Affiliatenetwerken in de B2B sector header image

Affiliatenetwerken in de B2B sector

woensdag 15 december 2021 ·Leestijd: 1 minuut
contacteer auteur:

Affiliate marketing is wanneer u andere websites naar uw webshop of website laat verwijzen. Door affiliate marketing in te zetten voor uw bedrijf kan het aantal bezoeken en verkopen toenemen. Affiliate netwerken zijn netwerken die erop gericht zijn om via één kanaal een groot aantal website-eigenaren te bewegen om een link naar uw webshop of website op te nemen op hun website.

Bij affiliate netwerken zijn meerdere bedrijven aangesloten op het platform. De bedrijven die aangesloten zijn bij het netwerk maken gebruik van het netwerk van affiliates dat is aangesloten bij dit affiliate netwerk. U kunt gebruik maken van een affiliate netwerk door de links van andere bedrijven op uw website te delen of door zelf te vragen of andere bedrijven de link van uw bedrijf kunnen delen.
 

Betaling

Net als bij adverteren bij zoekmachines moet ook bij affiliate marketing via affiliate netwerken betaald worden. CPC, CPM, CPL en CPS zijn veel toegepaste afrekenmodellen. CPC staat voor "Cost per click", CPM staat voor "Cost per mille" CPL staat voor "Cost per lead" en CPS staat voor "Cost per sale". Welke manier de hoogste ROI oplevert en het effectiefst is voor uw bedrijf, is afhankelijk van wat u met uw advertentie wilt bereiken.
 

Affiliate netwerken voor uw bedrijf

Een paar voorbeelden van affiliate netwerken die interessant zijn voor uw bedrijf zijn:

- DaisyCon
- Tradetracker
- Awin
- TradeDoubler
- CJ Affiliate
- ClickBank
- Rakuten Linkshare


Veel bedrijven weten dat ze willen beginnen met B2B online marketing, maar het is nog ongrijpbaar. Bent u benieuwd wat Sigma Solutions voor uw bedrijf kunt betekenen? Sigma Solutions is een Online Business Partner die een meetbare bijdrage kan leveren aan de bestendige groei van uw bedrijf. Voor een vrijblijvend gesprek kunt u contact met ons opnemen!


Andere blogartikelen

Stappenplan voor een succesvolle B2B marketing
Geschreven door
op dinsdag 21 juni 2022
De waarde van B2B marketing strategieën ligt hem juist in de volgordelijkheid. Het helpt u bij het inzetten van de juiste middelen op het juiste moment. Alleen zo groeit u stap voor stap naar een professionele B2B marketing strategie.
6 redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Geschreven door
op dinsdag 14 juni 2022
Een van de grondbeginselen van zakendoen in 2022 is dat uw website uw prospects ontmoet, voordat u dat doet. Het investeren in een nieuwe B2B website kan enorme positieve invloed hebben op het succes van uw B2B bedrijf. Onderstaand benoemen wij de redenen om te investeren in een nieuwe B2B website
Wat is de impact van een B2B Portal op uw bedrijf?
Geschreven door
op vrijdag 3 juni 2022
Bedrijven over de hele wereld merken dat B2B Portals hun dagelijkse activiteiten sneller en soepeler laten verlopen dan ooit tevoren. Naarmate de verwachtingen van klanten toenemen, moeten ondernemers in staat zijn om aan die eisen te voldoen, en een B2B Portal is een uitstekend hulpmiddel om de klus te klaren.
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º