4 Tips Om een Website of Webshop te laten Vertalen

Geschreven door: op dinsdag 24 februari 2015

Leestijd: 2 minuten

De website of B2B Webshop kan een belangrijk onderdeel zijn van het internationale succes van een bedrijf. Het vertalen van de websitecontent is dan één van de uitdagingen waar een ondernemer of marketeer voor staat. Lees hier 4 tips die voor optimaal Online Rendement zorgen.

Website_vertalen_tips.jpg

1. Denk na over de strategie van de nieuwe taal

Voeg nooit een nieuwe taal aan een website toe zonder vooraf goed na te denken over het waarom ervan. Het opzetten en onderhouden van een meertalige website is namelijk geen goedkope activiteit. Het opzetten vraagt een flinke investering in tijd en budget (vooral van de vertaler) en het onderhouden vraagt continu budget van een vertaler. Is van de vertaalde website een business case te maken met een positieve ROI, starten dan!

2. Voer een zoekwoordenonderzoek uit en stel een aangepast contentmodel op

Bepaal voordat een vertaler begint waar de kansen op organische vindbaarheid liggen. Pas op basis van het zoekwoordenonderzoek waar nodig het contentmodel van de nieuwe taalversie van de website aan. Zodoende sluit de inhoud van de nieuwe website optimaal aan bij het zoekgedrag in het specifieke taalgebied en wordt maximaal rendement gerealiseerd.

3. Pas vormgeving en templates aan indien nodig

Denk vooraf na over de effecten die het vertalen van een website kan hebben op de vormgeving en lay-out van de website. In sommige talen zijn namelijk meer letters (of woorden) nodig om hetzelfde te vertellen. Dit kan tot uitdagingen leiden in de vormgeving van navigatie (menu’s) en conversie (formulieren en knoppen). Zet de vormgever en de vertaler dus aan tafel op het moment dat de vertaler aan de slag gaat met het vertalen van het contentmodel van de site.

4. Laat de websitecontent zo efficiënt mogelijk vertalen

In vertaalland is met behulp van vertaalcomputers veel geautomatiseerd. Door de te vertalen websitecontent op een slimme (gestructureerde) manier aan te leveren kunnen tijd en kosten worden bespaard. Oplossingen zijn:

  1. Laat de vertaler de website direct in het WCMS vertalen;
  2. Laat de website koppelen met een tool als LiveWords en laat de vertalingen daarin uitvoeren door een vertaler.
  3. Lever de vertaler een CSV-export aan van de website.

Behoefte aan aanvullende informatie of ondersteuning bij het laten vertalen van een B2B Website of B2B Webshop? Neem voor een adviserend gesprek en een goede bak koffie contact met ons op.


Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º