OneSky gebruiken in proces automatisch vertalen

Geschreven door: op maandag 19 juni 2017

Leestijd:

oneksy.jpg

In een vorig blogitem heb ik geschreven dat we gebruikmaken van Google Translate om automatisch teksten in de site om te zetten naar andere talen. De reden om dit te doen is om zoveel mogelijk relevante bezoekers te trekken, dus ook rekening houdend met de verschillende talen van de bezoekers.

Wij hebben de API van Google Translate verwerkt in een module die de vertalingen via een derde partij bijhoudt. Deze derde partij is OneSky: OneSky is een tool waarmee teksten kunnen worden ingeschoten en vertaald. Het inschieten van teksten kan handmatig gebeuren of via de API van OneSky. De vertalingen worden dan door toegewezen vertalers ingevoerd.

Omdat we gebruikmaken van Google Translate hébben we de vertalingen al en kunnen we deze gelijk uploaden naar OneSky. Zo hoeven de vertalingen niet meer gemaakt te worden (dat heeft Google Translate immers als gedaan), maar alleen gecontroleerd op juistheid.

Bij het ontsluiten van anderstalige markten, bespaart deze werkwijze veel tijd en geld: Je kunt je richten op het aanbieden van je diensten en verkopen van je producten op zich en hoeft veel minder aandacht te schenken aan het vertalen van teksten (bijvoorbeeld productbeschrijvingen of reviews).

Kort samengevat werkt het proces van automatisch vertalen in Accessify WCMS zo:

 1. Je stelt in welke content periodiek vertaald moet worden: elke nacht de Nederlandstalige reviews naar het Engels en het Duits, bijvoorbeeld.
 2. Je geeft op welk account en project van OneSky je wilt gebruiken (in verband met verschillende vertalers, wil je wellicht verscheidene projecten hebben).
 3. Elke nacht (als dat zo staat ingesteld) worden de aangegeven teksten, waarvoor nog geen vertaling is, vertaald.
 4. Deze teksten én de vertalingen worden geupload naar OneSky.
 5. De vertalers (dat kan je als klant ook zelf zijn natuurlijk) controleren de ingevoerde teksten.
 6. Als een vertaling juist is, wordt deze akkoord gegeven en de volgende nacht zullen de akkoord gegeven vertalingen worden gedownload en gepubliceerd in de site.

Op deze manier kan je dus snel veel potentiële klanten en bezoekers bereiken via automatische vertalingen, maar heb je nog wel the final say over de content die op de site komt te staan. Ben je geïnteresseerd in automatisch vertalen (al dan niet via OneSky), neem dan contact met ons op en dan helpen we je verder.


Andere blogartikelen

 • Het gebruik van await in C#

  Geschreven door: op zaterdag 28 maart 2020

  Binnen applicaties kunnen soms functies voorkomen die lang nodig hebben om te voltooien. Denk bijvoorbeeld aan een call naar een API van een derde partij die veel data teruggeeft die verwerkt moet wor ...

  Bekijk het artikel »
 • Het gebruik van de SemaphoreSlim class in C#

  Geschreven door: op zaterdag 28 maart 2020

  Webapplicaties kunnen meerdere calls vanuit meerdere plekken verwerken zonder dat deze requests op elkaar moeten wachten. Maar soms heb je te maken met een usecase waar je helemaal niet wilt dat funct ...

  Bekijk het artikel »
 • SQL en het gebruik van JOIN

  Geschreven door: op zaterdag 28 maart 2020

  Binnen SQL heb je verschillende manieren om tabellen met elkaar te koppelen om zo data uit beide tabellen terug te krijgen in de resultaten. Maar wat houdt elk van deze joins in?Verschillende typenE ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten