De 3 Voordelen van Online Marketing

Geschreven door: op dinsdag 28 april 2015

Leestijd:

Aan de slag met Online Marketing? Lees hier de 3 belangrijkste voordelen van goed uitgevoerde Online Marketing activiteiten.

3_voordelen_marketing.jpg

Voordeel van online marketing 1: Alles is meetbaar

Online is alles, maar dan ook echt alles meetbaar. Dat is één van de voordelen van online marketing. Met behulp van Web Analytics kun je de gemeten online marketing activiteiten koppelen aan data uit CRM- en ERP-systemen. 

Inzicht in de gehele salesfunnel

Dit heeft als voordeel dat je direct inzicht krijgt in de volledige salesfunnel. Je ziet precies welke online marketing activiteiten bijdragen aan het behalen van je bedrijfsdoelstelling en welke activiteiten nog wat aanscherping zouden kunnen gebruiken. Met behulp van Web Analytics kun je dan ook:

  • Inzicht krijgen in de effectiviteit en de ROI van indidivuele online marketing acties voor individuele klanten en klantgroepen
  • Conversies van de verschillende fasen waarin een prospect zich bevindt en de bezochte kanalen die bezocht zijn voor de bestelling inzichtelijk maken.

Met behulp van deze functionaliteit kun je dan ook accurate voorspellingen doen over toekomstige business (opportunities).

Voordeel van online marketing 2: Langdurigere en effectievere marketing

Middelen als zoekmachineoptimalisatie en bloggen zijn langduriger effectiever. Immers:

  • Eenmaal gepubliceerd en door zoekmachines geïndexeerd zijn de kosten van het langdurig online beschikbaar houden van een webpagina marginaal, terwijl continue online vindbaarheid gerealiseerd blijft.
  • Vaak resulteert de - voor online vindbaarheid gepubliceerde - content op de lange termijn in bijvangst’ in de vorm van leads uit een onverwachte hoek.

Voordeel van online marketing 3: Het is goedkoop

Online Marketing middelen zijn - bij gelijke opbrengsten - vaak goedkoper dan traditionele marketingmiddelen. 

Traditionele vs. digitale actiemail

Denk bijvoorbeeld aan een traditionele actiemail (per post) vs. een digitale actiemail. Bij de eerste moeten niet alleen de kosten voor het design, maar ook de kosten voor de bezorging worden betaald. Deze kosten zijn bij een digitale e-mail minimaal. Ook kan het ontwerp van de digitale e-mail gemakkelijk worden hergebruikt en kun je de mail eenvoudig personaliseren en versturen naar verschillende doelgroepen. Zo maak je met minimale middelen optimaal gebruik van je marketingbudget.

De voordelen van online marketing inzichtelijk voor jouw bedrijf?

Wil je weten welke van de voordelen van online marketing toepasbaar zijn op jouw bedrijf? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 


Andere blogartikelen

Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
AOC is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten