Online Marketing Instrumenten; welke zijn er?

Online Marketing Instrumenten; welke zijn er?

Om Online Succes te realiseren zijn verschillende online marketing instrumenten beschikbaar. Hieronder een overzicht van middelen die Sigma Solutions inzet bij het realiseren van online doelstellingen van klanten.

Instrument

Beschrijving en opmerkingen

Lead Generating Website

De (lead generation) website vormt de kern van de online marketing activiteiten van elk dienstverlenend bedrijf. Anonieme bezoekers landen op een pagina op de website binnen, vinden waarnaar zij op zoek zijn en converteren naar lead.

Webshop

De webshop vormt de kern van de online marketing activiteiten van elk bedrijf wat producten verkoopt die geschikt zijn voor online verkoop. Bezoekers landen op een pagina van de webshop, vinden het product waarnaar zij op zoek zijn en bestellen dit via het online bestelproces.

Zoekmachineoptimalisatie

Om ervoor te zorgen dat de internetgebruikers de website of webshop vinden wordt deze met behulp van zoekmachineoptimalisatie (ook wel SEO genoemd) optimaal vindbaar gemaakt in de belangrijkste zoekmachines.

Zoekmachineadverteren

Als het niet lukt om via zoekmachineoptimalisatie bezoek naar de website of webshop te trekken dan kan zoekmachineadverteren (ook wel SEA genoemd) een interessant online marketing instrument zijn. Er wordt dan per click op een advertentie betaald en het is dus belangrijk dat de ROI van de investeringen in de zoekmachine inzichtelijk en positief is.

E-mailmarketing

Omvat alle e-mailcommunicatie tussen een bedrijf en haar belanghebbenden (of stakeholders). Hierbij kan worden gedacht aan nieuwsbrieven, servicemails, digitale facturen en andere digitale correspondentie.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven worden gestuurd aan contacten die het bedrijf kennen en hebben aangegeven per e-mail op de hoogte te willen worden gehouden door het bedrijf.

 

Uiteraard omvat deze lijst niet alle Online Marketing instrumenten die er zijn. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek vertellen we graag welke Online Marketing instrumenten er nog meer zijn en hoe die kunnen helpen om jouw bedrijf succesvol te maken.

Aan de slag met Online Marketing Instrumenten?

De Online Marketing Specialisten van Sigma Solutions hebben ruime ervaring met het succesvol inzetten van Online Marketing Instrumenten. Neem voor een vrijblijvende afspraak telefonisch (rechtsboven) contact met ons op of vul bovenstaand formulier in.

Waarom deze lijst met veelgestelde vragen over Online Marketing?

Tijdens het Online Succes Traject wat wij met onze klanten uitvoeren krijgen onze Online Marketeers regelmatig vragen die specifiek zijn voor het internetkanaal. Vragen die vaak door onze ankerpunten worden gesteld publiceren wij op onze website.

Over Sigma Solutions

Sigma Solutions is hèt internetbureau voor het Online Succes van technisch dienstverleners, handelsbedrijven en de maakindustrie. Met een team van ervaren online marketeers en webdevelopers zorgen wij dat het internetkanaal meetbaar en met een positief rendement (ROI) bijdraagt aan het realiseren van bedrijfsdoelstellingen.

Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
Aliancys is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd gazellen 2017
Google analytics
partners-logo.jpg

mockup_tablet.png

Bedient u uw (potentiële) klant optimaal binnen het online koopproces? 

Vul de Online Scorecard in ›