Vergroot uw Online Succes met deze gratis SEO tools

Er zijn talloze gratis SEO tools beschikbaar die zoekmachine optimalisatie gemakkelijker maken. Wij hebben een lijst van de beste gratis SEO tools samengesteld die u helpen uw website te verbeteren en uw Online Succes vergroten.

SEO_tools.jpg

Tool 1: Google zoekwoordplanner

De zoekwoordplanner van Google helpt u met het selecteren van de juiste keywords. Het laat zien hoe sterk de concurrentie op een zoekwoord is en hoe vaak het woord maandelijks gezocht word (zoekvolume). Om gebruik te maken van de Google zoekwoordplanner heeft u een Google Adwords account nodig. Het is niet verplicht om ook daadwerkelijk te adverteren. Daarom mag hij op de lijst met de gratis SEO tools.

Tool 2: SEO Mozbar

Een handige tool waarmee u uw website kunt analyseren en vergelijken met concurrerende sites. De tool laat zien of uw webpagina's wel of niet zijn geoptimaliseerd. SEO Mozbar maakt gebruik van de statistieken van Google, Yahoo en Bing.

Tool 3: Moz Open Site Explorer

Met de Open Site Explorer van Moz bekijkt u het linkprofiel van uw website en die van uw concurrenten. Links naar uw website zijn belangrijk voor een hoge ranking in Google. U kunt onder andere zien welke links uw concurrenten hebben die u niet hebt. De tool is 3x per dag gratis te gebruiken.

Tool 4: Google SERP preview tool

Bekijk hoe uw organische resultaten eruit zullen zien in Google met de Google SERP preview tool. Voeg titels en meta discriptions toe om te controleren of ze de limiet voor het maximale aantal tekens niet overschrijden. 

Tool 5: Screaming Frog

De Screaming Frog biedt een overzicht van de technische gegevens van uw website. Het bekijkt uw website als een zoekmachine en spoort de technische mankementen op. Denk hierbij aan: doodlopende links, dubbele titels en ontbrekende meta descriptions. De tool is gratis te gebruiken voor websites tot 500 pagina's.

Tool 6: PageSpeed Insights

Een handigheidje van Google. Vul de URL van een webpagina in en de tool laat u direct zien hoe u de pagina kunt optimaliseren. De optimalisatietips zijn niet alleen handig voor desktop optimalisatie, de tool geeft ook verbeteringstips voor optimalisatie voor mobiele apparaten.

Tool 7: Majestic SEO

Deze gratis SEO tool is vergelijkbaar met Open Site Explorer. Vul een URL in en u krijgt te zien welke websites er naar de pagina linken (backlinks van externe webpagina's), met welke woorden zij doorlinken en de autoriteit van de doorlinkpagina. De tool kan een beperkt aantal keer per dag gratis gebruikt worden. 

Tool 8: Google Webmaster Tools

Bekijk uw site door de ogen van Google. Analyseer de zoekgegevens, zie hoeveel mensen uw website hebben gevonden in de zoekresultaten en hoeveel er hebben geklikt. De tool biedt inzicht in hoe Google uw site indexeert en beoordeeld. In tegenstelling tot Open Site Explorer en Majestic SEO ziet u in Google Webmaster tools alleen de prestaties van uw eigen website. 

Wilt u meer weten over succesvolle zoekmachineoptimalisatie? Neem contact met ons op via bovenstaand formulier.


Andere blogartikelen

 • HTML tips voor mail templates

  Geschreven door: op zaterdag 10 november 2018

  Bij het bouwen van een e-mail template binnen HTML komen er veel dingen kijken, ik leg in deze post een aantal basiselementen uit hoe je om moet gaan met de HTML van een mail template, en hoe wij daar ...

  Bekijk het artikel »
 • Documenteer je code

  Geschreven door: op zaterdag 27 oktober 2018

  Documenteren van je code is uiteraard een best practice. De code op zich mag zo beschrijvend mogelijk zijn, zodat de documentatie impliciet is, maar bijvoorbeeld een uitleg over het waarom van een bep ...

  Bekijk het artikel »
 • 5 tips voor een succesvolle website

  Geschreven door: op vrijdag 5 oktober 2018

  Binnen een gestroomlijnd B2B sales proces spelen websites en online strategieën een essentiële rol. Met de juiste aanpak bereikt u als ondernemer de doelgroep. Maar hoe creëert u het juiste effe ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
Aliancys is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg