Automatisch teksten vertalen met Google Translate API header image

Automatisch teksten vertalen met Google Translate API

dinsdag 30 mei 2017 ·Leestijd: 3 minuten
contacteer auteur:

In een project dat wij onlangs hebben opgeleverd, maken we gebruik van Google Translate om automatisch teksten te vertalen. De kwaliteit van de vertalingen van Google Translate is de afgelopen jaren flink toegenomen. Automatisch vertalen staat ook wel bekend als machine translation.

Waarom willen wij automatisch teksten vertalen? Omdat we content op de site zo goed mogelijk op een zo efficiënt mogelijke manier willen kunnen ontsluiten voor verschillende doelgroepen en markten en dus ook actief rekening houden met verschillende talen. Als bezoekers en klanten content in hun eigen taal zien, dan geeft dat meer vertrouwen: conversieoptimalisatie. Als content in verschillende talen beschikbaar is, dan zal deze content sneller gevonden worden in zoekmachines: search engine optimization (SEO).

Google Translate biedt goede vertalingen, is van een betrouwbare partij (Google) en is eenvoudig in te stellen en te gebruiken (en is daarmee tevens zeer schaalbaar). Om die redenen hebben wij specifiek voor Google Translate gekozen.

Google Translate API

De Google Translate API is onderdeel van Google Cloud Platform. Om gebruik te kunnen maken van het Google Cloud Platform, zal je eerst een facturabel account moeten aanmaken, waarna je de API voor Google Translate activeert. Google heeft een korte uitleg hierover geschreven.

De Google Translate API is op verschillende manieren te benaderen: Als een eenvoudige HTTP-request (REST) of via de verschillende SDK’s (uiteraard ook maar wrappers om de REST-aanroep heen) die beschikbaar zijn. Wij hebben gebruik gemaakt van de .NET-SDK van Google, die te downloaden is als NuGet-package: https://www.nuget.org/packages/Google.Apis.Translate.v2/.

Implementatie

Na het activeren van het account, zal je in Google Cloud Platform eerst een API-sleutel aan moeten maken. Dit doe je door het project Translate te selecteren daarna in het menu API-beheer te kiezen, waar je een sleutel voor dit project aan kan maken. Deze sleutel is geheim en dient niet gedeeld te worden.

Het vertalen in een .NET-applicatie is daarna eenvoudig: je voegt bovengenoemde NuGet-package toe, je gebruikt je API-sleutel bij het authentiseren en daarna roep je de vertaalfunctie aan:


     var service = new TranslateService(new BaseClientService.Initializer
      {
        ApiKey = apiKey
      });

      String text_to_translate = text;
      String target_language_shortname = targetLanguage;

      string[] srcText = new[] { text_to_translate };
      var translationRequest = service.Translations.List(srcText, target_language_shortname);
      translationRequest.Source = sourceLanguage;

      var response = await translationRequest.ExecuteAsync();
      String translated_text = response.Translations[0].TranslatedText;

Zie voor meer informatie: APIs & Reference.

Met het automatisch vertalen van je teksten, verhoog je dus je conversies en vergroot je de online vindbaarheid van je producten en diensten. Sigma Solutions kan dit voor je instellen, neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 

 

 


Andere blogartikelen

B2B E-commerce… Wakker worden!
Geschreven door
op dinsdag 28 juni 2022
Veel B2B-bedrijven in blijven hangen in; nauwelijks vindbare, verouderde B2B e-commerce websites met minimale conversiemogelijkheden en een betreurenswaardige gebruikerservaring. Zonde!
B2B Leadgeneratie: Alles wat je altijd al wilde weten!
Geschreven door
op maandag 27 juni 2022
B2B online leadgeneratie is het proces van het identificeren van de ideale klanten voor uw product of dienst, en hen vervolgens overhalen tot aankoop. Het is een essentiële activiteit voor B2B sales- en marketingteams.
Wat maakt een B2B webshop succesvol?
Geschreven door
op zondag 26 juni 2022
De opmars van de B2B webshop neemt toe. Regelmatig krijgen wij de vraag of er een groot verschil is tussen een consumentgerichte webshop en een puur B2B gedreven webshop. In deze blog leggen wij u uit hoe een B2B webshop succesvol kan zijn en worden.
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º