3 Redenen om een Mobiele Website te Beginnen

Geschreven door: op maandag 11 mei 2015

Leestijd: 1 minuut

Steeds meer websitebezoek vindt plaats met een smartphone. Geen onlogische trends gelet op de enorme toename van het aantal smartphonebezitters en de alsmaar groeiende netwerksnelheid (3G / 4G) die mobiele providers bieden. Is jouw bedrijf al toe aan een mobiele site? Lees hier 3 redenen om te beginnen.

3_redenen_mobiele_website.jpg

Reden 1: Conversie verhogen

Smartphonegebruikers zijn fundamenteel andere websitebezoekers dan desktop- en tabletgebruikers. Zij bevinden zich vaak in actiemodus (zijn onderweg of willen even snel wat weten) en hebben maar een klein scherm tot hun beschikking. Het is dan belangrijk dat de bezoeker van de mobiele variant van je website snel zijn of haar doel bereikt (lees: converteert). Een mobiele website met geoptimaliseerde templates is dan een must.

Reden 2: Je positie in Google behouden

Vanaf 21 april ‘stragt’ Google sites die niet zijn geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Het komt er effectief op neer dat zij een lagere positie krijgen bij zoekopdrachten die worden uitgevoerd vanaf een smartphone.

Testen wat Google van jouw mobiele website vindt? Gebruik dan Google PageSpeed Insights of de Google Mobile Tester.

Reden 3: Je websitebezoeker te vriend houden

In moderne websites wordt vaak gebruik gemaakt van veel grafische elementen. Allemaal prima voor websitebezoekers die de website bezoeken met een snelle PC of Tablet met een groot scherm en de beschikking over een snelle internetverbinding. Bezoekers met een smartphone zijn echter beperkt door de snelheid en schermgrootte van de smartphone en de internetsnelheid van hun mobiele provider. Voldoende reden om een mobiele versie van je website te maken die minder grafische elementen gebruikt en daardoor sneller laadt en beter geschikt is voor weergave op de smartphone.

Aan de slag met een mobiele website?

Neem voor een kop lekkere koffie (of thee) contact met ons op.


Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º