Drupal vs Typo3 vs Accessify WCMS 2.0 voor lead generating websites

Geschreven door: op dinsdag 1 april 2014

Leestijd: 6 minuten

Met enige regelmaat adviseren wij klanten over het contentmanagementsysteem wat zij het beste kunnen kiezen om hun lead generating website in te bouwen. Wij baseren dit advies op onder andere de volgende uitgangspunten:

 1. Vindbaarheid: in welke mate is het CMS standaard zoekmachine geoptimaliseerd.
 2. Conversie: in welke mate is het CMS gericht op het realiseren van conversie.
 3. Gebruiksvriendelijkheid: hoe eenvoudig is het om binnen het CMS pagina’s aan te maken.
 4. Google Analytics: in hoeverre is het CMS geïntegreerd met Google Analytics (één van de meest-gebruikte web analytics pakketten).

Hieronder een vergelijking tussen Drupal, Typo3 en Accessify WCMS 2.0, het contentmanagementsysteem van Sigma Solutions. Wij gaan hierbij uit van de hierboven genoemde uitgangspunten.

 

Drupal

Typo3

Accessify WCMS 2.0

Vindbaarheid

 

 

 

Technische Zoekmachineoptimalisatie

 

 

 

Zijn de Google Pagespeed en Yahoo YSlow scores standaard hoger dan 90%? (meetbaar met GTMetrix).

Nee

Nee

Ja

Worden robots.txt en Google Sitemap standaard aangemaakt.

Nee

Nee

Ja

Content Zoekmachineoptimalisatie

 

 

 

Kunnen title, meta description, url en kopteksten (h1, h2, etc.) standaard op paginaniveau worden bewerkt?

Nee

Nee

Ja

Zijn namen van afbeeldingen standaard aanpasbaar?

Nee

Nee

Ja

Conversie

 

 

 

Is standaard een zoekfunctie aanwezig (lees hier waarom)?

Nee

Nee

Ja

Zijn webformulieren standaard beschikbaar?

Nee

Nee

Ja

Gebruiksvriendelijkheid WCMS

 

 

 

Worden meertalige websites standaard ondersteund?

Nee

Nee

Ja

Kunnen afbeeldingen standaard direct in de content-editor worden geplakt?

Nee

Nee

Ja

Vind het beheer standaard plaats op basis van What You See Is What You Get (WYSIWYG) en dus niet via een aparte backoffice?

Nee

Nee

Ja

Web Analytics

 

 

 

Beschikt het CMS standaard over Google Analytics integratie?

Nee

Nee

Ja

Is het eenvoudig om Google Analytics doelen (formulieren, downloads, e-mailadressen, etc.) in te stellen met het CMS?

Nee

Nee

Ja

Levert het CMS standaard rapportages op basis waarvan inzichtelijk wordt gemaakt welke bedrijven de website bezoeken?

Nee

Nee

Ja

 

Over DrupalLogo Contentmanagementsysteem Drupal

Drupal is een opensource-contentmanagementsysteem (CMS) en contentmanagementframework (CMF), ontwikkeld in de programmeertaal PHP en uitgebracht onder de GPL. Drupal wordt gebruikt om websites en weblogs te beheren.

Drupal draait op de besturingssystemen Windows, Mac, Linux en op elk ander platform dat de webserver Apache (versie 1.3+), of IIS (versie IIS5+) en PHP (versie 4.7.5+) ondersteunt. Omdat Drupal een database nodig heeft om inhoud en instellingen op te slaan, is toegang tot een database zoals MySQL of PostgreSQL nodig. Een uitgebreide beschrijving van de systeemvereisten is beschikbaar op de Drupalwebsite.

De huidige versie van Drupal is 7.28. Deze versie heeft PHP 5.2 (of hoger) als vereiste.

(bron: Wikipedia)

Over Typo3

Logo Content Management Systeem Typo 3  TYPO3 is een in 1998 voor het eerst gepubliceerd gratis opensource-webcontentmanagementsysteem voor middelgrote en grote websites. Het CMS werd in eerste instantie gepubliceerd als commercieel systeem maar begin 2000 gelicenseerd onder de GNU General Public License. Sinds eind 2001 is de software en documentatie van TYPO3 in het Nederlands beschikbaar door inzet van de Nederlandstalige community. TYPO3 is gebaseerd op de server-scripttaal PHP. Als database wordt meestal MySQL ingezet. TYPO3 wordt actief doorontwikkeld.

TYPO3 kan door gebruik van plug-ins (zogenaamde extensies, kleine uitbreidingsprogramma's) aan speciale situaties aangepast worden. Dit wil zeggen dat door middel van deze extensies de functionaliteit van TYPO3 verder uitgebreid kan worden. Op dit moment zijn er meer dan 4500 extensies beschikbaar, waarmee zeer veel toepassingen mogelijk zijn, zonder dat u hiervoor zelf hoeft te programmeren. Voorbeelden hiervan zijn een uitgebreid nieuwssysteem, winkels of discussiefora. Grote voordelen van dit systeem zijn de meertaligheid van Front- en Backend, als de actieve gebruikers- en ontwikkelaarscommunity over de gehele wereld.

(bron: Wikipedia)

Over Accessify WCMS 2.0

Accessify WCMS 2.0 is het door Sigma Solutions ontwikkelde contentmanagementsysteem. Bedrijven die gebruik maken van Accessify WCMS 2.0 behalen de doelstellingen die zij voor hun internetkanaal hebben vastgesteld. Of dat nu online lead generation, online sales of online informeren is.

Ook een internetkanaal wat meetbaar en met positief rendement bijdraagt aan het succes van je business? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies- en kennismakingsgesprek, wij geven sowieso 5 online succes verbeterende tips.


Andere blogartikelen

 • Overeenkomsten tussen Growth Hacking en UX design

  Geschreven door: op zondag 13 september 2020

  Laten we beginnen met wat Growth hacking is, Growth hacking zijn experimenten voor oplossingen die groeiproblemen moeten oplossen. Dit is een nieuwe marketing aanpak die met name wordt gedreven door d ...

  Bekijk het artikel »
 • B2B SEO en Geoptimaliseerde Afbeeldingen

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  In een tijd waarin 27% van het koopproces van B2B kopers met eigen online research wordt doorgebracht is het essentieel om een goed vindbare website te hebben. Afbeeldingen kunnen, indien geoptimalise ...

  Bekijk het artikel »
 • Prospects zoeken B2B

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  Het zoeken van B2B prospects is een uitdaging voor elk bedrijf. Met name kwalitatieve B2B prospects.Door vooraf onderzoek te doen naar bedrijven die voldoen aan je criteria en je marketing hierop aan ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
AOC is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten