Google: Mobiele websites moeten gebruiksvriendelijker

Geschreven door: op maandag 23 maart 2015

Leestijd:

Google heeft onlangs aangekondigd dat ze vanaf 21 april de mobiele gebruiksvriendelijkheid van websites mee gaat nemen als rankingfactor binnen de mobiele zoekopdrachten. Deze wijziging in het Google algoritme zal wereldwijd een grote impact hebben op de mobiele zoekresultaten.

Vorig jaar november introduceerde Google al het 'Mobile friendly label'. Met dit label kon de gebruiksvriendelijkheid van websites worden getest. Dat gebruiksvriendelijkheid nu ook mee gaat wegen in de mobiele zoekresultaten is dan ook een logisch vervolg.

Wanneer is een website gebruiksvriendelijk voor mobiel?

Gebruiksvriendelijke-mobiele-website.jpg Een gebruiksvriendelijke website is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Een gebruiksvriendelijke mobiele website is dan ook goed te bekijken en gemakkelijk te navigeren op mobiele apparaten.

Hoe wordt een website gebruiksvriendelijk voor mobiel?

Websites kunnen speciaal voor mobiel ontwikkeld zijn, maar kunnen ook gebruik maken van een responsive design. Een responsive design zorgt ervoor dat een website zich automatisch aanpast aan het schermformaat van het apparaat waarmee de website bekeken wordt.

Test de gebruiksvriendelijkheid van uw website

Google heeft een speciale tool ontwikkeld waarmee u eenvoudig kunt testen of uw website geschikt is voor mobiel gebruik. Test de gebruiksvriendelijkheid van uw website voor mobiel hier.

Is uw website al geschikt voor mobiel gebruik?

Sigma Solutions helpt u graag om uw website te optimaliseren voor mobiel gebruik, zodat u goed scoort in alle zoekresultaten ongeacht op welk apparaat u gezocht wordt. Bel 072 5345 888 of mail naar info@sigmasolutions.nl voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


Andere blogartikelen

Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
AOC is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten