Atomic design - ontwerpen header image

Atomic design - ontwerpen

dinsdag 25 juni 2019 ·Leestijd: 1 minuut
contacteer auteur:

In mijn vorige blog heb ik verteld wat Atomic design in theorie is, namelijk het modulair opbouwen van bijvoorbeeld een interface. Hieronder vertel ik meer over het ontwikkelen van modules binnen ontwerpen en dan specifiek op wat UX designers veel doen; wireframen.

Waar ik met het vorige blog eindigde was de documentatie van alle atomen die je voor een website ontwerpt. Dit is waar je mee begint voordat je verder naar bijvoorbeeld een homepage of een navigatiebalk kijkt.

Documentatie ontwikkelen

Bij het ontwikkelen bij zo’n documentatie begin je met het uitwerken van de visuele variabelen, hierbij kun je denken aan;

  • Fonts
  • Iconen
  • Kleuren
  • Vormen

Vervolgens geef je deze variabelen een passende naam zodat je dit zo nodig weer kunt hergebruiken en gemakkelijk kunt delen met het design team.

Wanneer je gebruik maakt van Adobe XD worden deze variabelen ‘Assets’ genoemd, zie hieronder 2 screenshots van de kleuren en fonts.

  fonts   


Andere blogartikelen

Integraties met API's van verschillende partijen
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
Bij Sigma Solutions maken wij integraties met verschillende partijen, die ervoor zorgen dat jouw bedrijfsproces geautomatiseerd en gedigitaliseerd kan worden. We zijn constant op zoek naar passende oplossingen voor onze klanten.
Wat is B2B Online Advertising?
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
B2B Online Advertising is een marketingstrategie die bedoeld is om een zakelijke boodschap over te brengen aan andere bedrijven door middel van advertenties.
Als traditioneel bedrijf succesvol blijven in een tijdperk van digitalisering
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
Wil je als traditioneel bedrijf succesvol blijven in een tijdperk van 'digital natives'? Lees dan deze blogpost!
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º