ERIKS Sealing & Polymer Technology

Online selectietool voor technische specialisten

Stelt u zich eens voor: 

Een engineer in een raffinaderij moet een buizensysteem ontwerpen waarin zoutzuur getransporteerd wordt. Staal op staal kan hij niet zomaar verbinden, dan krijgt hij op den duur lekkage. Dus moet hij op zoek naar een afdichtingsmechanisme dat de stalen buizen wel kan verbinden en lekkage voorkomt. Er zijn echter wel duizend verschillende soorten afdichtingen. Welke heeft hij dan nodig? Om dat te bepalen is specialistische kennis nodig. Voorheen pakte de engineer de telefoon en belde ERIKS om te vragen welke afdichting hij nodig had. De salesmedewerker van ERIKS pakte dan "het grote afdichtingen-en-resistentie-boek" erbij en ging op zoek naar de juiste afdichting voor de toepassing van de engineer. 

Doelen: procesoptimalisatie en expertstatus

Een tijdrovend proces. Dat moest anders kunnen, vond ERIKS. Tegenwoordig werkt men ook steeds meer op de computer, zo'n boek is ook wat achterhaald. Dus schakelde ERIKS Sigma Solutions in om een digitale oplossing te bedenken die naadloos aansluit bij de wens van ERIKS om zich te profileren als expert op het gebied van afdichtingen. 

Onze oplossing: online selectietool 

De oplossing werd "De Chemical Resistance Guide" een online selectietool waarin (potentiële) klanten van ERIKS, én de specialisten van ERIKS zelf, via diverse assen gegevens kunnen invullen en zodoende tot de beste afdichting voor hun eigen unieke toepassing komen. Alles in slechts enkele seconden. Daarna kunnen ze de afdichting ook direct aanvragen via het offerte-formulier. 

Deze oplossing is tweeledig

Enerzijds ondersteunt het (potentiële) klanten van ERIKS in hun zoektocht naar de juiste afdichting en bespaart het hen tijd en moeite. Anderzijds bespaart het ook de specialisten van ERIKS tijd. Denk bijvoorbeeld eens aan de klantenservice die voorheen een boek moesten doorbladeren en nu in enkele seconden met een antwoord kunnen komen. Ook gebruiken de interne specialisten van ERIKS de tool in het ontwerpproces van op-maat-gemaakte afdichtingsoplossingen. 

Het resultaat: tijdsbesparing én meer leads

Het zorgt dus extern en intern voor een tijdsbesparing en optimalisatieslag. Daarnaast zorgt de selectietool voor een verbeterde online vindbaarheid, extra leadgeneratie én meer sales. Dit heeft ervoor gezorgd dat ERIKS de investering voor de tool binnen een jaar terugverdiend heeft. 

Heeft u of uw klanten ook behoefte aan een specifieke tool? 

Dat kan! Met een team van specialisten denken we graag met u mee over het efficiënter maken van bedrijfsprocessen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Over ERIKS

ERIKS is een internationale industriële dienstverlener die een hoogwaardig en breed assortiment van werktuigbouwkundige componenten en daarop aansluitende technische en logistieke diensten aanbiedt. ERIKS levert aan ongeveer 200.000 industriële afnemers (business to business), heeft een assortiment van meer dan 680.000 artikelen en verzorgt per jaar meer dan vijf miljoen verzendingen.

Link naar de online selectietool: Chemical Resistance Guide

Over de opdrachtgever

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek!
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
AOC is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten

E-book

Zo wordt uw website een lead generator:
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book »

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›