DM Wheel Systems

Website-optimalisatietraject DM Wheel Systems

Van een beperkend CMS naar een goed vindbare, leadgenererende website

Het ene wiel is het andere niet. Integendeel. Het juiste wiel zorgt voor een wereld van verschil, tussen lawaai en geluiddemping, rugklachten en gebruiksplezier én veelvuldig onderhoud of een lange levensduur.

Voor het juiste wiel moet je bij DM Wheel Systems zijn; dé enige wielenfabriek van Nederland. Helaas wist alleen nog niet iedereen dat. De oorzaken hiervoor waren de matige online vindbaarheid en slechte conversie van de bestaande website van het bedrijf. Een gemiste kans, vond het management, want veel van hun klanten oriënteren zich online.

De uitdaging: verbeteren van de online vindbaarheid

Een goed vindbare website was dan ook de doelstelling waarmee DM Wheel Systems bij ons kwam. Iets waar onze developers wel raad mee weten. Vol goede moed gingen we aan de slag. Tot onze verbazing waren we al snel klaar, want er bleken maar weinig optimalisatiemogelijkheden te zijn binnen het CMS. Er konden geen nieuwe pagina's aangemaakt worden en zoekmachineoptimalisatie per pagina was onmogelijk. 

Onze oplossing: een nieuw CMS 

Met het oude CMS konden we de doelstelling van de klant niet realiseren. We staken onze koppen bij elkaar en kwamen tot de volgende oplossing: de website van DM Wheel Systems kon worden overgezet op het eigen CMS van Sigma Solutions 'Accessify WCMS'. Dit CMS biedt wel alle functionaliteiten om een website - met online catalogus - goed vindbaar te maken. 

Maximale toegevoegde waarde voor een minimale investering

Om de klant tegemoet te komen, zorgden we ervoor dat we deze oplossing met een minimale extra investering van DM Wheel Systems konden realiseren. Hiervoor hebben we zelf ook een groot deel bijgedragen. 

En...start!

Na het overzetten konden we echt beginnen met de optimalisatie. We richtten de website zo in dat iedere pagina goed geïndexeerd werd door zoekmachines. Ook fristen we het design op en voegden we diverse call-to-actions toe om meer leads te genereren. De website is nu ook responsive en beschikt over een speciale call-to-action - een vaste 'bel ons' button - voor mobiele weergaven. 

Geïntegreerde productcatalogus verhoogt website-traffic

We integreerden de papieren productcatalogus, zodat ook deze kwalitatieve informatie bij kon dragen aan de vindbaarheid. De doelgroep van DM Wheel Systems zoekt namelijk regelmatig op productnaam of -groep. Deze catalogus wordt elke dag automatisch geüpdatet, zodat altijd de nieuwste productinformatie online staat. 

Van optimalisatie naar online succes

Inmiddels staat er een goed vindbare, kwalitatieve, meertalige, professionele website. Daarbij houdt onze dienstverlening nog niet op. Om optimaal rendement uit de website te halen, ondersteunen wij DM Wheel Systems maandelijks met website-optimalisatie en online marketingactiviteiten. Zoals het schrijven van SEO-teksten, blogs en het maken en versturen van de nieuwsbrief. Onze missie is niet voor niets: wij realiseren online succes. 

Ook uw online vindbaarheid verbeteren? 

Dat kan! Met een team van specialisten zorgen wij er ook voor dat uw bedrijf online goed vindbaar is. Nieuwsgierig hoe? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.  

Over DM Wheel Systems

DM Wheel Systems beschikt over meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van wielen. Het bedrijf is onlangs - door Het Nationale Business Succes Award Instituut- benoemd tot Nederlands' beste Transportwielen-onderneming van 2016.

Over de opdrachtgever

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek!
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
AOC is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten

E-book

Zo wordt uw website een lead generator:
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book Â»

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º