E-commerce ROI Inzichtelijk met Google Analytics

De Gecertificeerde Google Analytics Specialisten van Sigma Solutions maken rendement en verbeterkansen van E-Commerce inzichtelijk met Google Analytics.

Voordelen Google Analytics & E-Commerce

Google Analytics is een veelgebruikte (en gratis) web analytics software om het rendement en conversie optimalisatiekansen van een webshop inzichtelijk te maken. Enkele voordelen van Google Analytics zijn:

  • De mogelijkheid om navigeergedrag op gebruikersniveau inzichtelijk te maken.
  • Inzicht in het rendement en verbeterkansen van online marketing middelen. Zo is de vraag ‘Wat is het rendement van mijn SEO-inspanning?’ eenvoudig te beantwoorden met een goed ingericht Google Analytics Account.
  • Custom Reporting, Custom Tracking en API’s. Naast de standaard rapporten en tracking mogelijkheden biedt Google Analytics de mogelijkheid om specifieke metrics en KPI’s te tracken en inzichtelijk te maken via custom reporting en API’s.
  • Inzichtelijk maken van de verkooptrechter. Wat zijn instappunten, wat zijn uitstappunten, welke instappunten leveren de hoogste orderwaarde op en welke instappunten de laagste conversie.
  • Geïntegreerd met Google AdWords, zodat het rendement van Google AdWords investering eenvoudig zichtbaar kan worden gemaakt en kan worden afgezet tegen het rendement van andere online marketing middelen.

De aanpak van Sigma Solutions

  • In een gezamenlijke KPI-sessie definiëren we alle met Google Analytics te meten doelen en koppelen we waar mogelijk een financiële waarde.
  • Wij implementeren Google Analytics in de webshop van onze klant. Het maakt ons daarbij niet uit of de webshop door ons is ontwikkeld Met behulp van Google Tag Manager is het namelijk mogelijk om Google Analytics in elke webshop te integreren, waarbij minimale tussenkomst door de webshop bouwer is vereist.
  • Na implementatie wordt het Google Analytics account ingericht, deze inrichting bestaat uit onder andere het instellen van doelen, de zoekfunctie, de verkooptrechter, tracking van gebeurtenissen, etc.
  • Afhankelijk van de wensen van onze klant nemen wij maandelijks of elk kwartaal de resultaten en kansen van de webshop gezamenlijk met onze opdrachtgever door. Waar nodig ondersteunen wij met andere online marketing en website optimalisatie diensten.
Bel 072 5345 888
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten

Download de Roadmap!

Een toekomstbestendig bedrijf:
Zo staat uw online B2B klantreis als een huis!

Download de Roadmap »

sigma-solutions-download-de-roadmap.png

Een toekomstbestendig bedrijf: 
Zo staat uw online B2B klantreis als een huis! 

Speciaal voor distributeurs, groothandels, industrieel dienstverleners, producenten en de maakindustrie.
 

Download de Roadmap ›