Meerwaarde overzichtelijk tonen! De kracht van cases
DM Wheel Systems

Meerwaarde overzichtelijk tonen! De kracht van cases

Uitdaging

DM Wheel Systems uit Boxtel heeft zich sinds 1951 ontwikkeld tot dé producent en leverancier van wielsystemen in Nederland. Na het optimaliseren van hun online catalogus, hebben wij, samen met DM Wheel Systems, gekeken hoe zij haar expertise als wielsysteemproducent en -leverancier nog beter online kan delen. Er waren een aantal toepassingspagina’s met minimale content en een onoverzichtelijke dropdown in de menubalk. Daarnaast had DM Wheel Systems een fotogalerij zonder enige toelichting of verwijzing. Het was voor ons duidelijk: tijd om de toepassingspagina’s en fotogalerij te combineren en deze te herontwerpen naar cases!

 

Klantwensen

Om de ingewikkelde wieloplossingen zo duidelijk mogelijk te communiceren richting de bezoeker, hebben wij met DM Wheel Systems de volgende succesfactoren voor het design van de cases besproken:

 • Cases over verschillende sectoren zijn gemakkelijk op één locatie te vinden;
 • Het onderwerp van de case is in één oogopslag duidelijk;
 • DM Wheel Systems kan op een overzichtelijke manier haar expertise delen;
 • Het geleverde maatwerk en de producten waar de maatwerkproducten op zijn gebaseerd worden op een duidelijke manier gecommuniceerd;
 • De bezoeker kan na het lezen van de case, gemakkelijk en snel, contact opnemen met de verkoopafdeling.

 

Aanpak

Communiceer een breed portfolio

Wij hebben een overzichtspagina en detailpagina van cases ontworpen waar DM Wheel Systems op een simpele manier haar expertise kan delen. Om te zorgen dat de dropdown van de menubalk zo overzichtelijk mogelijk blijft, worden de branches waarbinnen DM Wheel Systems actief is getoond in plaats van de wieltypen. Hierdoor kan de bezoeker niet alleen gemakkelijk de sector selecteren waar hij/zij in geïnteresseerd is, maar kan DM Wheel Systems ook communiceren dat zij een breed klantportfolio heeft.

Overzicht voor de online bezoeker

Op de overzichtspagina worden de cases getoond middels tegels. De tegel van de meest recente case wordt automatisch groter weergeven, waarbij er ook een lint met ‘uitgelichte case’ wordt getoond. De krachtige titel, hoogkwalitatieve afbeelding en vermelding van de sector communiceren duidelijk waar de case over gaat. Bovendien wordt de bezoeker op deze manier uitgenodigd om de case te lezen. Wanneer er wordt doorgeklikt naar de betreffende case wordt de bezoeker begroet door een kort maar krachtige toelichting van de case met hoogkwalitatieve afbeeldingen die het verhaal versterken. De introductie, wieleisen en oplossing worden in aparte blokken toegelicht, zodat de bezoeker ook de mogelijk heeft om de pagina te scannen.

Complimenterende afbeeldingen met uitleg

Met woorden specifiek uitleggen wat het geleverde maatwerk was op een standaardproduct is vrij lastig. Het wordt snel een lang en ingewikkeld verhaal. Om de communicatie te vergemakkelijken hebben wij de hotspotfunctionaliteit toegevoegd op de casedetailpagina’s. Met deze functionaliteit kan DM Wheel Systems op een gebruiksvriendelijke manier extra toelichting toevoegen aan afbeeldingen. Wanneer de bezoeker over de hotspots zweeft, ziet hij/zij een label met uitleg over het maatwerk. Hierdoor kan DM Wheel Systems de ingewikkelde wieloplossingen op een simpele en visuele manier uitleggen. De producten waar de maatwerkproducten op gebaseerd zijn worden getoond in een lint.

 

download-het-e-book-pim.pngOok interessant:
E-book - Zo haalt u voordeel uit goede (product)informatie

Met goede productinformatie realiseert u klanttevredenheid, interne efficiëntie en groei van uw bedrijf! Lees er alles over in ons E-book »

 

 

  • Op een overzichtelijke manier een breed portfolio communiceren

  • Label met uitleg over het maatwerk

  • Hotspotfunctionaliteit

  • Cases categoriseren in al uw branches

  • Mooie visuele weergave van een case

  • De cases worden mooi getoond met grote afbeeldingen

Door het redesign is de navigatie naar de cases overzichtelijk en gebruiksvriendelijk geworden. Bovendien kan DM Wheel Systems met het nieuwe design haar expertise op een simpele en duidelijke manier delen met haar doelgroep.

 • +102,1%

  Gemiddeld bekeken cases

 • +139,5%

  Gemiddelde tijd op een casepagina

  Over de opdrachtgever

  DM Wheel Systems is ontstaan toen Danimo Transportwielen uit Zaandam en MIB Wielen uit Boxtel, in 20017, hun krachten bundelden en verder gingen als D&M Holland. Dit is nu DM Wheel Systems geworden. Het bedrijf is in de afgelopen jaren gegroeid tot een grote producent en leverancier met distributeurs in diverse Europese landen. DM Wheel Systems streeft ernaar om de perfecte wieloplossing te produceren met de nieuwste technologieën.

  Wilt u ook uw expertise op een simpele manier delen met de doelgroep?

  Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek!
  Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
  Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
  AOC is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
  ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
  Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
  Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
  Op de hoogte blijven?

  Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten

  E-book

  Zo wordt uw website een lead generator:
  In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

  Download het E-book Â»

  E-book

  Zo wordt uw website een lead generator 
  In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

  Download het E-book â€º