Website sneller maken

Hoe maak ik mijn website sneller?

Bezoekers van websites worden steeds ongeduldiger. Een trage site is dan ook ongewenst. Wanneer een website langzaam is, resulteert dat in een lagere ranking in de zoekresultaten van Google. Dat betekent simpel gezegd minder bezoekers op uw site, minder klanten en dus minder conversies:

  • 47% van alle websitebezoekers verwacht een laadtijd van 2 seconden.
  • Als een site niet binnen 4 seconden is geladen, verlaat vervolgens 1 op de 4 bezoekers de site.
  • In het geval van E-commerce is laadsnelheid nog belangrijker: een vertraging van 1 seconde kan de conversie met 7% verlagen, het aantal pageviews zelfs met 11%.

Het is dan ook een veel voorkomende vraag in de online wereld: hoe kan ik mijn website sneller maken? Bij Sigma Solutions hebben wij zowel de expertise als de tools in huis om uw website ook wat snelheid betreft te optimaliseren.

Optimalisatie: verschillende opties

De snelheid van uw website hangt af van verschillende factoren. Er zijn dus op het gebied van optimalisatie meerdere opties mogelijk.

Ondanks dat Google 200 factoren in beschouwing neemt bij het ‘ranken’ van een website, wordt laadsnelheid steeds belangrijker. De reden hiervoor is dat voor Google de gebruikservaring van hun klanten een prioriteit is. Ook is het zo dat een snelle site minder data verbruikt en het daarom voor Google goedkoper is om snellere sites te indexeren.

Aandachtspunten om de snelheid van uw website te optimaliseren:

  • De bestandsgrootte van afbeeldingen - Als er een voor een klein gedeelte wordt ingeboet aan de kwaliteit van afbeeldingen, wordt er op laadtijd bespaard. Door ze te comprimeren naar een kleinere bestandsgrootte, wordt er minder data verbruikt en gaat de laadsnelheid omhoog.
  • Caching – Een caching plugin slaat onderdelen van uw site op in zijn geheugen, zodat de bezoeker de volgende keer een veel kortere laadtijd ervaart.
  • Ordenen van artikelen – Wanneer er meerdere artikelen één pagina vormen, is het een goede optie om deze in te korten, of op te splitsen. Dat zal de laadtijd verminderen.
  • Website onderhoud – Regelmatig onderhoud aan een website is nodig. Zo kan een site vol raken met onnodige scripts en ongebruikte plugins of kan de database een optimalisatie gebruiken.
  • Snellere hosting – Een goede hostingprovider of een upgrade van het hostingpakket levert betere laadsnelheid.
  • Gebruik SSL en HTTP/2 – Het gebruik van een beveiligde verbinding geeft voordeel in de zoekresultaten, bovendien een betere prestatie op het gebied van laadtijd.

Meer weten?

Wilt u weten hoe wij uw website sneller kunnen maken en wat er mogelijk is voor uw bedrijf? Wij staan voor u klaar om met u mee te denken en onze expertise met u te delen. Neem gerust contact met ons op.

Onze klanten

Al sinds 2003 werken wij samen met onze klanten aan online succes. Zowel in technisch als commercieel opzicht beschikken wij over een jarenlange ervaring en kunnen wij vele succesvolle samenwerkingsverbanden overleggen. Klanten als ERIKS, DM Wheel Systems, Leoxx en De Monchy International gingen u voor. Dankzij een nauwe samenwerking hebben wij voor deze klanten websites kunnen bouwen waar wij trots op zijn!

Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten

E-book

Zo wordt uw website een lead generator:
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book »

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›