De voordelen van SEO

Geschreven door: op dinsdag 12 mei 2015

Leestijd: 2 minuten

voordelen-van-seo.jpg SEO (search engine optimization) is een manier om, door middel van kwalitatieve content en een gebruiksvriendelijke website, hoog te scoren in zoekmachines. 

Dit biedt niet alleen voordelen voor de zoekmachinegebruiker, maar ook voor jou. In dit blog lees je alles over de voordelen van SEO.

Kwaliteit en gebruiksvriendelijk staan centraal 

Je komt niet zomaar hoog in de zoekresultaten terecht. Je website of webshop moet hiervoor ingericht zijn. Een kwalitatieve en gebruiksvriendelijke (mobiele) website is sinds april dit jaar een belangrijke voorwaarde voor de vindbaarheid. Voldoet je website, webshop of blog hier niet aan, dan word je door zoekmachines als Google keihard afgerekend en kun je een hoge weergave wel vergeten. Lees meer.

Waarom zou ik aan SEO beginnen? 

Deze kwaliteitseisen zijn er natuurlijk niet zomaar. Zij zijn bedacht om gebruikers van zoekmachines te helpen om alleen die websites te vinden die voor hen echt van belang zijn. Dat product of die dienst waar zij écht naar op zoek zijn. 

Wat betekent dit voor jou? 

Dit betekent dat als jouw website wordt getoond, wanneer iemand op een bepaald woord zoekt, deze persoon ook oprecht geïnteresseerd is in jouw producten of dienstverlening. De kans dat hij, wanneer hij op jouw website precies vindt wat hij zocht, dit koopt is dan ook vele malen groter. Gevonden worden is slecht één van de vele voordelen van SEO. 

Andere voordelen van SEO zijn:


Inzicht in ROI

Eén van de grootste voordelen van SEO, waar veel organisaties niet direct aan denken, is dat je inzicht krijgt in de toegevoegde waarde van je ecommerce websites. Met behulp van Analytics kun je precies inzien of je online strategie succesvol is en wat je kunt verbeteren om je ROI te verhogen. 

Omzetverhoging door gerichte campagnes

Zo kun je in Analytics onder andere zien welke route je klanten afleggen op je webshop; welke pagina's zij bekijken, om vervolgens tot een koop te komen. Je ziet precies welk zoekwoord uiteindelijk tot de koop heeft geleid. Deze informatie kun je weer gebruiken voor toekomstige SEO of Adwords campagnes.

SEO bespaart je geld

Eén van de voordelen van SEO, naast vindbaarheid en inzicht, is de kostenefficiëntie van de marketing tool. Het is een stuk goedkoper dan Google Adwords - een manier om met betaalde advertenties hoog in Google te komen - en een stuk efficiënter. SEO richt zich zoals vermeld op zoekmachinegebruikers die actief op zoek zijn naar jouw producten en diensten. Het websiteverkeer afkomstig van SEO is meer gekwalificeerd dan bij vele andere marketingstrategieën. Door SEO toe te passen bespaar je dan ook de hoge kosten van een marketingcampagne.

De voordelen van SEO inzichtelijk voor jouw bedrijf?

Wil je weten welke van de voordelen van SEO bij kunnen dragen aan het behalen van jouw bedrijfsdoelstellingen? Neem contact met ons op via telefoonnummer 072 5345 888 voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 


Andere blogartikelen

 • Overeenkomsten tussen Growth Hacking en UX design

  Geschreven door: op zondag 13 september 2020

  Laten we beginnen met wat Growth hacking is, Growth hacking zijn experimenten voor oplossingen die groeiproblemen moeten oplossen. Dit is een nieuwe marketing aanpak die met name wordt gedreven door d ...

  Bekijk het artikel »
 • B2B SEO en Geoptimaliseerde Afbeeldingen

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  In een tijd waarin 27% van het koopproces van B2B kopers met eigen online research wordt doorgebracht is het essentieel om een goed vindbare website te hebben. Afbeeldingen kunnen, indien geoptimalise ...

  Bekijk het artikel »
 • Prospects zoeken B2B

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  Het zoeken van B2B prospects is een uitdaging voor elk bedrijf. Met name kwalitatieve B2B prospects.Door vooraf onderzoek te doen naar bedrijven die voldoen aan je criteria en je marketing hierop aan ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
AOC is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten