Automatisch teksten vertalen met Google Translate API

Geschreven door: op dinsdag 30 mei 2017

Leestijd:

In een project dat wij onlangs hebben opgeleverd, maken we gebruik van Google Translate om automatisch teksten te vertalen. De kwaliteit van de vertalingen van Google Translate is de afgelopen jaren flink toegenomen. Automatisch vertalen staat ook wel bekend als machine translation.

Waarom willen wij automatisch teksten vertalen? Omdat we content op de site zo goed mogelijk op een zo efficiënt mogelijke manier willen kunnen ontsluiten voor verschillende doelgroepen en markten en dus ook actief rekening houden met verschillende talen. Als bezoekers en klanten content in hun eigen taal zien, dan geeft dat meer vertrouwen: conversieoptimalisatie. Als content in verschillende talen beschikbaar is, dan zal deze content sneller gevonden worden in zoekmachines: search engine optimization (SEO).

Google Translate biedt goede vertalingen, is van een betrouwbare partij (Google) en is eenvoudig in te stellen en te gebruiken (en is daarmee tevens zeer schaalbaar). Om die redenen hebben wij specifiek voor Google Translate gekozen.

Google Translate API

De Google Translate API is onderdeel van Google Cloud Platform. Om gebruik te kunnen maken van het Google Cloud Platform, zal je eerst een facturabel account moeten aanmaken, waarna je de API voor Google Translate activeert. Google heeft een korte uitleg hierover geschreven.

De Google Translate API is op verschillende manieren te benaderen: Als een eenvoudige HTTP-request (REST) of via de verschillende SDK’s (uiteraard ook maar wrappers om de REST-aanroep heen) die beschikbaar zijn. Wij hebben gebruik gemaakt van de .NET-SDK van Google, die te downloaden is als NuGet-package: https://www.nuget.org/packages/Google.Apis.Translate.v2/.

Implementatie

Na het activeren van het account, zal je in Google Cloud Platform eerst een API-sleutel aan moeten maken. Dit doe je door het project Translate te selecteren daarna in het menu API-beheer te kiezen, waar je een sleutel voor dit project aan kan maken. Deze sleutel is geheim en dient niet gedeeld te worden.

Het vertalen in een .NET-applicatie is daarna eenvoudig: je voegt bovengenoemde NuGet-package toe, je gebruikt je API-sleutel bij het authentiseren en daarna roep je de vertaalfunctie aan:


     var service = new TranslateService(new BaseClientService.Initializer
      {
        ApiKey = apiKey
      });

      String text_to_translate = text;
      String target_language_shortname = targetLanguage;

      string[] srcText = new[] { text_to_translate };
      var translationRequest = service.Translations.List(srcText, target_language_shortname);
      translationRequest.Source = sourceLanguage;

      var response = await translationRequest.ExecuteAsync();
      String translated_text = response.Translations[0].TranslatedText;

Zie voor meer informatie: APIs & Reference.

Met het automatisch vertalen van je teksten, verhoog je dus je conversies en vergroot je de online vindbaarheid van je producten en diensten. Sigma Solutions kan dit voor je instellen, neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 

 

 


Andere blogartikelen

 • Het gebruik van await in C#

  Geschreven door: op zaterdag 28 maart 2020

  Binnen applicaties kunnen soms functies voorkomen die lang nodig hebben om te voltooien. Denk bijvoorbeeld aan een call naar een API van een derde partij die veel data teruggeeft die verwerkt moet wor ...

  Bekijk het artikel »
 • Het gebruik van de SemaphoreSlim class in C#

  Geschreven door: op zaterdag 28 maart 2020

  Webapplicaties kunnen meerdere calls vanuit meerdere plekken verwerken zonder dat deze requests op elkaar moeten wachten. Maar soms heb je te maken met een usecase waar je helemaal niet wilt dat funct ...

  Bekijk het artikel »
 • SQL en het gebruik van JOIN

  Geschreven door: op zaterdag 28 maart 2020

  Binnen SQL heb je verschillende manieren om tabellen met elkaar te koppelen om zo data uit beide tabellen terug te krijgen in de resultaten. Maar wat houdt elk van deze joins in?Verschillende typenE ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten