Q2 2014 – Nieuwe Functies en Optimalisaties Accessify WCMS

Geschreven door: op vrijdag 1 augustus 2014

Leestijd:

Ons contentmanagementsysteem is in het afgelopen kwartaal verrijkt met een aantal functies waarmee het internetkanaal succesvoller kan worden gemaakt. Verder zijn uiteraard een aantal bugs opgelost, lees verder voor de details.

Functies

 1. Mobiele Website: het is voor gebruikers van Accessify WCMS nu zeer eenvoudig om eenvoudige mobiele website(s) te lanceren. Als content en een jQuery Mobile UI Theme beschikbaar zijn is de investering in Sigma Solutions maximaal een uur.
 2. Contactgegevens per site: het is nu mogelijk om op siteniveau contactgegevens (adresgegevens / social media) op te slaan. Deze gegevens kunnen op termijn worden gebuikt om datavelden toe te voegen aan in de WYSIWYG-editor en in de template.
 3. Nieuwe functies catalogus: de catalogusfunctie van Accessify WCMS is op de volgende punten functioneel verbeterd:
  1. Aan de standaard productmodule kunnen voor een product nieuwe eigenschappen (ook wel attributen genoemd) worden toegevoegd. Dit bespaart de webdevelopers van Sigma Solutions veel tijd (en onze klanten kosten).
  2. De laadtijden van categoriepagina’s zijn aanzienlijk verbeterd door gebruik te maken van Apache SOLR.
  3. De laadtijd van de catalogus-zoekfunctie is aanzienlijk verbeterd door gebruik te maken van Apache SOLR.

Optimalisaties

 1. Formulieren op de iPad: gaven in bepaalde situaties problemen met opmaak en validatie. Deze problemen zijn opgelost.
 2. Sneltoetsen: bleken in bepaalde situaties niet optimaal te werken. Dit is opgelost.
 3. Snelheid zoekfunctie website: de snelheid van de zoekfunctie voor contentpagina’s was in bepaalde situaties onvoldoende en is verbeterd.

Roadmap Accessify WCMS

 1. Q3: In de periode juli 2014 t/m september 2014 staan de volgende functionele wijzigingen ingepland:
  1. Nieuwe Functionaliteit Zoekmachineoptimalisatie:
   1. SEO-tabblad: Voor pagina’s, nieuwsberichten, producten en FAQ-items komt een SEO-tabblad beschikbaar waarin de titel, het webadres en de meta description kunnen worden gewijzigd en waarin direct zichtbaar is hoe deze in de Google zoekresultaten getoond worden. Met deze functionaliteit worden SEO-activiteiten aanzienlijk vereenvoudigd.
   2. Canonical pagina: In het paginabeheer zal een canonical-pagina kunnen worden geselecteerd om problemen met duplicate content te voorkomen. Met deze functionaliteit worden SEO-activiteiten vereenvoudigd.
   3. Smush-it: afbeeldingen worden automatisch ‘lossless’ gecomprimeerd (de bestandsgrootte van de afbeelding wordt zo klein mogelijk gemaakt zonder dat de kwaliteit van de afbeelding achteruit gaat). Met deze functionaliteit worden SEO-activiteiten vereenvoudigd, wordt de laadtijd van webpagina’s (aanzienlijk) verbeterd en zullen hostingkosten minder snel groeien.
  2. Nieuwe Functionaliteit Bestandsbeheer:
   1. Afbeeldingen plakken: Afbeeldingen kunnen cross-browser (IE11+, Chrome, Firefox) direct in de WYSIWYG-editor worden geplakt. Met deze functionaliteit wordt het aanmaken en bijwerken van teksten, nieuws en andere inhoud aanzienlijk vereenvoudigd.
   2. Formaat afbeeldingen aanpassen: Het formaat van afbeeldingen kan cross-browser worden aangepast. Afbeeldingen worden in het nieuwe formaat opgeslagen. Met deze functionaliteit wordt het aanmaken en bijwerken van teksten, nieuws en andere inhoud aanzienlijk vereenvoudigd en wordt de laadtijd van webpagina’s verbeterd.
   3. Drag & Drop: Bestanden en Mappen in bestandsbeheer kunnen met behulp van Drag & Drop worden verplaatst en verwijderd. Deze functionaliteit vereenvoudigt het beheer van bestanden in het CMS en bespaart de websitebeheerder tijd.
 2. Q4: in de periode oktober 2014 t/m december 2014 staan de volgende functionele wijzigingen ingepland:
  1. Verrijken van functionaliteit rondom gebruikers (auteurschap, social integratie) en websitebezoekers (profielen, tracking, social integratie).
  2. Rich Snippets: een deel van de Rich Snippets van Google zal worden geimplementeerd.
  3. Auto Linking:  Aan verscheidene onderdelen van het CMS, zoals pagina’s, FAQ-items of producten, kunnen termen worden gekoppeld. Wanneer deze termen in teksten in het CMS worden ingevoerd, linken ze automatisch door naar de gekoppelde onderdelen.
  4. Dynamisch gevulde datavelden in WYSIWYG-editor: waarbij o.a. stamgegevens in de WYSIWYG-editor kunnen worden geplaatst.

 

Invloed uitoefenen op de roadmap? Stuur een e-mail naar help@sigmasolutions.nl of je accountmanager.


Andere blogartikelen

Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten