• B2B Webshop koppeling met Compano

B2B Webshop koppeling met Compano

Wie is Compano?

Bij groothandelaren, inkoopverenigingen, associaties en grotere installatiebedrijven zit bij het artikelbeheer vaak een grote uitdaging. Hoe om te gaan met al die verschillende bestanden van leveranciers? En de soms sterk verschillende kwaliteiten van data?

Compano is een online software die zich richt op de bouw- en installatiebranche en ervoor zorgt dat zij kunnen profiteren van hun data. Het PIM-systeem van Compano zorgt ervoor dat de processen worden geoptimaliseerd en de data op orde is. Zo kunnen bestellingen van installateur naar leverancier eenvoudig worden verstuurd. En de orderbevestiging en factuur volgen uiteraard ook digitaal.  

Een koppeling tussen Compano en uw B2B Webshop of B2B Portal

Door een koppeling te maken tussen Compano en uw B2B Webshop of B2B Portal, worden al uw gegevens gesynchroniseerd. De producten op uw webshop of portal zijn altijd up-to-date. Centraal beheer van uw gegevens, zodat u efficiënt kunt werken. Een bestelling via uw webshop of portal wordt direct doorgezet naar Compano, zodat u deze niet opnieuw hoeft te verwerken in uw administratie.

Compano software biedt bedrijven ondersteuning bij hun bedrijfsprocessen met eenvoudige assortimentsbeheer. De gegevens van uw producten worden via het systeem van Compano binnengehaald, zodat u ze maar één keer hoeft aan te leveren. Met Compano gekoppeld aan uw B2B Webshop of B2B Portal, kunt u eenvoudig productdata uitwisselen tussen Compano en uw webshop of portal. Dit bespaart u veel tijd en stelt u in staat om bestellingen van uw klanten sneller te verwerken.

Een koppeling tussen Compano en uw B2B Webshop of B2B Portal zorgt ervoor dat u uw processen nog beter kunt automatiseren, het geeft u rust, neemt werk uit handen en het scheelt u kosten. Als de integratie bovendien van hoge kwaliteit is heeft u geen zorgen of de gegevens wel op de juiste manier worden uitgewisseld en of alles up-to-date is. Bij Sigma Solutions zorgen wij ervoor dat de koppeling naadloos werkt en u hier geen omkijken meer naar heeft.

Voordelen koppeling B2B Webshop of B2B Portal met Compano

1. Koppeling met uw klantendatabase en uw producten

De koppeling tussen van uw webshop of portal met Compano zorgt ervoor dat uw klantendatabase en uw productinformatie up-to-date blijft. Zo worden de gegevens uitgewisseld en hoeft u de gegevens maar één keer in te vullen. Alle informatie, van kenmerken tot prijzen en levertijden zijn op die manier altijd up-to-date. Dit scheelt u werk en tijd die u kunt besteden aan belangrijkere zaken. 

2. Orders worden direct doorgezet naar Compano

De orders die worden geplaatst in uw B2B Webshop of B2B Portal worden automatisch aangemaakt in Compano. Vanuit Compano kunnen de bestellingen verder op één centrale plek worden afgehandeld. Dit houdt in dat dit proces efficiënt wordt en u veel tijd wordt bespaart. Ook zorgt dit voor een vermindering van fouten doordat u de informatie niet hoeft over te typen. Een nul meer of minder zal dus veel minder snel voorkomen.

3. Uw bedrijf kan makkelijker schalen

Wanneer uw bedrijf groeit en uw B2B Webshop of B2B Portal niet zijn gekoppeld met uw PIM-systeem, dan zult u meer medewerkers moeten aannemen. Het aantal orders groeit namelijk en deze moeten telkens handmatig worden ingevoerd. Dit kost veel tijd en geld. 

Wanneer uw B2B Webshop of B2B Portal gekoppeld is met Compano, heeft u minder medewerkers nodig. De orders worden namelijk automatisch ingevoerd in Compano en uw medewerkers kunnen zich focussen op hun kerntaken en nog meer groei bewerkstelligen. 

Wilt u meer informatie over een koppeling met Compano? Neem gerust contact met ons op, wij bespreken graag de mogelijkheden en adviseren u verder.

