Het Succes van een Appmachine App

Geschreven door: op dinsdag 24 februari 2015

Leestijd: 3 minuten

Vandaag schrijven veel media over de investering van 14 miljoen die het Friese Appmachine heeft ontvangen. Voor mij hèt moment om kort in te gaan op het succes wat onze klanten met de dienstverlening van bedrijven als Appmachine kan realiseren.

Appmachine.jpg

Wat is een App?

Een app is een softwarepakketje wat op een smartphone kan worden geïnstalleerd en vanaf de Smartphone kan worden gebruikt. Voorbeelden van populaire Apps zijn Facebook, Whatsapp, Park-Line, (Rabobank) Bankieren, etc.

Enkele belangrijke weetjes over Apps zijn:

  • Apps zijn niet ‘standaard’ geschikt voor de verschillende besturingssystemen (Google Android, Apple IOS, Microsoft Windows Phone) van smartphones. Afhankelijk van de doelgroep van de App is het belangrijk dat de App voor verschillende besturingssystemen geschikt wordt gemaakt.
  • Snelheid en gebruiksgemak zijn belangrijk. Het apparaat waarop de App wordt gebruikt is immers een smartphone met een meestal niet al te groot scherm.
  • De ‘offline’ mogelijkheden van de App, waarbij de functionaliteit in inhoud beschikbaar zijn zonder een internetverbinding kunnen belangrijk zijn als de gebruikers de app veel op plaatsen gebruiken waar een beperkte of dure internetverbinding (buitenland) beschikbaar is.

Native vs. HTML 5 vs. Mobiele website

Bij het ontwikkelen van een App kunnen drie technische varianten worden gekozen:

  1. Native, hierbij wordt per besturingssysteem een aparte variant ontwikkeld. Voordelen: kan sneller zijn voor de eindgebruiker, de functionaliteiten van het besturingssysteem zijn gemakkelijker benaderbaar (vanuit technisch perspectief). Nadelen: voor elk besturingssysteem moet een aparte App worden gemaakt (wat hogere kosten met zich meebrengt), doordat besturingssystemen verschillende benaderingen hebben kan de vormgeving per App afwijken.
  2. HTML 5, hierbij wordt één App ontwikkeld die op verschillende besturingssystemen kan worden gebruikt. Voordelen: kosten, er hoeft maar één app te worden ontwikkeld, uniformiteit in vormgeving en lay-out. Nadelen: niet alle functionaliteit van alle besturingssystemen is beschikbaar, snelheid van de App wordt vaak als nadeel gepresenteerd, maar is puur afhankelijk van de wijze waarop wordt ontwikkeld.
  3. Mobiele website, hierbij wordt een mobiele website gemaakt die in de browser van de Smartphone kan worden geopend. Dit is naar mijn idee geen App, want wordt immers niet geïnstalleerd op de Smartphone.

Het Succes van een App

Dan over het succes van een App, dat heeft naar mijn idee namelijk zeer beperkt te maken met het bovenstaande, namelijk het functionele aspect van de app.

Waar het succes wel op is gebaseerd?

  1. Het Idee: waar zit je doelgroep op te wachten? Zonder goed idee, geen goede app.
  2. Content: welke content krijgt de gebruiker door middel van de App? Wil je deze content?
  3. Onderhoud: hoe vaak wordt de content van de App bijgewerkt met relevante(re) content?

Kortom: is er een plan? En zijn de middelen om het plan uit te voeren beschikbaar? Allebei de vragen met JA beantwoord? Kijk dan of de functionaliteiten van bedrijven als Appmachine aansluiten bij je wensen. Één van de vragen met nee beantwoord? Neem dan contact op voor een bak Illy koffie en een goed gesprek.


Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º