Wat is B2B Online Marketing? header image

Wat is B2B Online Marketing?

maandag 7 februari 2022 ·Leestijd: 2 minuten
contacteer auteur:

B2B Marketing zijn alle activiteiten die ondernomen worden om de producten of diensten van uw bedrijf aan de man te brengen. Hierbij gaat het over het vermarkten van producten of diensten in een zakelijke markt. 

Traditionele marketing vs digital marketing

Voorheen was de traditionele marketing offline, tegenwoordig vindt B2B Marketing haast alleen nog maar online plaats en spreekt men over digital marketing. De doelgroep bereiken wordt tegenwoordig online gedaan. B2B kopers oriënteren zich ook steeds vaker online, wat inhoudt dat uw bedrijf online goed moet overkomen om de B2B koper te overtuigen. Hierbij kunt u verschillende online marketing middelen inzetten. Deze B2B online marketing middelen hebben als doel om uw doelgroep te interesseren in uw bedrijf met als ultieme doel om de doelgroep te converteren naar betalende klant.

Voordelen van B2B Online Marketing

Een groot voordeel van B2B Online Marketing is dat u makkelijk en effectief de resultaten van uw online marketing inspanningen kunt meten en analyseren. De uitkomsten van deze analyses kunt u vervolgens gebruiken om uw online marketing activiteiten aan te passen zodat deze nog beter aansluiten op de klantreis. Daarnaast maakt B2B Online Marketing het makkelijk om inzichtelijk te krijgen wat het gedrag van uw doelgroep en klanten is op uw website. Online marketing kan bijvoorbeeld inzicht geven in hoeveel mensen zich hebben ingeschreven voor uw nieuwsbrief en hoeveel mensen er daadwerkelijk een aankoop hebben gedaan naar aanleiding van uw nieuwsbrief. 

Sigma Solutions en B2B Online Marketing

Om ervoor te zorgen dat onze klanten meetbaar resultaat behalen, zorgen wij ervoor dat we elke dag actief bezig zijn om up-to-date te blijven van de laatste trends en technologieën. Wij zorgen voor de online vertaling van uw business strategie waarbij wij alle online marketing middelen inzetten om ervoor te zorgen dat wij samen met u uw doelstelling behalen en verbreden. Onze kennis en onze jaren aan ervaring delen wij graag met u. Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op.


Andere blogartikelen

Stappenplan voor een succesvolle B2B marketing
Geschreven door
op dinsdag 21 juni 2022
De waarde van B2B marketing strategieën ligt hem juist in de volgordelijkheid. Het helpt u bij het inzetten van de juiste middelen op het juiste moment. Alleen zo groeit u stap voor stap naar een professionele B2B marketing strategie.
6 redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Geschreven door
op dinsdag 14 juni 2022
Een van de grondbeginselen van zakendoen in 2022 is dat uw website uw prospects ontmoet, voordat u dat doet. Het investeren in een nieuwe B2B website kan enorme positieve invloed hebben op het succes van uw B2B bedrijf. Onderstaand benoemen wij de redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Wat is de impact van een B2B Portal op uw bedrijf?
Geschreven door
op vrijdag 3 juni 2022
Bedrijven over de hele wereld merken dat B2B Portals hun dagelijkse activiteiten sneller en soepeler laten verlopen dan ooit tevoren. Naarmate de verwachtingen van klanten toenemen, moeten ondernemers in staat zijn om aan die eisen te voldoen, en een B2B Portal is een uitstekend hulpmiddel om de klus te klaren.
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º