De toegevoegde waarde van Content voor technische B2B-bedrijven

Geschreven door: op donderdag 10 juli 2014

Leestijd:

“Bill Gates heeft nog steeds gelijk”

Op 1 maart 1996 publiceerde Bill Gates een (intern Microsoft) artikel met de titel ‘Content is King’. Gates geeft een brede definitie voor de term content en stelt dat met content (veel) toegevoegde waarde kan worden gecreëerd. De visie van Bill Gates is anno 2014 nog altijd actueel, met name als het gaat om technische B2B bedrijven.

content_technische_b2b-1.jpg

Enkele voorbeelden van content en de toegevoegde waarde voor B2B technische dienstverleners, B2B handelsbedrijven en de maakindustrie.

 1. Het online publiceren van assortimentsdata (productinformatie + voorraadgegevens). B2B handels- en productiebedrijven kunnen toegevoegde waarde creëren door assortimentsgegevens te publiceren.
  1. Online Verkoop (= meer omzet): klanten en prospects kunnen het gevonden product direct via de B2B webshop bestellen.
  2. Lead Generation (= meer omzet): suspects vinden het product met Google e.a. en komen daardoor in aanraking met het bedrijf.
  3. Efficiencyverbetering (= kostenbesparing): klanten hoeven geen vragen meer te stellen over de specificaties of beschikbaarheid van een product en kunnen dit product in de ideale situatie direct bestellen.
 2. Het online publiceren van kennis (tekst + beeld). B2B dienstverleners kunnen toegevoegde waarde creëren door hun tacit knowledge (onbewuste kennis) online te publiceren:
  1. Lead Generation (= meer omzet): suspects vinden de kennis waarnaar zij op zoek zijn via Google e.a. en komen daardoor in aanraking met het bedrijf.
  2. Efficiencyverbetering (= kostenbesparing): veel gevraagde kennis kan op het online kanaal worden gepubliceerd en zorgt ervoor dat bestaande klanten minder belasting leggen op de kennis-eigenaren binnen het bedrijf.
 3. Het online vermarkten van kennis (tooling). B2B dienstverleners, handels- en productiebedrijven kunnen waarde creëren door kennis aan te bieden in afgeschermde omgevingen of met behulp van tooling:
  1. Abonnementen (= meer omzet): een uitgebreide database met tacit knowledge kan voor klanten en prospects waardevol zijn. Zij zullen dan ook bereid zijn om voor toegang te betalen.

Onder referenties hebben wij verschillende projecten gepubliceerd waarbij toegevoegde waarde is gerealiseerd. Bijvoorbeeld: de Friederichs B2B Webshop en de ERIKS O-Ring Calculator.

Wilt u weten hoe u met content toegevoegde waarde voor uw bedrijf kunt realiseren? Neem dan contact met ons op via bovenstaand formulier.


Andere blogartikelen

 • Performance website hoog houden met behulp van SOLR

  Geschreven door: op maandag 3 december 2018

   Websites van onze klanten bevatten soms tienduizenden pagina’s. Dit zijn pagina’s die betrekking op de diensten die zij leveren en waar zij deze diensten leveren. Deze pagina’s worden gevuld me ...

  Bekijk het artikel »
 • HTML tips voor mail templates

  Geschreven door: op zaterdag 10 november 2018

  Bij het bouwen van een e-mail template binnen HTML komen er veel dingen kijken, ik leg in deze post een aantal basiselementen uit hoe je om moet gaan met de HTML van een mail template, en hoe wij daar ...

  Bekijk het artikel »
 • Documenteer je code

  Geschreven door: op zaterdag 27 oktober 2018

  Documenteren van je code is uiteraard een best practice. De code op zich mag zo beschrijvend mogelijk zijn, zodat de documentatie impliciet is, maar bijvoorbeeld een uitleg over het waarom van een bep ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
Aliancys is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg