Haal meer uit jouw webshop met deze 12 tips

Geschreven door: op woensdag 21 oktober 2015

Leestijd: 5 minuten

Je hebt geïnvesteerd in een nieuwe webshop. Maar de resultaten vallen je toch een beetje tegen. Wat kun je hieraan doen? Maak van jouw webshop een succes met behulp van deze 12 praktische tips.

Een succesvolle webshop begint hier:

 • Kwaliteit en service

Dit behoeft eigenlijk geen uitleg. Je webshop kan nog zo goed zijn, maar ongeschikte producten zul je waarschijnlijk aan de straatstenen nog niet slijten. Zorg ervoor dat jouw product(en) en service kwalitatief beter zijn dan die van de concurrenten en laat ook blijken waarom dit zo is. 

 • Een persoonlijke follow-up

Contact zoeken met een klant na aankoop kan een manier zijn van goede service; bevalt het product niet, wat gaan we hier dan aan doen? Als een klant niet tevreden is zal hij dit waarschijnlijk ook uitspreken, vooral omdat het hem nadrukkelijk gevraagd wordt. Deze feedback is heel nuttig bij het verbeteren van de kwaliteit van je producten en je service.

 • De lay-out

Mensen zijn visueel ingesteld, de eerste indruk van jouw website is dus vaak ook heel bepalend; lezen je potentiële klanten verder of haken ze direct af? Zorg ervoor dat het kleurgebruik past bij jouw huisstijl en maak gebruik van tussenkopjes en afbeeldingen (het liefst infographics). Zorg dat de eerste zinnen van je tekst de bezoeker vast houden. 

 • Gemak

Je moet het je klanten zo makkelijk mogelijk maken, zij hebben namelijk geen zin om uren te zoeken naar een product in jouw webshop. Creëer een overzichtelijke navigatiestructuur en een search bar.

 • Een mobiele website is essentieel

Zorg dat je webshop ook toegankelijk is op mobiel en tablets, dit vindt Google leuk. Het gebruik van mobiel internet is in de laatste jaren enorm gegroeid en de verwachting is dat dit ook in de toekomst zo zal blijven. 

 • Betrouwbaarheid

Zorg dat je een SSL certificaat installeert op je webshop, dit biedt de gebruiker de zekerheid dat de webshop betrouwbaar is. Voor webshops is het aan te raden om de meest uitgebreide vorm van beveiliging te installeren op je website, de Extended Validation. Dit certificaat zorgt ervoor dat je adresbalk groen kleurt en er een ‘badge’ wordt toegevoegd. Voor webshopbezoekers is het belangrijk dat zij weten met wie ze zaken doen op het moment dat ze bijvoorbeeld een betaling gaan doen en hun creditgegevens achterlaten bij het bedrijf. Ook heeft het hebben van een SSL-certificaat voor je webpagina(‘s) een positieve invloed op je vindbaarheid in Google.

 • Vraag en luister naar de feedback van anderen

Vraag mensen in je naaste omgeving om feedback op jouw webshop/website. Dit kunnen website specialisten zijn, maar ook enkele van je klanten. Hoe ervaren zij het gebruik van je webshop en wat zouden ze graag anders zien? Zelf ben je vaak zo gefocust op bepaalde onderdelen van de webshop, dat je je frisse blik kwijt raakt en dingen over het hoofd gaat zien. 

 • Gevonden worden

De tijd dat goede producten ‘vanzelf’ gevonden worden is niet meer. Het belang van zoekmachine-optimalisatie (SEO) is bij webshops (en websites) enorm belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je website goed vindbaar is in zoekmachines als Google. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die hoog scoren in Google door bezoekers direct geassocieerd met diensten of producten van hoge kwaliteit. Bouw als het ware een schil van content pagina’s om jouw producten en diensten heen. Zorg er ook voor dat je productpagina’s uitgebreid zijn en keywords bevatten. Een goede product/SEO pagina bevat ongeveer 300 woorden. Kijk uit dat je keyword density niet te hoog wordt.

 • Bloggen

Bloggen is anno 2015 een absolute must voor webshops. Je straalt expertise uit, je geeft je webshop een gezicht en misschien wel het belangrijkste: deze content zorgt er voor dat je nog beter gevonden wordt in Google. Kwalitatieve content is namelijk één van de belangrijkste voorwaarden waar een webshop aan moet voldoen volgens het algoritme van de zoekmachinegigant. Een goed voorbeeld van een webwinkel die dat doet is www.coolblue.nl. Zij bloggen over onderwerpen die voor hen relevant zijn en creëren hiermee feeling met hun klanten. Wat Coolbue ook goed doet is het maken van video-reviews, dit maakt hun webshop persoonlijk.  

 • Adverteren in Google 

Een goede advertentie campagne kan veel conversie opleveren, mits je dit goed doet. Een budget reserveren voor 300 verschillende keywords zal waarschijnlijk wel voor meer traffic naar je website zorgen, maar niet voor meer omzet. Zorg ervoor dat je campagne goed geoptimaliseerd is: adverteer op de meest relevante keywords, maak gebruik van geotargeting, gebruik uitsluitingszoekwoorden en optimaliseer je landingspagina’s. Zorg ervoor dat je budget voor Adwords nooit meer is dan de marge die je op je producten realiseert. 

 • Google Analytics

Gebruik dit in je voordeel. Pagina’s waar bezoekers weinig tijd op doorbrengen zijn blijkbaar nog niet interessant zijn blijkbaar nog niet interessant genoeg voor potentiële klanten. Gebruik deze informatie in jouw voordeel. Voeg relevante zoekwoorden toe en optimaliseer de pagina's zodat ze gebruiksvriendelijker en interessanter worden. In Google Analytics kun je vervolgens zien of de wijzigingen die je gemaakt hebt zich uitbetalen in een langere bezoektijd. 

 • Vraag om recensies

Je klanten na aankoop een mail met de tekst: ‘Beoordeel nu onze producten!’ werkt in veel gevallen niet erg effectief. Geef je klant in plaats daarvan iets terug, in ruil voor hun recensie. Die is namelijk heel waardevol. "5% Korting op je volgende aankoop?" Laat dan even een korte recensie achter!

 

download-het-e-book-pim.pngOok interessant:
E-book - Zo haalt u voordeel uit goede (product)informatie

Met goede productinformatie realiseert u klanttevredenheid, interne efficiëntie en groei van uw bedrijf! Lees er alles over in ons E-book »

 

 

Wil jij meer halen uit jouw webshop? Of heb je vragen over bovenstaande tips? Wij helpen je graag. Je kunt contact met ons opnemen via info@sigmasolutions.nl of 072 5345 888.


Andere blogartikelen

 • Overeenkomsten tussen Growth Hacking en UX design

  Geschreven door: op zondag 13 september 2020

  Laten we beginnen met wat Growth hacking is, Growth hacking zijn experimenten voor oplossingen die groeiproblemen moeten oplossen. Dit is een nieuwe marketing aanpak die met name wordt gedreven door d ...

  Bekijk het artikel »
 • B2B SEO en Geoptimaliseerde Afbeeldingen

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  In een tijd waarin 27% van het koopproces van B2B kopers met eigen online research wordt doorgebracht is het essentieel om een goed vindbare website te hebben. Afbeeldingen kunnen, indien geoptimalise ...

  Bekijk het artikel »
 • Prospects zoeken B2B

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  Het zoeken van B2B prospects is een uitdaging voor elk bedrijf. Met name kwalitatieve B2B prospects.Door vooraf onderzoek te doen naar bedrijven die voldoen aan je criteria en je marketing hierop aan ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
AOC is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten