen meer calculatiewerk nodig? Dan kunt u een calculator inzetten. Zelfs complexe formules kunnen in een calculator eenvoudig gemaakt worden om uw medewerkers enklanten te ondersteunen. Zo kunt u uw specialistische kennis digitaal borgen en hier meer resultaat mee boeken.

Sigma Solutions realiseert uw B2B Apps.

Sigma Solutions is gericht op het realiseren van B2B Apps voor (internationaal) handelende en producerende B2B-bedrijven, zoals de maakindustrie en groothandels. Voor deze bedrijven kunnen onze oplossingen meetbaar en met positief rendement bijdragen aan het online succes. Met de uitgebreide mogelijkheden om uw klantgerichte processen te digitaliseren, zet u de deur open voor meer online resultaat en groei van uw bedrijf! 

Bent u benieuwd naar wat een nieuwe B2B App voor meerwaarde kan zijn voor uw B2B bedrijf of naar de mogelijkheden van onze oplossingen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Roadmap

Wat maakt Sigma Solutions uniek?

Snelle groei

U kunt gemakkelijk nieuwe aanbieders toevoegen aan uw platform. Zo remt de technologie uw groei niet!

Business Partner

Sigma Solutions is betrokken business partner. Vanuit die rol denken we mee in de strategische overwegingen van een digitaal platform.

Alles in één

Sigma Solutions is specialist in Strategie, UX, Online Marketing, Exploitatie en DevOps. Eén betrokken partner voor alle online activiteiten.

Veelgestelde Vragen over B2B Apps

Wat zijn de verschilllen tussen Open- en Gesloten Business Apps?

Het voornaamste verschil zit al in de naamgeving: U stelt de B2B App open, of niet, voor gebruikers zonder registratie. Stelt u de App open kan er gemakkelijker gebruik van gemaakt worden, maar heeft u minder inzicht omdat u niet weet om wie het gaat. Maakt u er een Gesloten Business App van kan er alleen gebruik van worden gemaakt met een login.

Waarom moet ik gebruik maken van B2B Apps?

Zoals u kunt lezen in onze blog over digitaliseren van klantgerichte processen kunt u niet alleen tijdrovende en foutgevoelige processen online ontsluiten en gemakkelijker maken, maar zorgt u er ook nog eens voor dat uw (potentiële) klanten 24/7 hun vraagstukken kunnen beantwoorden als het gaat om productselectie, -registratie of het uitvoeren van (semi) complexe calculaties. U realiseert hier meer efficiency en inzicht en kunt dus met behulp van online meer resultaat boeken.

Bekijk alle veelgestelde vragen ›
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º