Wat is een Minimum Viable Product en hoe werkt dat in mijn project

Geschreven door: op vrijdag 21 november 2014

Leestijd:

De trend van de afgelopen jaren is dat ICT-projecten worden opgepakt met behulp van de scrum-methodiek. Met behulp van scrum werk je in korte iteraties naar steeds een nieuw eindproduct. In elke iteratie wordt er gewerkt met een Minimum Viable Product of MVP. Dit artikel legt uit wat dit is en wat het niet is.

Wat is een Minimum Viable Product

Het MVP zijn de functionaliteiten van een product die het tenminste moet hebben om levensvatbaar te zijn. Dit is het product in zijn puurste vorm. In scrum werk je altijd toe naar een MVP, welke je vervolgens verder uitbouwt. Je kunt dit zien als bolletjes ijs van een ijsje. Een ijsje met maar een bolletje is vaak nog net genoeg om te kunnen behappen. Een ijsje met vijf of zes bolletjes is vaak te groot. Door wekelijks of tweewekelijks een ijsje met maar één bolletje ijs te maken blijft alles overzichtelijk en krijg je als klant een product wat aansluit aan jou wensen.

Minimum Viable Product naar Product

Wat is absoluut geen Minimum Viable Product

Een grote misopvatting bij het werken met een MVP is dat er gedacht wordt dat er in de eerste fases geen product wordt opgeleverd. Dit is niet juist! Het is juist de bedoeling dat het eerste product een volledig werkend product is, en niet een uitwerking van een product. Iedereen weet namelijk wat zijn/haar project in basis moet zijn en heeft dit vaak al verder uitgewerkt.

Onderstaande afbeelding laat goed zien dat een MVP niet alleen bestaat uit een functioneel of technisch ontwerp, maar beslaat een hele cyclus van ontwikkeling. Een MVP moet namelijk in product genomen kunnen worden.

Minimum Viable Product

Wilt u ook de voordelen van een snel productieproces en een eindproduct wat perfect aansluit bij uw eisen en wensen? Vraag Sigma Solutions. Neem dan contact op met Sigma Solutions via de mail of door op deze pagina het formulier in te vullen.


Andere blogartikelen

 • Tabellen in HTML

  Geschreven door: op maandag 30 december 2019

  Met UL, OL en LI maak je opsommingen. Met DL, DT en DD maak je lijsten van definities. Naast opsommingen en definities is er ook nog tabulaire data: gegevens die in een tabel staan, waarbij je rijen h ...

  Bekijk het artikel »
 • SQL en het gebruik van For XML: Explicit en Path

  Geschreven door: op maandag 30 december 2019

  In mijn vorige blog hebben we For XML Raw en For XML Auto besproken. In deze blog zullen we For XML Explicit en For XML Path doornemen. Hieronder eerst wat uitleg over beide:EXPLICIT: Met ...

  Bekijk het artikel »
 • Definitielijsten

  Geschreven door: op zondag 29 december 2019

  In het vorige blogitem ging het over het semantisch correct gebruikmaken van opsommingen, via <ul>, <ol> en <li>. Deze opsommingen zijn relatief eenvoudige datastructuren, waarin wel ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten