Groei door digitalisering

Geschreven door: op vrijdag 5 november 2021

Leestijd: 2 minuten

De afgelopen decennia hebben overduidelijk uitgewezen dat de wereld beweegt richting een (volledig) gedigitaliseerde toekomst. Ook voor de B2B valt veel winst te behalen door digitalisering. Digitalisering leidt namelijk tot efficiëntere bedrijfsprocessen die bijdragen aan de groei van bedrijven. Wij hebben de belangrijkste aspecten en de grootste voordelen van digitalisering op een rijtje gezet.

Wat is digitalisering?

Digitalisering is in één zin samengevat de overgang van analoge naar digitale data. Deze overgang brengt veel veranderingen in bedrijfsprocessen met zich mee. Deze kunnen namelijk efficiënter worden ingericht, waardoor er met minder handmatige handelingen en minder papierwerk hetzelfde of beter resultaat kan worden behaald. Met behulp van digitalisering kunt u zowel uw interne processen als uw klant- en leveranciersprocessen optimaliseren.

Wat zijn de grootste voordelen van digitalisering?

  • Efficiëntere (bedrijfs-)processen
  • Verbeterde gebruiksvriendelijkheid van o.a. bedrijfs-, marketing- en salesprocessen, bijvoorbeeld in de customer journeys van (potentiële) klanten
  • Het verloop van processen minder afhankelijk van de beschikbaarheid van mensen
  • Informatie is 24/7 toegankelijk vanaf iedere locatie
  • Meer beschikbare data, want informatiestromen kunnen makkelijker in kaart worden gebracht
  • Meer inzicht in data, want informatie is makkelijker meetbaar

Digitalisering in technische bedrijven

Wij geloven dat niet alleen multinationals of innovatieve startups, maar juist ook de gespecialiseerde midden- en kleinbedrijven snel kunnen inspelen op veranderende omstandigheden in de markt. Nieuwe disruptieve spelers wagen zich nog niet op dit terrein. Dat komt omdat er een flinke dosis aan specialistische kennis nodig is om uw klanten te bedienen. En dat is niet iets wat iemand van de ene op de andere dag leert of in kan kopen.

Nieuwe kansen voor ondernemers

Digitalisering creëert enorme kansen voor nieuw ondernemerschap, efficiëntere bedrijfsvoering, product- en diensteninnovatie en geeft het ons inzicht in de wensen van de klant. Wanneer u inspeelt op deze kansen, op een manier die bij u en uw bedrijf past, resulteert dit in een verbeterde klantbeleving en een hogere medewerkerstevredenheid.

Wij zijn Sigma Solutions: uw Online Business Partner

Wij helpen u uw producten, diensten en kennis digitaal te ontsluiten. Zo wordt u gevonden door nieuwe klanten, kunnen uw medewerkers zich weer richten op hun kerntaken en blijft uw bedrijf continu groeien.

Ook een digitale revolutie in uw bedrijf ontketenen?

Bent u er klaar voor om uw groeiambities te bewerkstelligen? Met een team van specialisten en slimme oplossingen zetten wij de benodigde digitalisering binnen uw bedrijf in volle gang. Neem contact met ons op of kom langs bij ons kantoor om uw groeimogelijkheden te bespreken. 

 


Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º