Beveiliging met SSL of HTTPS onderdeel SEO Richtlijnen

Geschreven door: op zaterdag 9 augustus 2014

Leestijd: 3 minuten

Google heef in een eerder deze week gepubliceerd blog-item aangegeven dat beveiligde websites (HTTPS / SSL) voorrang gaan krijgen in de zoekresultaten. Het al dan niet met HTTPS / SSL beveiligd zijn van een website wordt daarmee een (belangrijke) rankingfactor in de SEO richtlijnen.

Wat betekent deze nieuwe Google SEO Richtlijn voor u

Hoewel Google heeft aangegeven met aanvullende details te komen over hun nieuwe SEO rankingfactor verwachten wij in ieder geval de volgende impact:

 1. Het navigeren van websites zal veiliger worden. Waar momenteel alleen webshops worden beveiligd met HTTPS / SSL zullen in de toekomst ook veel websites daarmee worden beveiligd.
 2. Wij verwachten dat bezoekers deze extra veiligheid in de toekomst zullen verwachten van alle websites en webshops. Deze verwachting zal met name worden gestuurd door het steeds groter wordende besef van privacy wat bij veel internetgebruikers ontstaat.
 3. Het niet hebben van met HTTPS / SSL beveiligde website zal negatieve impact hebben op uw posities op de zoekmachineresultatenpagina’s, voorbeelden:
  1. De effectiviteit op de SERP-positie en dus het rendement van SEO-copywriting activiteiten wordt minder.
  2. Uw website krijgt minder bezoekers vanuit zoekmachines.
 4. Het activeren van een SSL-certificaat zal onderdeel worden van een doordachte SEO-strategie.

Beveiliging_SSL.jpg

Aandachtspunten, vragen en antwoorden m.b.t. HTTPS

Sigma Solutions installeert momenteel al regelmatig SSL-certificaten voor bedrijven. Uiteraard houden wij bij het activeren van websitebeveiliging, op basis van HTTPS, rekening met de zoekmachineposities van de websites.

Aandachtspunten en veel gestelde vragen zijn dan:

 1. Wat zijn de kosten van een SSL-certificaat?
  Deze zijn afhankelijk van de gekozen variant en het aantal domeinnamen waarvoor het SSL-certificaat moet worden geactiveerd. Ga uit van een bedrag van minimaal 120 EUR / jaar.
 2. Hoe wordt de impact van het activeren van een SSL-certificaat geminimaliseerd?
  Door een SEO-migratie uit te voeren, waarbij alle oude (op http-gebaseerde) webadressen, worden doorverwezen naar nieuwe (op https-gebaseerde) webadressen. Uiteraard wordt daarbij een 301-redirect toegepast.
 3. Zijn er extra voordelen aan het activeren van een SSL-certificaat?
  Ja, als een ‘Extended Validation’ certificaat wordt geactiveerd, wordt (een deel van) de adresbalk van de browser groen. Er kan altijd een ‘badge’ op de website worden geplaatst. Beide geven de website- of webshopbezoeker een extra gevoel van veiligheid.

Heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op via het formulier aan de rechterkant van deze pagina.

Bronnen over deze nieuwe SEO Richtlijn en beveiligde websites

 1. Het door Google gepubliceerde blog-item: Google: HTTPS as Ranking Signal.
 2. In een Wall Street Journal blog-item werd al e.e.a. gesuggereerd over Googles visie op beveiligde websites: Google Weighs Boosting Encrypted Sites in Its Search Algorithm.
 3. Het HTTPS Everywhere initiatief van de Electronic Frontier Foundation (EFF). Wat ervoor zorgt dat browsers zoveel mogelijk gebruik maken van beveiligde verbindingen.

Aan de slag met een website die aan alle SEO richtlijnen voldoet?

De zoekmachine optimalisatie specialisten van Sigma Solutions hebben ruime ervaring met het realiseren van websites en webshops die (blijvend) voldoen aan de SEO Richtlijnen. Neem voor een vrijblijvende afspraak contact via ons telefoonnummer (rechtsboven) of bovenstaande contactformulier.


Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º