Vergroot uw Online Succes met deze gratis SEO tools

Er zijn talloze gratis SEO tools beschikbaar die zoekmachine optimalisatie gemakkelijker maken. Wij hebben een lijst van de beste gratis SEO tools samengesteld die u helpen uw website te verbeteren en uw Online Succes vergroten.

SEO_tools.jpg

Tool 1: Google zoekwoordplanner

De zoekwoordplanner van Google helpt u met het selecteren van de juiste keywords. Het laat zien hoe sterk de concurrentie op een zoekwoord is en hoe vaak het woord maandelijks gezocht word (zoekvolume). Om gebruik te maken van de Google zoekwoordplanner heeft u een Google Adwords account nodig. Het is niet verplicht om ook daadwerkelijk te adverteren. Daarom mag hij op de lijst met de gratis SEO tools.

Tool 2: SEO Mozbar

Een handige tool waarmee u uw website kunt analyseren en vergelijken met concurrerende sites. De tool laat zien of uw webpagina's wel of niet zijn geoptimaliseerd. SEO Mozbar maakt gebruik van de statistieken van Google, Yahoo en Bing.

Tool 3: Moz Open Site Explorer

Met de Open Site Explorer van Moz bekijkt u het linkprofiel van uw website en die van uw concurrenten. Links naar uw website zijn belangrijk voor een hoge ranking in Google. U kunt onder andere zien welke links uw concurrenten hebben die u niet hebt. De tool is 3x per dag gratis te gebruiken.

Tool 4: Google SERP preview tool

Bekijk hoe uw organische resultaten eruit zullen zien in Google met de Google SERP preview tool. Voeg titels en meta discriptions toe om te controleren of ze de limiet voor het maximale aantal tekens niet overschrijden. 

Tool 5: Screaming Frog

De Screaming Frog biedt een overzicht van de technische gegevens van uw website. Het bekijkt uw website als een zoekmachine en spoort de technische mankementen op. Denk hierbij aan: doodlopende links, dubbele titels en ontbrekende meta descriptions. De tool is gratis te gebruiken voor websites tot 500 pagina's.

Tool 6: PageSpeed Insights

Een handigheidje van Google. Vul de URL van een webpagina in en de tool laat u direct zien hoe u de pagina kunt optimaliseren. De optimalisatietips zijn niet alleen handig voor desktop optimalisatie, de tool geeft ook verbeteringstips voor optimalisatie voor mobiele apparaten.

Tool 7: Majestic SEO

Deze gratis SEO tool is vergelijkbaar met Open Site Explorer. Vul een URL in en u krijgt te zien welke websites er naar de pagina linken (backlinks van externe webpagina's), met welke woorden zij doorlinken en de autoriteit van de doorlinkpagina. De tool kan een beperkt aantal keer per dag gratis gebruikt worden. 

Tool 8: Google Webmaster Tools

Bekijk uw site door de ogen van Google. Analyseer de zoekgegevens, zie hoeveel mensen uw website hebben gevonden in de zoekresultaten en hoeveel er hebben geklikt. De tool biedt inzicht in hoe Google uw site indexeert en beoordeeld. In tegenstelling tot Open Site Explorer en Majestic SEO ziet u in Google Webmaster tools alleen de prestaties van uw eigen website. 

Wilt u meer weten over succesvolle zoekmachineoptimalisatie? Neem contact met ons op via bovenstaand formulier.


Andere blogartikelen

Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten