Redesign dealer platform Triumph
Triumph Motorcycles Benelux

Redesign dealer platform Triumph

Een uniforme uitstraling conform de Corporate Identity van Triumph is cruciaal voor de websites van onze Triumph dealers

Cees de RooijGeneral Manager - Triumph Motorcycles

De uitdaging

Triumph Motorcycles Benelux werkt al bijna 10 jaar met een online dealer platform waar Triumph dealers uit de gehele Benelux bij aangesloten zijn. Door middel van dit dealer platform kunnen alle aangesloten dealers voldoen aan de Corporate Identity van Triumph, maar toch een volledig eigen online omgeving hebben die zij zelf kunnen beheren. Door recente ontwikkelingen in de Corporate Identity van Triumph, is de wens uitgesproken om een nieuw design van het dealer platform te laten ontwerpen en implementeren door Sigma Solutions.

Klantwensen

Uit de gesprekken met Triumph Motorcycles Benelux kwamen enkele wensen naar voren.

De dealer websites voldoen aan de Corporate Identity van Triumph

Bepaalde elementen komen op alle dealer websites terug. Deze elementen worden beheerd door Triumph Motorcyles Benelux , en aanpassingen worden automatisch doorgevoerd op alle dealer websites. Omdat het platform responsive is, wordt de identity automatisch doorgevoerd op desktop-, tablet- en mobiele versies van de site. 

De dealer websites zijn te beheren door de Triumph dealers

Triumph Motorcycles Benelux vindt het erg belangrijk om dealers de bewegingsvrijheid te geven om zelf hun website te kunnen beheren. Om deze reden heeft iedere dealer de mogelijkheid om de volgende dealer-specifieke elementen op zijn website zelf in te richten en te beheren:

 • Nieuwsberichten
 • Evenementen
 • Acties
 • Occasions & actuele voorraad

Het dealer platform is centraal te beheren door Triumph Motorcycles Benelux

Een aantal elementen dient terug te komen op alle dealer websites. Om te voorkomen dat deze elementen op iedere website apart moeten worden aangepast, is besloten om een centraal beheer te implementeren. Zo is bijvoorbeeld de productcatalogus per land voor alle dealers identiek. Triumph Motorcycles Benelux kan hun complete assortiment op één plek voor alle dealers aanpassen. Ook landelijke nieuwsberichten, evenementen en product uitlichtingen kunnen van bovenaf worden beheerd.

Het platform draagt bij aan meer verkeer naar de showrooms van de dealers

Door middel van SEO pagina's en passende call-to-actions (CTA's) wordt verkeer naar de showrooms van de dealers gestimuleerd. Naast de meer algemene nieuwsbrief aanmeldingen en contactformulieren, kunnen bezoekers bijvoorbeeld ook een proefrit aanvragen (gekoppeld met het CRM van Triumph Motorcycles Benelux), of een afspraak met de werkplaats maken.

Aanpak

De Digital Consultants van Sigma Solutions hebben in samenwerking met de marketingafdeling van Triumph Motorcycles Benelux en een stuurgroep van dealers uit Nederland een designrichting besproken en de kenmerken van de Corporate Identity van Triumph in kaart gebracht, waarna een visual design is uitgewerkt door de UX developers van Sigma Solutions, dat aansloot bij alle bovenstaande wensen. Op basis van dit design zijn de (UX-) developers van Sigma Solutions aan de slag gegaan met de realisatie. 

Gedurende het project zijn er verschillende tussentijdse meetings geweest, waarin de voortgang en de vervolgstappen werden besproken. Op basis van tussentijdse evaluaties werd opgemerkt dat niet alle dealers de tijd hadden om hun eigen website in te richten. Om deze reden hebben de webmasters / content marketeers van Sigma Solutions de inrichting voor een aantal dealers overgenomen, om het project alsnog tijdig af te kunnen ronden. 

Meer leren over hoe u het specialisme in uw bedrijf kunt tonen aan klanten? Lees hier over contentmarketing!

    Het resultaat

    De volgende resultaten zijn behaald met dit project: 

    • 3

     Aantal landen vertegenwoordigd met het dealer platform

    • +30%

     Aantal paginaweergaven

    • -9%

     Bouncepercentage

    • +9,5%

     Gemiddelde sessieduur

    Over de opdrachtgever

    Triumph Motorcycles Benelux is producent van motoren, met meerdere dealers in Nederland. Triumph produceert motorfietsen die een complete rij-ervaring bieden. Dit zijn legendarische motorfietsen die recht doen aan ons verleden en tegelijkertijd de toekomst omarmen door een gedurfd design, originele stijl, doelgericht ontwerp en oprechte passie voor het rijden.

    Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

    Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek!
    Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
    Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
    AOC is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
    ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
    Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
    Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
    Op de hoogte blijven?

    Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten

    E-book

    Zo wordt uw website een lead generator:
    In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

    Download het E-book Â»

    E-book

    Zo wordt uw website een lead generator 
    In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

    Download het E-book â€º