Behoeften van stakeholders vervullen

Uw doelgroep bestaat niet alleen uit de klant. Diverse stakeholders zijn op zoek naar informatie. B2B marketing zorgt ervoor dat u commercieel succes kunt behalen voor uw bedrijf en zo uw stakeholders tevreden kan houden.

Stakeholder afbeelding

Uw business optimaal vertegenwoordigen

Wij denken na over online stakeholdercommunicatie over de gehele breedte. U wilt uzelf presenteren als internationaal partner maar ook als kwalitatief merk, relevante werkgever, maatschappelijk verantwoorde organisatie en interessante investering. Wij maken van uw website het visitekaartje dat uw online business vertegenwoordigt.

Optimaal business

Projectvoorbeeld: B2B Webshop geïntegreerd met Compano

Het Rotterdamse bedrijf Isolectra ontwikkelt en levert innovatieve en hoogwaardige oplossingen voor fabrikanten en verwerkers in de elektrotechniek. Producten van Wieland vervullen een centrale rol in de oplossingen die Isolectra levert. Isolectra heeft de ambitie om in de komende jaren te groeien. ‘Online’ moet een belangrijke rol gaan spelen in het ondersteunen van deze groeiambitie. Het assortiment van Isolectra bestaat uit meer dan 20.000 producten. Isolectra wilde haar volledige assortiment graag op de website kunnen tonen. Het handmatig toevoegen van meer dan 20.000 producten vormt uiteraard een pittige klus. Sigma Solutions en Isolectra hebben daarom afgestemd om de nieuwe website te koppelen met het PIM (Product Information Management) systeem van Isolectra: Compano. In Compano staat alle productinformatie van Isolectra opgeslagen. Door dit te koppelen met de website wordt al deze informatie gesynchroniseerd. Dit scheelt uiteraard een hoop handmatig werk, zowel bij aanvang als inonderhoud van het online assortiment. 

Project voorbeeld afbeelding
De waarde van B2B Customer Self Service in het digitale tijdperk
De waarde van B2B Customer Self Service in het digitale tijdperk
De waarde van B2B Customer Self Service in het digitale tijdperk Download het E-book

Wat maakt Sigma Solutions uniek?

Gestandaardiseerde oplossing

Sigma Solutions biedt starterkits aan voor uw Compano webshop of portal. Zo kunt u zo snel mogelijk starten!

Meedenkende partner

Sigma Solutions denkt met u mee over hoe uw geïntegreerde B2B webshop of portal nog beter kan aansluiten bij de wensen van uw klant.

Makkelijk uit te breiden

Binnen één geïntegreerd platform kunt u de koppeling met Compano snel en gemakkelijk uitbreiden, bijvoorbeeld voor CRM, productbeheer, Supply Chain, of HR.

Teamlid afbeelding
Renzo KorverBusiness Development Manager

Online succes met Sigma Solutions

Vraag een adviesgesprek aan en krijg in 2 gesprekken antwoord op de volgende vragen:

  1. Welke kansen biedt een koppeling met Compano mijn bedrijf?

  2. Welke voordelen behaal ik door een Compano Webshop of Portal te lanceren?

  3. Hoe koppel ik mijn bestaande Compano omgeving aan een webshop of portal?

  4. Welke middelen moeten wij inzetten om van onze B2B Website of Webshop een succes te maken?

Vrijblijvende kennismaking aanvragen
  • B2B Webshop koppeling met CompanoWerkend op alle devices en overal in de wereld

    Uw (potentiële) klanten bezoeken uw website op het moment dat het hen uitkomt, met het apparaat wat ze op dat moment bij zich hebben en vanaf elke willekeurige locatie op de wereld. Uw online platform is geoptimaliseerd voor werking op alle veelgebruikte apparaten en altijd en laadt overal snel.

  • B2B Webshop koppeling met CompanoKlaar voor Internationale Expansie

    Onze websites zijn standaard ingericht op internationale expansie, zodat u overal ter wereld beter gevonden kunt worden. Hierdoor werken wij actief mee aan de internationale schaalbaarheid van uw bedrijf.

Behaal online succes door middel van B2B marketing

Bent u enthousiast over Sigma Solutions?
Vraag dan via onderstaande button een Vrijblijvende kennismaking aan!

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›