De grootste stijger op FD Henri Sijthoff ranglijst: IR-website Draka
  • 18 plaatsen gestegen
    op Henri Sijthoff ranglijst

De grootste stijger op FD Henri Sijthoff ranglijst: IR-website Draka

In 2008 won ERIKS, klant van het eerste uur, de prestigieuze FD Henri Sijthoff Prijs met haar - door ons ontwikkelde - investor relations (IR) website. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt door het Financieele Dagblad aan ondernemingen die zich onderscheiden in hun financiële verslaglegging. 

Ambitieuze plannen van Draka

Kort na de bekendmaking van de winnaars, stond maakbedrijf Draka bij ons op de stoep. Voor wie Draka niet kent: dit bedrijf is tegenwoordig onderdeel van Prysmian; één van 's-werelds grootste producenten van energie- en telecomkabels. Net als ERIKS wilde ook Draka beter communiceren met haar investeerders en overige stakeholders. Met als bijkomend voordeel dat zij hiermee ook direct een goede kans zou maken op de Henri Sijthoff Prijs. Dus nam ze contact met ons op en vroeg ze of wij haar investor relations website wilde herontwikkelen, zodat deze beter aansloot bij de informatiebehoefte van haar stakeholders.

Financiële informatie digitaal ontsluiten

Het jaarverslag is één van de belangrijkste contentbronnen op een investor relations website. Hierin kan iedere stakeholder de voor hem geschikte informatie vinden. Echter moet je altijd wel even zoeken, want zo'n jaarverslag telt al snel meer dan honderd pagina's. Om de stakeholders een handje te helpen, hebben we de financiële informatie uit het jaarverslag digitaal ontsloten. 

Nooit meer zoeken naar relevante bedrijfsinformatie

We hebben het jaarverslag als het ware opgeknipt in verschillende (downloadbare) secties en daar gerelateerde content bijgeplaatst. Zo kan iedere bezoeker gemakkelijk door de website navigeren en vindt hij altijd de informatie die hij zoekt. Zo hoeven de stakeholders nooit meer eindeloos het hele jaarverslag door te bladeren.

Altijd de laatste beurscijfers

Ook hebben we voor Draka de quick analyzer ontwikkeld. Dit is een (web)app waarmee bezoekers gemakkelijk de financiële KPI's van het bedrijf kunnen bekijken. Op basis van deze actuele gegevens kunnen ze vervolgens beslissen of ze in Draka willen investeren. 

De grootste stijger op de FD Henri Sijthoff ranglijst

De transparantie en het gebruiksgemak van de vernieuwde investor relations website leverde Draka een forse stijging op op de FD Henri Sijthoff ranglijst. In 2009 was het bedrijf de grootste stijger en steeg ze van plaats 32 naar plaats 14. Een prestatie om trots op te zijn!

Uit het FD Sijthoff Magazine 2009: "De grootste stijger is dit jaar de website van Draka Holding. Vorig jaar werd het bedrijf 32e. Dit jaar stijgt de website 18 plaatsen naar de 14e positie. Een stijging van bijna 15%." 

Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
Aliancys is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg

mockup_tablet.png

Trends en praktijkvoorbeelden speciaal voor technisch dienstverleners, handelsbedrijven en de industrie.

Download het handboek ›