Web to Print voor Magento, WordPress, Drupal en Typo3

Geschreven door: op zaterdag 9 augustus 2014

Leestijd: 2 minuten

Als technisch leverancier van meerdere succesvolle web to print webhops krijgen wij regelmatig de vraag of wij ook web 2 print oplossingen kunnen leveren voor ecommerce en contentmanagementsystemen als Magento, Wordpress, Drupal en Typo3. Ons antwoord is altijd: nee. Hieronder het waarom.

Wat is een Web 2 Print Webshop?

Een web 2 print webshop biedt bezoekers de mogelijkheid gepersonaliseerde producten te bestellen. Het personaliseren gebeurt over het algemeen met een zogenaamde What You See is What You Get Editor. Het is uiteraard de bedoeling dat de bezoeker het gepersonaliseerde product snel en overeenkomst het eigen ontwerp met de (pakket)post ontvangt. Productie en logistieke moeten dus op orde zijn. Om deze processen te stroomlijnen biedt een goede web 2 print webshop de eigenaar de mogelijkheid om per product aan te geven welke eigenschappen en grafische elementen de bezoeker mag aanpassen. Vervolgens wordt een zo groot mogelijk deel van het productie en logistieke proces geautomatiseerd. Dit resulteert in goede kwaliteit en voor de webshop eigenaar minstens zo belangrijke schaalbaarheid. Er moet logischerwijs rendement gemaakt worden.

Technische Onderdelen van een Succesvolle Web to Print Webshop

  1. Webshop Software;
  2. Editor, over het algemeen geschikt gemaakt voor desktop en tablet, waarbij technieken als Flash en HTML5 worden gebruikt;
  3. Koppeling met Productieproces, waarbij kan worden gedacht aan vectorbestanden in PDF en koppelingen met producerende machines;
  4. Koppeling met Logistieke Proces, waarbij kan worden gedacht aan nieuwe.

Welke Oplossingen zijn er voor Magento, WordPress, Drupal en Typo3?

Voor de ecommerce- en contentmanagementsystemen Magento, Wordpress, Drupal en Typo3 zijn verschillende web to print plugins beschikbaar. Deze dekken over het algemeen slechts een deel van de hierboven genoemde technische onderdelen, namelijk alleen de editor. Het onderdeel om een schaalbaar productieproces te realiseren ontbreekt vaak. Verder blijkt dat de beschikbare plugins niet geschikt zijn voor recente versies van het betreffende ecommerce- of contentmanagementsysteem, iets wat kan leiden tot een niet-veilige webshop die mogelijk niet goed werkt in moderne browsers en op moderne devices (smartphone / tablet).

Resumé

  1. Er zijn web 2 print plugins beschikbaar voor Magento en Wordpress.
  2. Deze plugins zijn over het algemeen niet compatible met recente versies van de betreffende software, wat kan leiden tot veiligheids- en compatibiliteitsproblemen.
  3. Deze plugins dekken niet alle technische onderdelen van een succesvolle web 2 print webshop.

Aan de slag met een Web 2 Print Webshop?

Wilt u aan de slag met een web 2 print webshop? Sigma Solutions heeft ruime ervaring met het realiseren van web to print webshops. Bel met bovenstaand telefoonnummer of vul bovenstaand formulier in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º