City Bakery Taart

Kers op de taart: webshop voor City Bakery

Brood en gebak online aanbieden aan breed publiek

City Bakery is sinds 2016 een onderneming in Alkmaar van Bakkerij Jonker; een familiebakkerij die sinds 1934 bestaat en inmiddels vijf filialen kent in Noord-Holland. Met City Bakery willen de gebroeders Jonker hun brood- en gebakspecialiteiten naar een hoger niveau tillen én online toegankelijk maken voor een landelijk publiek.

Tegemoet komen aan landelijke vraag naar kwalitatief gebak

City Bakery is opgericht om invulling te geven aan de vraag die er in Nederland bestaat naar het online bestellen van taarten. Binnen de taartensector is er een gat in de markt te vullen; namelijk: kwalitatieve taarten landelijk leveren vanuit kwalitatieve en ervaren bakkerijen. Hiervoor heeft City Bakery een website laten ontwikkelen die geschikt moest zijn als webshop. Toen deze niet presteerde naar verwachting, gingen zij op zoek naar een totaaloplossing. Sparren met Sigma Solutions bleek de kers op de taart!

Goed van start, snelle webshopovername

Doordat wij gebruik maken van veel bestaande technieken, zijn wij in staat om webshops snel over te nemen. Zo ook bij de webshop van City Bakery, die binnen een paar weken geruisloos via ons draaide. Hierbij achterhalen we de pijnpunten zoals onveilige systemen en verstoringen in backend-processen. Daarnaast optimaliseren we de gebruiksvriendelijkheid en hergebruiken de al bestaande functionaliteiten. 

Stapsgewijs richting optimale groei

Wij zijn voor City Bakery een online business partner die meedenkt over de hele breedte bij de doorontwikkeling van de webshop. De eerste focus ligt op zoekmachineoptimalisatie en het creëren van een hogere conversie. Naast technische overname betekent dat meedenken over de online marketing en vervolgstappen op strategisch gebied. Van advies over het assortiment tot verbetering van vindbaarheid en bekendheid, wij houden structureel bij wat werkt en wat niet. Wij denken mee over nieuwe kansen en helpen de webshop stapsgewijs te laten groeien.

Concrete optimalisatie van City Bakery

Om ervoor te zorgen dat de webshop van City Bakery zo optimaal mogelijk presteert en zichzelf terugverdient, hebben wij een aantal concrete ideeën aangedragen om dit te bereiken:

  • Cross-sell en up-sell mogelijkheden: bijvoorbeeld het leveren van vorkjes, kaarsen en de krant bij de producten.
  • Retargeting: bezoekers die bepaalde pagina’s van de website hebben bezocht, opnieuw bereiken via beeld of tekstadvertenties op websites van derden.
  • Abandoned cart e-mails: een herinnering en aansporing per e-mail aan de potentiële klant dat er nog artikelen in zijn online winkelwagentje liggen.

Gefaseerde landelijke uitrol richting platform

Het langetermijndoel: het creëren van een platform dat verder reikt dan een webshop. Een platform dat kan fungeren als een partnermodel waarop bakkerijen zich kunnen aansluiten met een breed assortiment. Op deze wijze kan City Bakery in de toekomst heel Nederland bedienen met de levering van taarten. Wij groeien en denken hierbij te allen tijde met hen mee. Stap voor stap.

Over City Bakery

City Bakery is opgericht door Rob en Ed Jonker, eigenaren van vijf bakkerijen vanuit bakkersfamilie Jonker. Deze bakkersfamilie is als sinds 1934 actief en heeft authenticiteit en kwaliteit van brood en patisserie hoog in het vaandel. In de loop der jaren is het assortiment uitgebreid met taarten, gebak, ontbijt en lunches. City Bakery is opgericht met als doel de broodcultuur naar een hoger niveau te tillen én toegankelijk te maken voor een breed en landelijk publiek. City Bakery heeft een lunchroom die gevestigd is in Alkmaar. 

 

Over de opdrachtgever

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek!
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Bekijk al onze tevreden klanten ›
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten

E-book

Zo wordt uw website een lead generator:
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book Â»

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º