Importeerbare SEO Copywriting Template

Geschreven door: op zaterdag 16 augustus 2014

Leestijd: 2 minuten

Voor een recent opgeleverd project moesten in één keer meer dan 150 voor zoekmachines geoptimaliseerde pagina’s worden geschreven en gepubliceerd. Uiteraard werd vooraf een uitvoerig zoekwoorden onderzoek uitgevoerd en werd een kundige SEO Copywriter aangetrokken. Door beperking in tijd en budget werd gezocht naar de meest efficiënte productiewijze van de SEO-pagina’s. Voor de SEO copywriter bleek dit een Microsoft Word document te zijn, waarin de 150+ pagina’s achter elkaar geschreven konden worden. Na enige brainstorm met onze ontwikkelaars kwamen wij tot een importeerbare SEO Copywriting Template.

De SEO Copywriting Template

Op basis van het door Sigma Solutions uitgevoerde zoekwoordenonderzoek was vooraf duidelijk op welke SEO doeltermen de grootste kansen lagen en welke pagina’s er dus moesten worden geproduceerd. Op basis van deze input werd geautomatiseerd een Word-document samengesteld met per uiteindelijke SEO-pagina de volgende invoertabel.

SEO Doeltermen

<hier werd geautomatiseerd de SEO-doelterm ingevuld>

Titel van de pagina

Maximaal 55 karakters, let op SEO-doelterm gebruik

<in deze en de onderstaande tabelcellen kon de SEO copywriter eenvoudig de SEO-geoptimaliseerde content typen>

Meta Description van de pagina

Maximaal 155 karakters, zichtbaar op Google SERP

 

Kop of H1 van de pagina

Aansluitend bij de titel

 

Paginatekst

200 – 400 woorden, let op doeltermgebruik en call2action

 

Voor de verduidelijking hebben wij per rij een duidelijke instructie geplaatst m.b.t. tekstlengte en inhoud. Waarbij wij ons uiteraard hebben gebaseerd op een recent SEO-onderzoek van MOZ.

De Import; Met Accessify WCMS 2.0

Door de al aanwezige importfuncties van Accessify WCMS zo aan te passen dat in één keer meerdere pagina’s konden worden aangemaakt kon het Word-document met de SEO-content geautomatiseerd (lees: in enkele seconden) worden geïmporteerd en verwerkt.

Uiteraard werd de opmaak van de paginatekst daarbij behouden en omgezet naar semantische HTML. Zo werden (numerieke) lijsten, kopteksten en linkjes automatisch geconverteerd naar de bijpassende HTML-elementen.

Het resultaat

De 150+ voor online vindbaarheid geoptimaliseerde webpagina’s werden binnen planning en binnen budget online gepubliceerd.

Ook meer (online) succes met behulp van zoekmachine optimalisatie? Neem voor een afspraak contact op met ons via 072 5345 888, info@sigmasolutions.nl of bovenstaand formulier.


Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º