Website Trends 2015: Mobiel in de Lead en Online First

Geschreven door: op maandag 2 februari 2015

Leestijd: 2 minuten

Met welke trends moet een website-eigenaar anno 2015 rekening houden? Lees hier een selectie van belangrijke website trends voor 2015.

Mobiel is in de lead, ook in B2B

Het mobiel internetgebruik is vanaf halverwege 2014 al groter dan het desktop internetgebruik. Een belangrijk signaal voor een trend die al langer gaande is. Steeds meer personen gebruiken hun smartphone tijdens het oriëntatie en informatie vergaar proces. Hieronder enkele relevante statistieken:

  • 92% van al het management heeft een smartphone en gebruikt deze bedrijfsmatig;
  • 77% van al het management gebruikt hun smartphone om een product of dienst die zij zakelijk willen gaan gebruiken te onderzoeken;
  • 93% van al het management zal het product of dienst via internet (proberen) te kopen en maakt daarbij gebruik van hun laptop of desktop;

Bron: Search Engine Watch

Gevolg: zorg dat je website in 2015 geschikt wordt gemaakt voor gebruik met een smartphone. Keywords zijn Responsive en Mobile Friendly. Google heeft een eenvoudig te gebruiken tool beschikbaar om te bepalen of je website mobiel vriendelijk is.

Online First

Anno 2015 is het ook in de B2B niet langer acceptabel om het online kanaal over te slaan bij het uitvoeren van marketing- en salesactiviteiten. Uit de volgende statistieken blijkt dat steeds meer bedrijven zich hiervan bewust zijn.

  • 89% van alle klanten begint hun aankoopproces met het gebruik van een zoekmachine;
  • 90% procent van alle marketeers geeft aan in 2015 te gaan experimenteren met online marketing;
  • 67% van alle marketeers geeft aan onvoldoende technologie beschikbaar te hebben om succesvol marketing te bedrijven.
  • 70% van de marketeers is ervan overtuigd dat binnen hun organisatie onvoldoende technische en analytische kennis beschikbaar is om online succesvol te worden.

Bronnen: FleishmanHillard en Adobe Digital Trends for 2015

Gevolg: maak online onderdeel van het DNA van je bedrijf. Creëer interne champions, zorg voor voldoende kennis en maak waar nodig gebruik van externe specialisten. Eind 2015 zou je inzicht moeten hebben in de bijdrage die het online kanaal aan je business levert of zouden al successen gevierd moeten zijn.

Website klaar voor de toekomst?

Neem voor een verhelderend gesprek en een goede bak koffie contact met ons op: info@sigmasolutions.nl of 072 5345 888.


Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º