Het gebruik van een Photoslider header image

Het gebruik van een Photoslider

maandag 7 oktober 2019 ·Leestijd: 2 minuten
contacteer auteur:

Ze zijn er in alle soorten en maten en staan meestal bovenaan een websitepagina. Dan heb ik het natuurlijk over photosliders. Zo bent u vast bekend met de traditionele foto die langzaam vervaagd en waarvoor een nieuwe in de plek komt. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Van het heen en weer bewegen tot een carrousel en het samensmelten van vormen die samen een foto vormen. Wij als UX-ers kunnen concluderen dat photosliders een hit zijn bij website bezoekers. Er wordt veel op geklikt en trekt ook zeker de aandacht. Maar
 als ondernemer zijnde wilt u er natuurlijk conversies uit kunnen halen. En dat kan alleen als u doelgerichte photosliders gebruikt.

 

Kwaliteit

Korte, krachtige en kwalitatief hoge content. Geen hele verhalen maar liever een paar woorden met dan een knop naar de desbetreffende pagina. Als het onderwerp de bezoeker aanspreekt wil hij of zij er namelijk meer over weten en is het beter dit onderwerp op een specifieke pagina te bespreken. Veel websites gebruiken de photoslider om acties op te plaatsen. Dit wordt door een bezoeker vaak als reclamebanner gezien en wordt direct genegeerd. Probeer dit zoveel mogelijk te vermijden met slimme teksten. Zonder de woorden als: Actie, voordeel, aanbieding of op=op te gebruiken. Niet genoeg content om een slider te vullen? Gebruik dan liever geen slider. Maak dan gebruik van een mooie sprekende header met foto en tekst.

 

Gericht

Daarnaast is het belangrijk wat voor soort photoslider u gebruikt. Zoals eerder vernoemd zijn er vele soorten en ook de animaties of effecten moet aansluiten bij het doel van de content en de juiste doelgroep. De slider moet aansluiten bij de andere content op de pagina. En natuurlijk is er ook nog de keuze of deze automatisch beweegt óf een interactie nodig heeft met de bezoeker. Automatische sliders trekken veel aandacht maar kunnen hierdoor ook de focus weg nemen van belangrijke andere content op de website. De meer interactieve sliders kunnen juist over het hoofd gezien worden waardoor de content op andere ‘slides’ niet wordt getoond omdat deze slide simpelweg nooit bereikt wordt. Het belangrijkste is de juiste balans te vinden tussen de content op de pagina en de content in de photoslider en de waarde hiervan. Probeer betrokken te zijn bij u klanten en er achter te komen wat echt van waarde is. Een belangrijke tip is het vermijden van een photoslideromdat “het zo’n leuk effect geeft”. Het gaat tenslotte om het duidelijk communiceren van uw boodschap en goede conversies te behalen.


Andere blogartikelen

Integraties met API's van verschillende partijen
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
Bij Sigma Solutions maken wij integraties met verschillende partijen, die ervoor zorgen dat jouw bedrijfsproces geautomatiseerd en gedigitaliseerd kan worden. We zijn constant op zoek naar passende oplossingen voor onze klanten.
Wat is B2B Online Advertising?
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
B2B Online Advertising is een marketingstrategie die bedoeld is om een zakelijke boodschap over te brengen aan andere bedrijven door middel van advertenties.
Als traditioneel bedrijf succesvol blijven in een tijdperk van digitalisering
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
Wil je als traditioneel bedrijf succesvol blijven in een tijdperk van 'digital natives'? Lees dan deze blogpost!
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€ș