Automatisch teksten vertalen met Google Translate API

Geschreven door: op dinsdag 30 mei 2017

Leestijd: 3 minuten

In een project dat wij onlangs hebben opgeleverd, maken we gebruik van Google Translate om automatisch teksten te vertalen. De kwaliteit van de vertalingen van Google Translate is de afgelopen jaren flink toegenomen. Automatisch vertalen staat ook wel bekend als machine translation.

Waarom willen wij automatisch teksten vertalen? Omdat we content op de site zo goed mogelijk op een zo efficiënt mogelijke manier willen kunnen ontsluiten voor verschillende doelgroepen en markten en dus ook actief rekening houden met verschillende talen. Als bezoekers en klanten content in hun eigen taal zien, dan geeft dat meer vertrouwen: conversieoptimalisatie. Als content in verschillende talen beschikbaar is, dan zal deze content sneller gevonden worden in zoekmachines: search engine optimization (SEO).

Google Translate biedt goede vertalingen, is van een betrouwbare partij (Google) en is eenvoudig in te stellen en te gebruiken (en is daarmee tevens zeer schaalbaar). Om die redenen hebben wij specifiek voor Google Translate gekozen.

Google Translate API

De Google Translate API is onderdeel van Google Cloud Platform. Om gebruik te kunnen maken van het Google Cloud Platform, zal je eerst een facturabel account moeten aanmaken, waarna je de API voor Google Translate activeert. Google heeft een korte uitleg hierover geschreven.

De Google Translate API is op verschillende manieren te benaderen: Als een eenvoudige HTTP-request (REST) of via de verschillende SDK’s (uiteraard ook maar wrappers om de REST-aanroep heen) die beschikbaar zijn. Wij hebben gebruik gemaakt van de .NET-SDK van Google, die te downloaden is als NuGet-package: https://www.nuget.org/packages/Google.Apis.Translate.v2/.

Implementatie

Na het activeren van het account, zal je in Google Cloud Platform eerst een API-sleutel aan moeten maken. Dit doe je door het project Translate te selecteren daarna in het menu API-beheer te kiezen, waar je een sleutel voor dit project aan kan maken. Deze sleutel is geheim en dient niet gedeeld te worden.

Het vertalen in een .NET-applicatie is daarna eenvoudig: je voegt bovengenoemde NuGet-package toe, je gebruikt je API-sleutel bij het authentiseren en daarna roep je de vertaalfunctie aan:


     var service = new TranslateService(new BaseClientService.Initializer
      {
        ApiKey = apiKey
      });

      String text_to_translate = text;
      String target_language_shortname = targetLanguage;

      string[] srcText = new[] { text_to_translate };
      var translationRequest = service.Translations.List(srcText, target_language_shortname);
      translationRequest.Source = sourceLanguage;

      var response = await translationRequest.ExecuteAsync();
      String translated_text = response.Translations[0].TranslatedText;

Zie voor meer informatie: APIs & Reference.

Met het automatisch vertalen van je teksten, verhoog je dus je conversies en vergroot je de online vindbaarheid van je producten en diensten. Sigma Solutions kan dit voor je instellen, neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 

 

 


Andere blogartikelen

 • Herschrijf regels binnen IIS: Introductie

  Geschreven door: op maandag 28 juni 2021

  Herschrijf regels binnen IIS: IntroductieIIS herschrijf regels zijn een krachtige tool om URls te herschrijven zodat deze bijvoorbeeld beter bruikbaar en begrijpelijker zijn voor de gebruikers. Door ...

  Bekijk het artikel »
 • Voorwaardelijke URL Rewrites

  Geschreven door: op donderdag 24 juni 2021

  In IIS kan je met behulp van rewrites de aanvragen naar je site omleiden of aanpassen. Deze rewrites wil je vaak niet altijd toepassen, maar voorwaardelijk. Hiervoor kan je condities gebruiken. Bij he ...

  Bekijk het artikel »
 • Debuggen met breakpoints in Visual Studio

  Geschreven door: op maandag 21 juni 2021

  Het ontwikkelen van applicaties bestaat voor een groot gedeelte uit het oplossen van problemen en het vinden en verhelpen van vreemde bugs. Er zijn hier veel hulpmiddelen en strategieën voor. Je kan f ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator:
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book Â»

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º