De voordelen van SEO

Geschreven door: op dinsdag 12 mei 2015

Leestijd: 2 minuten

voordelen-van-seo.jpg SEO (search engine optimization) is een manier om, door middel van kwalitatieve content en een gebruiksvriendelijke website, hoog te scoren in zoekmachines. 

Dit biedt niet alleen voordelen voor de zoekmachinegebruiker, maar ook voor jou. In dit blog lees je alles over de voordelen van SEO.

Kwaliteit en gebruiksvriendelijk staan centraal 

Je komt niet zomaar hoog in de zoekresultaten terecht. Je website of webshop moet hiervoor ingericht zijn. Een kwalitatieve en gebruiksvriendelijke (mobiele) website is sinds april dit jaar een belangrijke voorwaarde voor de vindbaarheid. Voldoet je website, webshop of blog hier niet aan, dan word je door zoekmachines als Google keihard afgerekend en kun je een hoge weergave wel vergeten. Lees meer.

Waarom zou ik aan SEO beginnen? 

Deze kwaliteitseisen zijn er natuurlijk niet zomaar. Zij zijn bedacht om gebruikers van zoekmachines te helpen om alleen die websites te vinden die voor hen echt van belang zijn. Dat product of die dienst waar zij écht naar op zoek zijn. 

Wat betekent dit voor jou? 

Dit betekent dat als jouw website wordt getoond, wanneer iemand op een bepaald woord zoekt, deze persoon ook oprecht geïnteresseerd is in jouw producten of dienstverlening. De kans dat hij, wanneer hij op jouw website precies vindt wat hij zocht, dit koopt is dan ook vele malen groter. Gevonden worden is slecht één van de vele voordelen van SEO. 

Andere voordelen van SEO zijn:


Inzicht in ROI

Eén van de grootste voordelen van SEO, waar veel organisaties niet direct aan denken, is dat je inzicht krijgt in de toegevoegde waarde van je ecommerce websites. Met behulp van Analytics kun je precies inzien of je online strategie succesvol is en wat je kunt verbeteren om je ROI te verhogen. 

Omzetverhoging door gerichte campagnes

Zo kun je in Analytics onder andere zien welke route je klanten afleggen op je webshop; welke pagina's zij bekijken, om vervolgens tot een koop te komen. Je ziet precies welk zoekwoord uiteindelijk tot de koop heeft geleid. Deze informatie kun je weer gebruiken voor toekomstige SEO of Adwords campagnes.

SEO bespaart je geld

Eén van de voordelen van SEO, naast vindbaarheid en inzicht, is de kostenefficiëntie van de marketing tool. Het is een stuk goedkoper dan Google Adwords - een manier om met betaalde advertenties hoog in Google te komen - en een stuk efficiënter. SEO richt zich zoals vermeld op zoekmachinegebruikers die actief op zoek zijn naar jouw producten en diensten. Het websiteverkeer afkomstig van SEO is meer gekwalificeerd dan bij vele andere marketingstrategieën. Door SEO toe te passen bespaar je dan ook de hoge kosten van een marketingcampagne.

De voordelen van SEO inzichtelijk voor jouw bedrijf?

Wil je weten welke van de voordelen van SEO bij kunnen dragen aan het behalen van jouw bedrijfsdoelstellingen? Neem contact met ons op via telefoonnummer 072 5345 888 voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 


Andere blogartikelen

Bel 072 5345 888
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator:
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book Â»

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º