Snelheid website meten

Wilt u graag de snelheid van uw website meten, maar heeft u geen idee u dit moet doen? Hieronder een aantal praktische tips om de snelheid van uw website te meten en vervolgens te verbeteren!

Een website met een lage laadtijd is van belang als u u ervoor wilt zorgen dat uw bezoekers het bezoeken van uw website als prettig ervaren. Er zijn genoeg manieren om de snelheid van uw website te meten. 
Hieronder enkele tools die u kunt gebruiken:

 1. GT Metrix
  GTmetrix geeft u een heel simpel overzicht van hoe snel uw website laadt en hoe u de snelheid kunt optimaliseren. Bij een score van 90 % of meer heeft u uw website prima geoptimaliseerd. Voor 100 % is natuurlijk altijd goed, maar het is maar de vraag in hoeverre de tijd die daarin geïnvesteerd moet worden zich uitbetaald in een veel lagere laadtijd (een laadtijd van 3 naar 2,5 seconden brengen zou geen prioriteit moeten zijn).
 2. Google PageSpeed Insights
  Deze tool is erg handig om te zien hoe goed uw mobiele en desktop website apart van elkaar presteren. Ook bij deze tool worden concrete verbetertips aangedragen, vooral op technisch gebied. 
 3. Webpagetest
  Het prettige aan deze tool is dat je op locatie kunt selecteren. Het nadeel is dat het gebruiken van de locatievoorziening minder snel gaat dan bij de overige tools.

Een veel gebruikte manier van het verbeteren van de snelheid van websites is het aanpassen van eigenschappen van afbeeldingen.

 • Zorg ervoor dat afbeeldingen naar de website worden geupload in de afmetingen waarin ze worden weergegeven.
 • Zorg ervoor dat afbeeldingen als ‘gecomprimeerd’ bestandsformaat in de website worden opgeslagen. Veelgebruikte bestandsformaten zijn:
 1. JPEG, voor foto’s en afbeeldingen met veel verschillende kleuren.
 2. GIF, voor afbeeldingen met daarin beweging.
 3. PNG, voor afbeeldingen met weinig verschillende kleuren.

Een veel gemaakte fout

Onthoud dat niet alleen de homepage belangrijk. Meet de snelheid op meerdere websitepagina’s (bij voorkeur natuurlijk de meest gezochte pagina’s) en optimaliseer deze pagina’s.

Meer weten over de snelheid van uw website meten?

Als u vragen heeft over het meten van de snelheid van uw website kunt u altijd contact opnemen! Contact opnemen kan via info@sigmasolutions.nl of via 072-5345888.

Bel 072 5345 888
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten

Download de Roadmap!

Een toekomstbestendig bedrijf:
Zo staat uw online B2B klantreis als een huis!

Download de Roadmap »

sigma-solutions-download-de-roadmap.png

Een toekomstbestendig bedrijf: 
Zo staat uw online B2B klantreis als een huis! 

Speciaal voor distributeurs, groothandels, industrieel dienstverleners, producenten en de maakindustrie.
 

Download de Roadmap ›