E-commerce ROI Inzichtelijk met Google Analytics

De Gecertificeerde Google Analytics Specialisten van Sigma Solutions maken rendement en verbeterkansen van E-Commerce inzichtelijk met Google Analytics.

Voordelen Google Analytics & E-Commerce

Google Analytics is een veelgebruikte (en gratis) web analytics software product. Hiermee worden optimalisatiekansen omtrent het rendement en conversie van een webshop inzichtelijk. Enkele voordelen van Google Analytics zijn:

  • De mogelijkheid om navigeergedrag op gebruikersniveau inzichtelijk te maken.
  • Inzicht in het rendement en verbeterkansen van online marketing middelen. Wat is nu het rendement van mijn SEO-inspanning? Die vraag is eenvoudig te beantwoorden met een goed ingericht Google Analytics Account.
  • Custom Reporting, Custom Tracking en API’s. Naast de standaard rapporten en tracking mogelijkheden biedt Google Analytics de mogelijkheid om specifieke metrics en KPI’s te tracken. Deze kunnen vervolgens inzichtelijk worden gemaakt via custom reporting en API’s.
  • Inzichtelijk maken van de verkooptrechter. Wat zijn instappunten? Wat zijn uitstappunten? Welke instappunten leveren de hoogste orderwaarde op? welke instappunten leveren juist de laagste conversie op?
  • Geïntegreerd met Google AdWords, zodat het rendement van Google AdWords investering eenvoudig zichtbaar kan worden gemaakt. Deze kan worden afgezet tegen het rendement van andere online marketing middelen.

De aanpak van Sigma Solutions

  • In een gezamenlijke KPI-sessie definiëren we alle met Google Analytics te meten doelen. Waar mogelijk koppelen we een financiële waarde.
  • Wij implementeren Google Analytics in de webshop van onze klant. Het maakt ons daarbij niet uit of de webshop door ons is ontwikkeld. Met behulp van Google Tag Manager is het namelijk mogelijk om Google Analytics in elke webshop te integreren. Hierbij is minimale tussenkomst door de webshop bouwer is vereist.
  • Na implementatie wordt het Google Analytics account ingericht. Deze inrichting bestaat uit onder andere het instellen van doelen, de zoekfunctie, de verkooptrechter entracking van gebeurtenissen.
  • Afhankelijk van de wensen van onze klant nemen wij maandelijks of elk kwartaal de resultaten en kansen van de webshop gezamenlijk met onze opdrachtgever door. Waar nodig ondersteunen wij met andere online marketing en website optimalisatie diensten.
Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten

E-book

Zo wordt uw website een lead generator:
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book »

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›