Hoe u met uw B2B webshop succes behaalt! header image

Hoe u met uw B2B webshop succes behaalt!

woensdag 13 april 2022 ·Leestijd: 3 minuten
contacteer auteur:

Door de COVID-19 pandemie verkiest tot 80% van de B2B-beslissers digitale selfservice of interacties op afstand boven traditionele face-to-face interacties. Verkopers proberen op hun beurt hun online aanwezigheid te vergroten en hun bedrijf te digitaliseren. Dit creëert een grote vraag naar B2B webshops. Als u wilt weten hoe u een eigen B2B webshop kunt bouwen en kunt profiteren van deze ontwikkeling, lees dan verder.

Het bouwen van een B2B webshop brengt veel technische aspecten met zich mee waar u meer over moet weten voordat u aan de slag gaat. In dit artikel geven we je een stap-voor-stap handleiding over hoe je een B2B webshop kunt bouwen met tips en inzichten.

1. Koppel uw B2B webshop aan een analytische tool

Door de statistieken van uw B2B webshop bij te houden krijgt u een overzichtelijke weergave van verbeterpunten. Zo kunt u inzien in welke fase van het verkoopproces bezoekers op dit moment nog afhaken om een aankoop te doen. Hierop kunt u vervolgens aanpassingen doorvoeren in uw B2B webshop, zodat het percentage van bezoekers die afhaken daalt.

Een andere toegevoegde waarde van een analytische tool is dat u deze statistieken over verschillende periodes kan inzien en daarmee ook de ontwikkeling van uw B2B webshop kan bijhouden. Ook kunt u inzien waar uw bezoekers vandaan komen, zowel geografisch als via welk kanaal (bijvoorbeeld via sociale media of via een zoekmachine). Tot slot kunt u de prestaties van het harde werk aan uw B2B webshop meten.

2. Doe een zoektermenonderzoek voordat u een B2B webshop start

Een zoektermenonderzoek is een handig hulpmiddel om inzicht te krijgen op welke zoektermen u kunt inspelen om zo uiteindelijk meer bezoekers te krijgen op uw B2B webshop. Door middel van een zoektermenonderzoek krijgt u een overzicht van termen waar veel op wordt gezocht en ook in welke mate er concurrentie is op deze zoektermen. Deze gegevens kunt u vervolgens gebruiken om uw content voor uw B2B webshop hierop te baseren. Zo kunt u hoger in de zoekresultaten ranken.  

3. Gebruik sociale media om mensen naar uw B2B webshop te leiden

Sociale media is een krachtige tool om een netwerk op te bouwen en deze op de hoogte te houden van uw B2B activiteiten. Wellicht bezit u al over een groot sociaal netwerk of heeft u al enige connecties in de zakelijke wereld. Belangrijk is om te onderzoeken op welke sociale mediakanalen uw netwerk actief is. Een manier om dit te doen is door te bekijken waar uw klanten actief zijn. Ziet u dat bijvoorbeeld veel zakelijke klanten op LinkedIn actief zijn, start hier dan zelf ook een bedrijfsprofiel en creëer een zakelijk imago.

Het gebruik van een online zakelijk netwerk biedt vele voordelen. Allereerst heeft u met uw account direct een digitaal visitekaartje, waarmee u uw expertise kan delen met uw netwerk. LinkedIn biedt u de mogelijkheid om op gemakkelijke wijze uw netwerk enorm uit te breiden, waarmee u uw bedrijfsactiviteiten, expertise en andere interessante informatie kunt delen met zakelijke connecties.

Bent u benieuwd hoe een B2B webshop bij kan dragen aan het behalen van uw online bedrijfsdoelstellingen? Als uw online business partner denken wij graag met u mee vanuit ervaren en strategisch oogpunt. Neem voor een vrijblijvend adviesgesprek contact met ons op!


Andere blogartikelen

Stappenplan voor een succesvolle B2B marketing
Geschreven door
op dinsdag 21 juni 2022
De waarde van B2B marketing strategieën ligt hem juist in de volgordelijkheid. Het helpt u bij het inzetten van de juiste middelen op het juiste moment. Alleen zo groeit u stap voor stap naar een professionele B2B marketing strategie.
6 redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Geschreven door
op dinsdag 14 juni 2022
Een van de grondbeginselen van zakendoen in 2022 is dat uw website uw prospects ontmoet, voordat u dat doet. Het investeren in een nieuwe B2B website kan enorme positieve invloed hebben op het succes van uw B2B bedrijf. Onderstaand benoemen wij de redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Wat is de impact van een B2B Portal op uw bedrijf?
Geschreven door
op vrijdag 3 juni 2022
Bedrijven over de hele wereld merken dat B2B Portals hun dagelijkse activiteiten sneller en soepeler laten verlopen dan ooit tevoren. Naarmate de verwachtingen van klanten toenemen, moeten ondernemers in staat zijn om aan die eisen te voldoen, en een B2B Portal is een uitstekend hulpmiddel om de klus te klaren.
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›