Even voorstellen: Annabel van Maldegem

Geschreven door: op dinsdag 22 mei 2018

Leestijd: 2 minuten

Mijn naam is Annabel van Maldegem, kom uit Schagen en ben sinds 1 april (nee geen grap) werkzaam als developer bij Sigam Solutions.

Mensen vragen mij wel eens, hoe ben je bij programmeren terecht gekomen? Dat is wel een grappig verhaal wat ik hier met jullie wil delen. Mijn achtergrond heeft namelijk niks met programmeren te maken. In 2012 heb ik aan de Vrije Universiteit de studie Communicatiewetenschappen afgerond. Daarna heb ik de master Corporate Communication aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd. Hierna ben ik begonnen als online marketeer, waarbij ik in aanraking kwam met de zogeheten back-end (technieken en code) van websites. Daar was ik zo in geïnteresseerd dat ik een collega van mij vroeg om me daar les in te geven. De lessen begonnen makkelijk en werden met de tijd steeds moeilijker. Eerst kwam ik aanraking met HTML (opbouw van een pagina: titels, paragrafen) en CSS (de opmaak van een pagina: kleuren en plaats van bijv. afbeeldingen) en later Javascript en een klein beetje PHP. Na een paar lessen was ik al verkocht, dit was helemaal mijn ding!

Toen heb ik een carrièreswitch gemaakt van online marketeer naar developer. Dit is alweer een paar jaar terug en nu ben ik werkzaam als developer bij Sigma Solutions. Wat mij erg aanspreekt bij dit bedrijf is het jonge en ambitieuze team. Ze hebben echt een hart voor de zaak, hun klanten en natuurlijk het team. Zo is er elke vrijdag een borreltje na het werken en sport het team elke dinsdag avond samen.

Dat is een andere passie van mij, sport. In mijn vrije tijd doe ik aan Crossfit, rugby en zaalvoetbal. Elke avond ben ik wel in de sportzaal, het rugbyveld of in de sporthal te vinden. Sporten is voor mij ontspanning, gezelligheid met het team maar ook mezelf uitdagen. Niet gelijk opgeven als het niet gaat of als je moe bent.

Mezelf uitdagen, dat ga ik ook bij Sigma Solutions doen. Mijn kennis vergroten en verbreden, dat is het doel. In de toekomst hoop ik dan ook een hele hoop te leren en steeds meer met klanten samen te werken, wat toch weer een beetje uit mijn studie over is gebleven. Mijn rol bij Sigma Solutions bestaat nu uit het onderhouden en uitbreiden van Accessify. Hierbij ben ik voornamelijk werkzaam in de back-end, de werking achter de schermen van het systeem. Bijkomende werkzaamheden zijn ook front-end werkzaamheden, zoals het aanpassen van verschillende schermen. Deze afwisseling in werk vindt ik ook erg prettig, geen dag is hetzelfde.

Kortom, ik zit wel op mijn plek bij Sigma Solutions!


Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º