Dynamische afmetingen afbeeldingen in Accessify WCMS

Geschreven door: op donderdag 31 januari 2019

Leestijd: 1 minuut

Als je een afbeelding uploadt om te kunnen gebruiken in je website, dan upload je deze maar één keer. Het kan echter zo zijn dat je deze afbeelding op verschillende formaten in de website wilt tonen. Wellicht voorbeeldweergaves of in ieder geval zeker verschillende devices. In dat geval wil je de afbeelding niet in meerdere afmetingen uploaden. Dit neemt veel tijd in beslag bij het uploaden en maakt het beheer van je mediabestanden moeilijker.

Kan je dan niet dezelfde afbeelding gebruiken voor verschillende formaten? Dat kan technisch zeker wel, maar heeft tot gevolg dat je website onnodig langzaam wordt, omdat je immers dan vaak te grote afbeeldingen zult gebruiken. Dat gaat ten koste van de gebruikerservaring en de vindbaarheid van je website.

Stel je heb een afbeelding die, zeg, 2000 bij 1400 pixels is, dan zou je willen kunnen aangeven dat op een bepaalde pagina, waar de afbeelding klein getoond wordt, bijvoorbeeld als thumbnail, de afbeelding wordt opgehaald alsof deze 200 x 140 pixels is.

In Accessify WCMS kan dat, via responsive images. In de opmaak wordt aangegeven welke afmeting de afbeelding moet worden getoond en wanneer de browser deze afbeelding ophaalt, dan wordt deze met de gewenste hoogte en breedte teruggegeven.

In Accessify WCMS kan je aangeven, via de URL, dat je de afbeelding op een ander formaat wilt hebben: /100x100/mijn-afbeelding.jpg. Als degene die de content beheert, zal je dit niet zelf doen, maar degene die de pagina’s ontwerpt en de opmaak implementeert heeft zo wel de technische mogelijkheden om je website naar een kwalitatief hoger niveau te tillen.

Kortom, responsive images:

 1. Snelheid
 2. Kwaliteit
 3. Vindbaarheid
 4. Gebruikerservaring
 5. Devices
 6. Gemak

Deze module van Accessify WCMS zorgt er ook voor dat, wanneer mogelijk, de browser ook gebruik kan maken van het webp-formaat. Het webp-formaat wordt ontwikkeld door Google en is een afbeeldingsformaat vergelijkbaar met JPEG, maar met een kleinere bestandsgrootte.


Andere blogartikelen

 • Tijd als data in je oplossing

  Geschreven door: op zondag 13 juni 2021

  Sommige oplossingen op het web vereisen dat de bezoeker of de klant een datum invult. Het kan ook voorkomen dat het gaat om een tijd of om een tijdsbereik. Denk bijvoorbeeld aan een gewenste levertijd ...

  Bekijk het artikel »
 • Relationele data importeren in SQL vanuit Excel

  Geschreven door: op maandag 29 maart 2021

  In SQL Server kan je snel data importeren vanuit Excel-bestanden met behulp van OPENROWSET. Deze functie impoteert een werkblad in het Excel-bestand en plaatst de inhoud in een query, die je kan SEL ...

  Bekijk het artikel »
 • Design patronen in C#: Introductie

  Geschreven door: op vrijdag 12 maart 2021

  Binnen programmeren kom je allerlei scenario’s tegen welke je via allerlei wegen kunt oplossen. Design patronen zijn herbruikbare oplossingen om deze scenario’s en issues op te lossen. Welk design pat ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator:
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book »

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›